OTOMOBİLLER TEK SİLİNDİRLİ MOTOSİKLETLERDEN AZ YAKACAK
Reklamlar
-
konuyu açan arkadaş bu gün üye olmuş sonrada kuyuya taşı bırakmış. bu bir Bmw f650 şehir içinde 6.2 Lt altına düşmez ( istanbul ) şehir dışında 4.4 Lt altına düşmez stabil 95 Km/h 105 Km/h bu ikii.
istanbul trafiğinde 7 Lt yakan araba sürücüsü kendini şanslı görür bu Üç.
Reklamlar
-
Benim cip 100 km'de 13.5 litre yaktığı için motosiklete geçmiştim. Şimdi 2-2.5 litre yakıyorum. Trafik derdim yok, mutluyum.
-
benim motosiklet km de 5 kuruş yakıyor 125cc ve şuan üretimi yok az yaktığı için
-
tamam vurmayın artık öldü
-
Onlar fabrika verisi bende 1.3 suzuki swift vardi 90 la sabit gidince 5 yakiyordu isiklarda durmacada falan artar.simdi dizel 1.6 dizel honda var 4 falan yakiyor. Ama bunlar hep sabit hiz 90da. Bide milletin salamasi da cok oluyor adam da 1.6 benzinli var karmada 6 yakiyor diyor tam bir yalan yol bilgisayarina bakiysn 9 yada 10 yaziyor. Inanmayin o degerlere o kadar. Tamam dizeller az yakiyor da uzun yolda 110 120 yi gecmezsen ama 5 inde pek gelmez.
-
Velev ki çok yaktı. Yani?
-
Benim honda civic 2008 13 lt yakıyordu istanbul şehir içi. şehir dışı sabit hızla 5.5 6.5 litre arası.
-
Arkadaslar dizel araclar 4 litre civarinda yakit yakiyor diyoruz ama bu deger sadece sehir disi uzun yolda ve 90-100 km sabit hizda gecerli. Ayni arac sehir ici trafiginde 6 litre yakar. Hatta otomatik olursa ve de sabah trafiginde 10 litreyi de bulabilir. Arti yukarda arkadaslarin dedigi gibi bu araclar hep yuksek model ve en uygunu 45.000tl den basliyor ortalama 100.000 tl ye kadar yolu var. Bakim maliyetleri de yilda yada her 15.000 km de 450 ile 750 tl arasinda bu sadece periyodik bakim. Sigortasi keza motosiklete gore daha fazla. Yani bu sartlarda eger tek kisi kullaniyorsaniz yada kalabalik bir aileniz yoksa yine en avantajlisi motosiklet.
Tabi motosiklet fiyatlarida aldi basini yurudu. Ehliyeti , ekipmani, 250 cc bir motoru bugun 20.000 tl yi cok rahat geciyor. Arti trafikte karsilastigin saygisizlik ve yasadigin tehlikeleri de artisi.
Hangisi isinize geliyorsa onu alin arkadaslar
-
çift silindir motorum 5 litre yakıyor 21 kuruş
fiorino arabam 6.2 lt yakıyor 23 kr
-
22. kez yazıyorum, dizel araçla benzinli aracın yakıt tuketimleri karşılaştırılamaz.
-
geçende pejo 507 bir depoyla 800 mü 900 km ne gidiyor demişti birisi. kafayı yiyecektim neyse ki arabanın deposu 75 litreymiş.
arabalar ideal şartlarda bu değerleri yakabilir ancak ben yine de görmeden inanmam. eğer motor verileri +100 beygir ve +200 tork civarındaysa motor isterse yarım litre olsun yakar arkadaş. bununla ilgili bir çok makale de bulabilirsiniz. hatta geçenlerde bir dergide görmüştüm hacim küçültme yada diğer adıyla downsizing işlemi satış stratejisinden öteye geçmiyor diyorlardı. turbo murbo da yakıtı çok aşağılara düşüremez, bu işin doğasına aykırı. motor giderse yakar, yakmazsa gitmez bu kadar basit.
-
hakikiteker adlı üyeden alıntı
O otomobillerin o tüketimi göreceği tempoda ben YBR kullanayım; 1,5lt/100km iddiam var
Ama cidden teknoloji hiç uğramıyor motosikletlere.
Kim yazmış bakmadan oku
dum ybr ve 1.5 lt diyince direkt sen geldin aklıma ve evet "hakikiteker" :D
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
-
Birisi dizel yakıt birisi benzin neyi karşılaştırıyorsunuz ?
Sen motoruda dizel yaparsın ondan sonra karşılaştırırsın.
-
josepth_o6 adlı üyeden alıntı
Arkadaslar dizel araclar 4 litre civarinda yakit yakiyor diyoruz ama bu deger sadece sehir disi uzun yolda ve 90-100 km sabit hizda gecerli. Ayni arac sehir ici trafiginde 6 litre yakar. Hatta otomatik olursa ve de sabah trafiginde 10 litreyi de bulabilir. Arti yukarda arkadaslarin dedigi gibi bu araclar hep yuksek model ve en uygunu 45.000tl den basliyor ortalama 100.000 tl ye kadar yolu var. Bakim maliyetleri de yilda yada her 15.000 km de 450 ile 750 tl arasinda bu sadece periyodik bakim. Sigortasi keza motosiklete gore daha fazla. Yani bu sartlarda eger tek kisi kullaniyorsaniz yada kalabalik bir aileniz yoksa yine en avantajlisi motosiklet.
Tabi motosiklet fiyatlarida aldi basini yurudu. Ehliyeti , ekipmani, 250 cc bir motoru bugun 20.000 tl yi cok rahat geciyor. Arti trafikte karsilastigin saygisizlik ve yasadigin tehlikeleri de artisi.
Hangisi isinize geliyorsa onu alin arkadaslar
90-100 km hızda 4 litre yakıyorsa 60-65 km hızda 3 litre yakar
Cbr 250 60 kmh hızda 2.2 yakıyorsa 165 kmh hızda 5.3 yakabilir
Ne kadar basarsan o kadar takacak sonuçta...
-
ford fiesta dizel 3,3 diyor verilerinde
bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın
-
srknbdm adlı üyeden alıntı
ford fiesta dizel 3,3 diyor verilerinde
O zaman 2.2 ye kadar düşebilir 60 kmh sabit hızla
90 la 3.3 se. 60 la 2.2 yakar
Birazdan karışır yine ortalık😆😆😆😆
-
Harcanan yakıtı taşınan kişiye böldüğümüzde bence de motosikler inanılmaz yakıt tüketiyor. Ancak arabada yan teknolojilerin uygulanabileceği ve yerleştirilebileceği kocaman bir alan bulunuyor. Bizim öyle bir şansımız yok maalesef. Alan darlığı sebeplerden biri olabilir.
-
josepth_o6 adlı üyeden alıntı
3 litre değil de 100 ü gecmeden kullanılırsa fiat linea 1.3 multijet uzun yolda 3.5- 4 litre seviyesinde motorin tüketebilir. Keza aynı şekilde 1600 golf dizel şehir dışı yolda 3.8 litre motorin tüketiyor.
Bu yaz 1.3 multijet linea ile gez geze ege turu yaptım.Kiraladığım araç 5000 km de idi.8000 de teslim ettim. 90 km yi bir iki yer hariç hiç geçmedim.70-80 le gezerek dolaştım. motor devrine dikkat ederek uygun viteste kullandım. yine de 3,5-4 litreyi göremedim. Bir yanlışın var arkadaşım. öyle bir araba daha yapılmadı..
-
"Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî
-
120 kg'lik bir motosiklet artçısız kullanıldığında 100 kglik bir nesneyi taşıyor. yani neredeyse kendisi kadar ağır bir nesneyi. 1000 kglik bir otomobil ise taş çatlasın 400-500 kiloluk yük taşıyor. kıyaslama yapmak mantıksız. ayrıca motor hacmi haricinde yakıt tüketimini etkileyen çok fazla unsur var. anlamsız bir başlık olmuş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)