Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Aileyi ikna etmek :(

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Café Racer
    Aile nasıl ikna edilir inan bende bilmiyorum, motosiklet aldığımdan ve kullanabildiğimden bile haberleri yok.
    23 yaşında üniversite öğrencisiyim, yıllardır babama söylerim motosiklet diye ancak lafını bile ettirmeden konuyu değiştirir.

Nasıl aldın peki ya da ne yaptın diye soracak olursan eğer;

Üniversitede 3. yılımı bitirmek üzereyim bu 3 yıl içerisinde part-time çalışmadığım iş kalmadı.
    6 ay boyunca akşam 6 sabah 6 paket servis yaptım, 2 saat uyudum daha sonra derse gittim. İkinci öğretim de değildim.
    Garsonluktan, bulaşıkçılığa, play-station salonunda bile çalıştım.

Demem o ki hayallerinin peşini bırakma sadece bir süreliğine rafa kaldır.
    Ulaşamayacağın bir şeyin henüz yaratılmadığını bil ve sabret!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Arkadaslar, konu disi olacak ama, zamaninda bir universite ogrencisi, on kusur senedir de bir universite hocasi olarak bir tavsiye:

Universite esnasinda ve onceside calismak hayati tanima adina faydali.

Ancak para kazanma adina bence kotu bir yatirim, ozellikle hayatinizin geri kalanin dusunecek olursaniz. Evet, universite yillari cok guzel zamanlar, ancak o yillarda guzel olan o kadar cok sey var ki. En basta dostluk ve arkadasliklar var.

Malesef ulkemizde ogrenciler orta okul ve lisede sikilip, universitede gevsiyorlar. Aslinda olmasi gereken tam aksi. Cunku geleceginizi asil universite yillarinda kazanacaksiniz. Dogru duzgun bir is sahibi olmak icin en verimli yillar.

Bir kac sene sabredip, adamakilli bir is sahibi olup, fiyatina bakmadan istedigini motorsiketi almak varken, universite yillarindaki degerli vaktinizi sacmasapan ayak islerinde ucuza harcamadan once iki kez dusunun derim, hele hele basit bir motorsiklet ugruna degmez bence.

ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    17yaşında ehliyetimi aldım martta 19 olucam ve 2senedir Honda Cbr125 kullanıyorum.Aileni ikna etmen tamamen kişiliğinle alakalı bir şey.Benim gayet sakin akli başında birisi olduğumu biliyorlar.Evet bende çok ısrar ettim evet banada asla olmaz dediler ama aldım kullanıyorum.Limitlerini biliyorsan kendine hakim bi insansan hayattaki en büyük zevklerden biri.Hele genç yasta 17 18 yaşında bence daha güzel bi şey.Tam ruhunun en agresif olduğu zamanlar (hızdan falan bahsetmiyorum).Bazı abilerimiz trafik tecrübesi kazan bin demişler.Ben kazanmadan bindim ama haklılar.Genelde araba kullanan insanlar motor kullanır ben motoru ilk öğrenip sonra araba kullanan nadir insanlardanım sanırım.Motora baslicaksan bazı şeyleri göze almalısın.Bi söz var "Düşmemiş motorcu yoktur,henüz düşmemiş motorcu vardır." Dikkatli bir secim yap.Çünkü bu alete bulaşan kolay kolay bırakamıyor.Destek için hep buradayız.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    BAJAJ PULSAR 200 NS
    Alıntı bilirkişi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4 km demişsin o yol bisikletle de gidilir.
    Hemen hemen hergün bisikletle 5km civarı yol yaparım 6dk sürer
    Edit: Bende yarış bisikleti var

Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Ben de onu diyorum işte.
    Sadece okula gitcem dersen tabii izin vermez. Motosiklet alınca iş bitmiyor kask mont ruhsat sigorta muayene vergi bakım vs dertleri var. Ufkum genişlesin yaşıtlarımdan farkım olsun yazın türkiyeyi gezeyim tarzı bana vizyon katacak hayatı anlayacağım gibi konuşurdm ben.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)