kardeşim ( lise öğrencisi ) 5 yıldır ilçede ehliyetsiz araç kullanıyor. Bi 7-8 yıl boyuncada ben kullandım. Kimse dur bile demedi. Bu açıdan düşünürsen enayilik gibi duruyor.
Ama ehliyet, plaka, kasko bunlar seni hem hukuken korur hem de maddi olarak.
Ben arabaya kaskoyu tek bir sebepten yaptııyorum. Haklı olduğum bir kazada karşı tarafın sigortası ile uğraşmamak için. Ben kaskodan yaptırırım. Kasko onlardan nasıl olsa alır.
Deprem, sel, yangın, terör , toplumsal olaylar vs benim umrumda değil. Exper ile papaz olana kadar veririm yılda 500 lira, ben yetkili serviste orj. yedek parça ile işimi hallederim, gerisini kasko halleder.
Aynı mantıkla, bir trafik kazasına karıştınğında, karşı taraftan birisi yaralanır veya ölürse en kötü ihtimalle 100 bin lira kan parası çıkacak. Sigortan ve ehliyetin varsa sigorta bu parayı öder.
Bunlar anlık meseleler, bir anda alırsın altına birisini, %100 haklısındır ancak kan parası hükmedildiği zaman dalağı böbreği satacak halin yok. Adı üstünde, Risk Yönetimi.
Sen doğru bildiğinden şaşma, ehliyetini al, sigortanı yaptır. Maddi durumun el verdiği müddetçe kasko vs de yaptır ki uzun süre forumda trollük yapabilesin.
Poliçeyi alan foruma koşuyor
snapyyyyy bende derslerle uğraşmak istemekteyim zira çok yoruldum çalışmaktan.....
konu sigorta ama yazasım gelmedi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)