Arkadaşlar kendim 230W psu dan akü şarj cihazı yaptım.Şimdi 12V 7A aküye 12V güç veriyorum (23V güç te verebilirim). Aküye bağladıktan sonra kaç saat tutmam lazım akünün dolması için 12V veya 23V da ?
Arkadaşlar kendim 230W psu dan akü şarj cihazı yaptım.Şimdi 12V 7A aküye 12V güç veriyorum (23V güç te verebilirim). Aküye bağladıktan sonra kaç saat tutmam lazım akünün dolması için 12V veya 23V da ?
Akü patlayınca şarj işlemi tamamlamış olur.
iyi fikir la hangi kablolar resim eklersen bende yapmak isterim
Psu'nun çıkış akımı kaç amper ?
1 saat 23V da bıraktım 11.7V a kadar doldurdu aküyü şimdi psu durdurdu kendini aküde ısınmış
+12V dan 10A. +12V -12V olarak 23V alabiliyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:50 ----------
İnternetten psu dan akü şarj cihazı yazarak bulabilirsiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:56 ----------
+12V dan 12A -12V dan 0.5A
akünün şarj olabilmesi için kendi voltajından 1v - 2v daha yüksek voltaj uygulamalısın.
12v akü için 13 14v yeterlidir, ne kadar sürede şarj olur, o iş akünün ömrü psu nun durumu vs ile
bir çok etkenden etkilenebilir, en iyi yol zaman zaman 1 saatte bir akü voltajını ölçmekdir,
istediğin voltaja geldiğinde zaten kafanda bir zaman oluşacakdır.
O psu'dan artık hayır bekleme.
Psu'nun fişini çek tekrar tak ve tetikle eğer fanı biraz dönüp duruyorsa geçmiş olsun.
Aynen öyle
Benim başıma geldi çünkü
Elektronikçiyim uğraş uğraş yapamamıştım. Tırt diye bir ses gelir fan bir tur döner durur
Psu'nun watt değeri küçük.
Çıkış akımıda çok küçük değerlerde bu yüzden ısınmış ve yakmıştır bir tarafları
Sana tavsiyem şema bul netten ona göre dikkatli yap akünden olma.
akü pahalı
Netten power supply akü adaptör diye yazarsan çıkıyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)