Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

orjinal olmayan egzostan ceza yenir mi? yememek için yapılması gerekenler

REKLAM ALANI

faturalı egzosdan ceza yenmeZ yiyenler var onlar kanun dışı cezalar üstüne çok düşülse ceza iptal olabilir ya da o memura dava açılabilir çünkü o parçanın vergisini bile vererek alıyoruz sonra ceza yazmak için başka bir şeyi bahane gösterip ceza yazıyorlar..

faturasız ya da edit bir egzosla yakalandık deyin ki görmedim diyip bizi öldürüyorlar siz biliyorsunuz sürekli motora çarpıyolar kaza yapmamak için sesi yüksek, madem görmüyolar bari duysunlar diye falan deyin, bunun gibi önerileriniz var ise yorumda belirtirsiniz eklerim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    gt250r
    Araçlara takılan çakarlarinda faturası var vergisi veriliyor ama yasak,marketten bıçak alıyorsun aynı şekilde faturası vergisi ama kesici alet bulundurmaktan cezası var.Standartlara uygun değilse ceza kaçınılmaz vergisini verdiğin herşeyi istediğin gibi kullanamazsin ama orjinal haliyle 200metreden duyulan 4 silindir motosikletler varken 250cc ye tiger takip yarisi kadar ses alamadigi halde ceza yiyenler var.bunun bi standartı olması lazım.

seta34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R - 2014
    polis heryerden yazar kardesim. Bugun motor durdurmus yan yolda yani calinti gibi bir motor isik yandi gittim yanlarina selamun aleykum abi hayirdir nolmus yardim edebilir miyim? Diye soru sordum motordan indirdi ters yone girdim diye 184 lira ceza kesti. Namussuz serefsiz bunlar. Calintilari aramayip sudan sebebe ceza kesenler bunlar. Icimde bi polis sevgisi vardi hergun gittikce yok ediyolar. kotalarina koyduklarim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Sis farı yakıyorum diye ceza yazdı. Gerisini hesap et.
    sparrow07 bunu beğendi.

Vmaxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha MT-09 MT-07 WR250r
    motosikletinizde sis farimi var?????

Otomobille sis yokken yakarsan tabiki cezali , arkadakinin gözüznü almaya ne hakkin var. helal olsun polisime

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Deli gibi bağıran araçlara, bir de insanın gözünü kör eden far kullanan araçlara dayasınlar cezayı, oh olsun.
    espresso bunu beğendi.

Sti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cakma xenon lariyla sis acan,aslinda normalde acmakta yasakta neyse. Motosiklet acsin abi,ben motosikletin sis'i gozumu aliyo diye aglamam. Adam kendini farkettiriyo normal benim icin. Egzoz konusuna gelirsek,sahine,dogana egzoz takip gitmeyen,gitmedigi gibi bagiran arabalara takilmasina karsiyim. Yoksa bi subaru,ep3 typer,m3 vs tarzi araclarda egzoz araci rahatlatmasi acisindan oldukca onemli. E5 ten gecen ferrarinin sesi geliyo ona ceza yok,oda ayri konu.

feti_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    egsoz çok gürültü yapıyosa haklı ceza yazmakta
    sis farı ayarsız yukarı bakıyor akşam karşıdan gelenin gözünü alıyor ve açık havada inadına açıksa yine haklı ceza kesmekte

Bunlar hep gereksiz yere başkalarını rahatsız eden şeyler
    ama hepsi bi yana adalet duygusu olsun. Aynı şeyleri yapan arabalara da motorlara da yazsınlar cezayı

One_ Million - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 1000RR HRC (2016)
    Arkadaşlar, Egzozdan her türlü ceza yiyorsun hatta 1 hafta müddet verip motorunu tgrafikten men ediyorlar, orada iş sana düşüyor yal var yakar cezayı kes ama başka birşey yaz de, en azından men için uğraşmazsın.

Yada polise egzozun desibelini ölçte de, kafana göre ceza yazmazsın de, orjinal egzozu bu deyip diret.. yerse.. normalde yapması gereken o, kaç polis motordan egzozdan anlıyorki üzerinde egzoz var diyor sana, desibelini ölçmeden ceza kesmesi kanun dışı bir durum ama burası türkiye

Geçen yaz caddebostan sahilde çevirme vardı sadece motorları durduruyorlar, bende durdum arkamda kız arkadaşım vardı egzoz var diye ceza yazdı, artizlik olsun diye polise bişey demedim. Sonra meni için bi ton uğraştım, durmayıp kaçan plakasız çok motorada şahit oldum. Nasılsa plaka yok arkadanda ceza yazamaz. İyi yaptılar bunlara bu müstehak..

Şimdi şöyle bir ikilem var, doğru olan bizi durdurduğunda durup ehliyeti ruhsatı verip polisin işini kolaylaştırmak, fakat polis bu konuda iyiliğe dürüstlüğe bakmayıp cezayı yapıştırıyor. Haliyke yakınıyoruz, haklıyızda..
    Yanlış olan, plaka takmayıp kaçmak..! Ama polisin hak ettiğide bu..

Plakasız motorlara karşıyım ama sırf bu ve benzeri konulardan dolayı plaka takmayanlara hak veriyorum..
    Neden karşıyım derseniz, belki altındaki çalıntı motor? Polis durdursa motor bulunacak, hırsızlık allah korusun hepimizin başına gelebilir.
    Keşke polisler bu konuda biraz anlayışlı olup, abuk subuk cezalar yazmasa onlar işi yapsa bizde onların işini kolaylaştırsak.. daha güzel olmazmı?

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    İstediğin kadar fatura göster.
    Desibeli tahammül sınırlarını zorluyorsa cezayı yersin.
    Mükemmel bir uygulama.

Ben motora kendim için biniyorum ve tıs tıs gidiyorum.
    Birileri görse de görmese de umurumda değil, çünkü başkalarının şahitliği beni ilgilendirmiyor.

Gürültü çıkaran varlıklara gelelim.

Onlar bomboş kimsesiz yollarda motora binmekten haz almazlar.
    "Ben motora biniyorum lan, duyun sesimi, imzamı.." diye başkalarının kendisini görüp şahitlik etmelerinden hoşlanırlar ve egoları kabarır.

Kimsenin olmadığı mekanlarda gürültü ne işe yarayacak ki ?
    Birileri bunun motora bindiğine gözüyle yada kulağıyla şahitlik etmedikten sonra neden motora binsin ki ?
    Onların keyfi,
    bir annenin zorla uyuttuğunu çoğunu korkuyla uyandırmak,
    sabaha kadar inleyen hastanın yarım saatlik uykusunu elinden almak,
    ben gibi program yazarken yada algoritma çıkartırken zar zor kahveyle toparladığım konsantrasyonumu dağıtmaktır.
    Onların zannınca kendisini izleyenler/duyanlar "way be motora bak.. Süpper.." diye yorumlar yapar.
    Ama gerçekte "a.q. oğlu, a.a. na kadar yolun var, gir bi yere de kurtulalım" dediğini bilmezler.

Kısaca güzel uygulama.

Keyif alacaksan! bunu, başkalarını rahatsız etmeden yap

espresso, hasmet, planet58 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

Motosikleti
    Regal Raptor 150
    Ya avrupa ülkelerinde böyle değişik eksoz takmak yok, desibel kanunu var, sis lambası adı üzerinde SİS lambası sisli havada süreceksin de seni karşıdan gören fark etsin diye, önünü göreceksin die sis lambası taktıysan sis lamabalarınız tamamen sarı am sarı olması şartı var, kanunları iyi öğrenin ve aynen uygulayın, yok beni fark etsinler diye işte şöyle eksoz takdım falan filan fasarya, ben şahsen böyle aşırı bağıran eksoz duydum mu ama araba ama motor, başlıyorum saymaya hemde ne saymak.
    espresso bunu beğendi.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Galiba 1 metre mesafeden 3000 devirde 110 desibeli geçerse ceza kesiliyor ve trafikten men ediliyordu, yanlış biliyor olabilirim. Uygulamada memur sesin yüksek çıktığına kanaat getirirse ölçüm yapmasada ceza kesiyor. Yasal olup olmadığını hukukçulara bırakıyorum. Egzosun faturalı olup olmadığı önemli değil.

Muayene öncesi susturucu takabilir veya alüminyum bulaşık telini egzosa tıkabilirsin. Bu şekilde muayeneden geçer. Ama yolda giderken ceza yemeni engelleyecek bir önlem yok.

akbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z one 180 - MT 07
    egzoz motosiklet zevkini ikiye katlıyor ama insanlarıda rahatsız ediyor. Trafikte insanlar seni farkediyor ama arkadanda basıyor küfür. çok bilinmeyenli denklem gibi bu egzoz işi....
    youtube : motorcu hikayeleri (motovlog) youtube - facebook adaletsurucukursu / Antalya /

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Siyah giyinip,siyah kask takıp ve hatta siyah motor alıp sonra görünmek için egzoz takıyorum, sis lambası açıyorum diyenler pek gerçekçi durmuyorlar baştan söyleyeyim.
    Sis, yağmur ve kar yoksa otomobillerde bile sis lambası yakmak yasak.
    Motosiklette biraz komik oluyor ayrıca.
    Turing ve dualsport motosikletlerde anlarım.( o da yol yapanlarında)
    Fakat günlük kullanım amaçlı motosikletlerde sis farı takılıyorsa bunun %90 sebebi hava attığını zannetmeleridir.
    Otomobillerde de görüyorum havalı oluyormuş!
    Gerçekten havalı otomobiller var mesela Ferrari, lamborgini gibi sis farları yok takan da görmedim.

Motosiklet veya arabanıza mevcut olmayan bir hava kazandırmaya uğraşmayın. Olduğu gibi kabul edin.
    One_ Million, Osm@n ve espresso bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Peder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR Daytona (Siyah)
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siyah giyinip,siyah kask takıp ve hatta siyah motor alıp sonra görünmek için egzoz takıyorum, sis lambası açıyorum diyenler pek gerçekçi durmuyorlar baştan söyleyeyim.
    Sis, yağmur ve kar yoksa otomobillerde bile sis lambası yakmak yasak.
    Motosiklette biraz komik oluyor ayrıca.
    Turing ve dualsport motosikletlerde anlarım.( o da yol yapanlarında)
    Fakat günlük kullanım amaçlı motosikletlerde sis farı takılıyorsa bunun %90 sebebi hava attığını zannetmeleridir.
    Otomobillerde de görüyorum havalı oluyormuş!
    Gerçekten havalı otomobiller var mesela Ferrari, lamborgini gibi sis farları yok takan da görmedim.

Motosiklet veya arabanıza mevcut olmayan bir hava kazandırmaya uğraşmayın. Olduğu gibi kabul edin.
    Yahu bir insanın her yorumu doğru olabilir mi ?
    Takip ediyorum merakla yazdıklarınızı teşekkür etmek istedim
    Raptor Riders
    http://www.raptorriders.com.tr/
    Sons Of Anarchy

sis farı yani xeon far yanii led gündüz aynaya bakmadan bile arkadaki öndeki gözünün görmediği yerlerdeki hareketi algılar ve kaza oranını %50 düşürür

Öyle bişey olurmu kardeşim LEvyeyide Faturalı alırsın ama milletin kafasını kırarsan onla Cezası elbet olacak

Gelelim TRAFİK kanunlarına

HER TÜRLÜ MODİFİKASYON YASAK Orjinal kullanacaksın

Mesela 500cc bir Makinenin egzozunu 125cc ye takarsan Açık egzoz gibi olur (Levye meselesi) Yada Xenon farlar motorları ampülleri Satılıyorda Sana banamı satılıyor ORJİNAL FABRİKASYON ÇIKIŞLI MERCEKLİ XENON FARI OLUĞ FARI PATLAYAN XENON MOTORU ARIZALANAN İÇİN SATILIYOR Sen al çıplak farına tak diye değil

Hatta her ürünün Garanti belgesinde """ ÜRÜNÜ AMACI DIŞINDA KULLANMAK GARANTİ KAPSAMI DIŞINDADIR """ Yazar

Motosikletimiz 35w H4 ampülse standartı hidip h4 60w yada 100w takarsan Isıdan far erir Ampül şirketine Dava açamazsın Farım eridi yangın tehlikesi atlattım diye Hak talep edemezsin Çünkü Otomobil için üretilen 100w lık ampülü Orjinali 35w olan fara SEN TAKTIN BUDA FATURALI ÜRÜNDÜ TABİ

Performas egzozları Satılıyor YARIŞ için Modifiye edilmiş Motosikletler Trafiğe çıkamaz Siz onu Özel römork ile Arabanız ile Piste çekerek götürecek Pistte yarışacak ve Tekrar römork a yükleyip Evinize Garajınıza götüreceksiniz (Amerikan vari)
    YARIŞ İÇİN ÜRETİLEN MOTOSİKLETLERE RUHSAT PLAKA ÇIKMAZ ZATEN TRAFİĞE ÇIKMA İZİNLERİ BU SEBEBTEN YOKTUR

Siz Eğer Normal Model bir Motosiklet alıp Bunu Yarış Motoruna Modifiye ederseniz Egzoz falan ORJİNALLİĞİ BOZULAN Aracı Bağlamalarından daha Normal NE olabilir ??? Racing istiyorsan Plaka çıkmayan YARIŞ İÇİN ÜRETİLMİŞTİR yazan bir evrakın olması gerek ve Trafiğe gerçekten çıkmaman gerek

TRAFİK KANUNU SANA FARİKASYON ORJİNALLİĞİ DAHİLİNDE ONARIMA MÜSADE EDER ARAÇ ÜSTÜNDEKİ HER MODİFİKASYON PROJELENDİRİLİP TRAFİĞE UYGUN OLUP OLMADIĞI PROJENİZLE BİRLİKTE TÜV İSTASYONUNA GİRİP RUHSATA İŞLETEREK (izin çıkarsa) MÜMKÜN OLABİLİR

EGZOZ BAĞLANMA SEBEBİDİR PERFORMAS EGZOZLARINI ADAM SANA GÜNDELİK KULLAN DİYE SATMIYOR YARIŞ MOTORU MODİFİYESİ EDİYORSAN TAKABİLİRSİN BU SEBEBTEN """""FATURALI EGZOZ"""" Satıyor AMA TÜV DEN """BU YARIŞ MOTORU OLDU SPOR HOBİ AMAÇLI SADECE PİSTTE KULLANILACAK""" DİYEREK TRAFİKTEN KENDİ ELİNLE MEN ETTİRİP PLAKAYI TRAFİK ŞUBEYE İADE EDİP """YARIŞ İÇİN MODİFİYELENMİŞ PROJE ARACI""" OLARAK İŞLETECEKSİN Bu tür evrakı aldıntan sonra istersen hiç egzoz takma Ses yasal olarak sıkıntı olmayacaktır PİSTTE SES ÇIKARMASI HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL HİÇ EGZOZ TAKMA YİNE YASAL OLARAK GEÇER ve Piste götürürken Aracının arkasına takacağın Küçük Römorkla taşıyacaksın Trafikte Kullanmayacaksın

BU EGZOZLAR YARIŞ KİTLERİ PERFORMAS ARTTIRICILAR VS VS BU SEBEBLE SATILIYOR KENDİ KAFANA GÖRE TAKTIRAMAZSIN TAKDIRDIYSANDA TRAFİKTE KULLANAMAZSIN
    espresso bunu beğendi.

kendi konuma cevap vermeye gelmişim yapılması gereken tek bir şey var malum şey

Alıntı KursadÖzTürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öyle bişey olurmu kardeşim LEvyeyide Faturalı alırsın ama milletin kafasını kırarsan onla Cezası elbet olacak
    egzozla başka neler yapılabilir mesela şarkı söylenebilir kavgaya gidilebilir bi tarafına sokulabilir öyle değil mi? başlıca motora takmakla başka bir çok işe yarıyabilir
    insta: veli_montana_

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Bir alışveriş merkezine balta ile giremezsiniz falat içinde koçtaş gibi bir mağaza var ise bir balta satın alıp dilediğiniz gibi gezebilirsiniz

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)