Arkadaşlar merhabalar size bişeyler sormak istiyorum. Hgs kartını nereye koyuyorsunuz.Bugün geçtiğimde elimle tuttum fakat okumadı kaçak geçiş yazdı. Bir de kaçak geçişler bakiyemden mi düşüyor?
Arkadaşlar merhabalar size bişeyler sormak istiyorum. Hgs kartını nereye koyuyorsunuz.Bugün geçtiğimde elimle tuttum fakat okumadı kaçak geçiş yazdı. Bir de kaçak geçişler bakiyemden mi düşüyor?
ben montun ön cebine koyuyorum gişeden geçerkende vücudumu dikleştirip kartın olduğu tarafımı biraz öne doğru atıyorum rahatlıkla okuyor 30 km ve 40 km sürat de denenmiştir.
Xmax'lerin soldaki kilitli torpido gözünden okuyor. Kafa rahat
Kartında para olsun, Kaçak geçiş yazsa da plaka bilgisi ile kesintiyi normal geçiş olarak yapıyorlar.Eve geldiğindehttps://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/hgs.jsf#violation adresinden kontrol et.
Bu sorun ben dahil çevremdekiler ve bir çoğumuzda var sanırım
Ben ne yaptıysam okutamadım elle tutmalarda 1 kez okuduysa 3 kez okumuyor camda da okumuyor bıraktım bende koydum kenara ara ara dolduruyorum.
PTT görevlilerine sordum plakaya kayıtlı ise sorun olmaz otomatik düşer dediler fakat her geçtiğimi düşmüyor. 2 yıldır bu şekilde gidiyoruz bakalım..
Topcase (plastik) tavanına icerden takılı...
ön cama yapıştırdım. hiç sekmedi her seferinde okuyor
okumasada sorun değil plakadan düşer zaten merak etmeyin.
çok teşekkür ederim arkadaşlar sağolun
NC nin on bagaj elektrikli gidondan bir dugme ile acilabiliyor, yaklasirken basip dugmeye acip karti gosterip koyuyorum.
giriş ve çıkış yaptığınız yer belli olduğu için artık bu sorun neredeyse ortadan kalktı. haziranda xmax 400 ile adapazarına gittim üzerinde hgs yoktu ama plakaya kayıtlı vardı.Sistemden kontrol ettiğimde istanbul - adapazarı arasını almış ki normalde sizin dediğiniz gibi olsaydı ankara alıcaktı. Bu tabi %100 böyle olacak değil kontrol etmenizde fayda var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------
havamıda atarım diyorsun ön bagaj düğme falan
Naparsam yapayim hgsmi okumayi reddettigi icin plakayi cikardim oyle geziyorum 1 yildir 2 motorumda da. Kufur serbest.
Valla bu konu benim içinde muamma ogs mi şeetsek?
Ogs indirimli olmuor yalniz...
Hgs kartini 2. Kopruye gelmedeeen duruuuup elime aliorum, parmaklarimin arasinda tutuyorum, geciorum koprude kenara cekiorum tekrar cebime koyuyorum.. bugun bu duruma bir dur demeliyim dedim cebimden gorur mu acaba?
1. Kopruden hala kacak geciorum en sagdan kendimce.. hgs mi kontrol edim ben bi..
Hgs kartı montumun cebinde iken giriş yerinden geçtim.Bu şekilde hgs kartı okunmazsa plakadan okuyup hgs kartındaki bakiyemden mi düşecek yoksa kaçak vs ceza falanla mı uğraşacağım?
waybawo :D devlet yoldan geçenide haraca bağlamış :D katlanır plakalık takın motosikletlerinize cezasi 60tl yakalnırsan oda :D
Yamaha XSR 700'de HGS yi motorun neresine sabitleyebilirim? Gidona takılabilecek özel bir aparat var mıdır acaba?
XSR700 Gri / İstanbul, 1 Ağustos 2017 trafiğe çıkışlı
Pek sık kullanmıyorum ama kullanırken elimde tutuyorum bazen okuyor ama çoğu zaman okumuyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)