Sıfır Motosiklet (A2 siz)
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba,
Yurtdışında olduğumdan ehliyet sınav dönemi ne zaman bilemiyorum 1999 dan beridir B sınıfı ehliyetim var.
Uzun arayışlardan sonra kararımı verdim 10bin civarı bir scooter almaya. Ama şöyle bir takım sorularım olacak.
1-A2 ehliyeti icin direksiyon sınav tarihlerine internette ulaşamadım. Nisan 2016 da var mı mesela ?
2-Diyelimki motoru aldık plakasız ehliyette yok eve getirdik, 3 ay yurtdısı gorevim var sonra izin, yani 3 ay sonra izinden donuste plaka işlerini halletsem oluyor mu ?
3-Tüm işlemleri bayi yapsa ruhsat plaka vs bana anahtar teslim verse olur mu (A2 olmadan).
Sabrınız için teşekkürler. BU konular suan bana çok karışık geliyor. Net olarak aradıgım cevapları bulamadıgımdan yazma ihtiyacı hissettim.
Reklamlar
-
0 km alacksan eger motosikleti aldıgın yerde 3-5 fazla odeyerek muamelecilere cıkartabilirsin plaka ve ruhtasını (vekalet vermek sartıyla)
bunun icinde ehliyete gerek yok...
-
Uğur adlı üyeden alıntı
Mart Ayında sınav yokmu ?
Dört tekerlek bedenini, iki tekerlek ruhunu hareketlendirir
-
Abı ben KASIM ayında ehliyete kayıt oldum B sınıfı var . aylardır bekliyorum . Martta sınav var dediler bana bu nedir ya motor alıcam sınavı bekliyorum ne yapmam lazım benim
-
Uğur adlı üyeden alıntı
Bunlar teorik sınavlar. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra yapılacak olan direksiyon sınavları bu takvimde yazmaz.
Diyelim ki şubattaki sınava girdin,başarılı sonuç aldın. Mart ayında direksiyon sınavı gerçekleşir. Belki kurs bu şekilde demiştir.
Anladım çok teşekkür ederim
Dört tekerlek bedenini, iki tekerlek ruhunu hareketlendirir
-
Motosiklet Alırken 100 200 fazla vererek Aldığın yere plaka ruhsat vs hallettirebilirsin sen sadece gidip İmza atarsın Ehlıyetede gerek yok plaka ruhsat çıkarken
-
Mart ayının 5'i yada ondan sonraki hafta A2 direksiyon sınavı olacak.Tam tarih henüz netleşmedi.
-
Teşekkür ediyorum. Ankara Honda ile görüştüm birde yamaha ile görüşecegim. Tüm işlemleri dediğiniz gibi hallediyorlarmış. Artık 3-5 tl önemli degil, bu konularda tecrübem olmadıgından birde muamelecei vs carpılmayalım.
Nisan ayında tüm evraklarımla birlikte kursa kayıt yaptırıp yine Nisan ayında direksiyon sınavına girebiliyormusum.
600 TL dediler bakalım izinden dönüşte birde yüzyüze görüşücem ok derlerse kayıtı falan herseyi yaptırıp Nisan ayında yolunu tutarız Ankara'nın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)