Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Senin Yerin Sağ Şerit Diyen Kişiyle Aramda Geçenler (Videolu)

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    2017 Suzuki V-Strom DL 650
    Bence sol şeritte gereksiz yere trafiği yavaslatmissiniz. O kadar yavaş gitmeyi dusunuyorsaniz yolun sağını kullanmalısınız.

Servis gecerken cok yakin geciyor ve üslubu çok cirkin ama motosikletliler olarak bazi seyleri ongormeliyiz diye dusunuyorum.
    jimi_hendrix bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Egee22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 100 MG Prince
    Takip edip anasını belleyemedinmi? Yada trafik olduğu bi yerde aynasını alacaktın böylelerine ceza kesiceksin yaptığı yanına kar kalmasın

Motosikleti
    gt250r
    Alıntı Crenox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk mesajımda belirttim hız sınırı 20km/s ve ben fren yapmadım ki araçlar fren yapmak yerine sollamayı tercih etsin, zaten ıslak yolda 90km/s civarıyla gidiyorlardı.
    http://i.hizliresim.com/JnPYkq.png
    Yalnız orada yaya geçidi var yol boyu 20km/s anlamına gelmiyor o.dediğim gibi eğer orası arnavutkoy yolu ise gerçekten 2serit olmasına rağmen geniş bir yol ve bebekte genelde trafik olur,orasida bebek çıkışı genelde trafik olmaz o yüzden trafikten bunalan her sürücü önündeki boş yolu değerlendirir.bu şekil bi boş yolda siz solda boyle seyrederseniz sizi geçmemeleri 3-5dk sonra 1km araç kuyruğuna sebeb olur.

EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DUKE 200
    Videoyu izlemedim ancak 20km yazsa bile yolda, tutup sol seridi ortalayıp 20 ile gitmemek lazım. Ben sağdan gidiyorum yavaş gideceksem.

Motosikleti
    pulsar 200NS
    son 1 ay içerisinde yaşadığım 2 olayı anlatayım size bu konuyla alakalı. İlkinde her sabah olduğu gibi işime gidiyorum, trafik ışıklarına az kala kırmızı yandı durdum. Durduktan sonra arkamdaki araba korna çalıyordu uzun uzun. Baştan bana çalmıyor diye pek kaale almadım fakat sonra ne oluyor diye bir bakındım. O korna bana çalıyormuş. Eliyle çekil diyor. Kaskın önünü açtım "kırmızıda mı geçeceksin" diye soru sordum, evet dedi. sağ koltuktan bi kişi indi çekilsene kardeşim arızamısın dedi ? Yani adam kırmızıda geçecek ve senden yolun kenarına geçmeni istiyor. Bu derece psikopatların, hayvanların olduğu bi toplumda yaşıyoruz. Arabanın içinde 5 kişi vardı ve acil bir işleri olsaydı dörtlüleri açık olurdu.

Bir diğer olay ise saat akşam 11 civarı seyrantepeden dönüyorum, bi GS maçıydı. Bi kamyon bi starex var, aralarından geçmek istedim starexin sahibi beni sıkıştırmaya çalıştı bile bile, göz göre göre. Uzun uzun kornaya bastım elimle sağa çek diye fakat çekmedi. Neyse bulaşma dedim ve emniyetten ilerledim ve aracı geçtim. Sağ şeritteyim çok geçmeden aynı araba demin videoda izlediğimiz arkadaş gibi gidiyorken beni silme geçti. Yani şerit benim, şeridimi ihlal ediyor ve hayatımı tehdit ediyor. Kafaya koydum aynasını kırıcam ama altımdaki motor 125 cc bi araba ile mücadele edemezsiniz, trafik yok, yol açık. Biraz yüksek cc motorum olsa alıcaktım aynasını. aracı bir kere daha solladım ve arabanın ön tarafına uzun uzun baktım, plakasını alıyormuş gibi düşünmesini istedim, bu onu az da olsa tedirgin edecekti. Yani bu tür magandalara her zaman rastlamaktayız. O yüzden kendi kendinizi düşünsel olarak, mantık olarak korumanız daha önemli.

ceyhun383 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ESKİ bajaj discover 125 YENİ HONDA CB125E
    bence gidin nalbura insaat çivisi alın en uzunundan cebınıze doldurun 40 60 70 allah ne verdıyse sonra trafikde sizi oldurecek kadar hareket yaptıysa uzerınıze kırdıysa onune geçın cebınızden yola dökün tekerleri patlasın piçin
    Peder bunu beğendi.

Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Ben böylesine denk gelince direkt sövüp kenara çekmesini söylüyorum. Bir de senin yerin sağ şerit demiş. Ne de zevkli olurdu bunu dövmesi.
    Peder bunu beğendi.

Peder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR Daytona (Siyah)
    Alıntı biyeybaraküs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    +1 diyorum
    Raptor Riders
    http://www.raptorriders.com.tr/
    Sons Of Anarchy

AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Alıntı ceyhun383 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence gidin nalbura insaat çivisi alın en uzunundan cebınıze doldurun 40 60 70 allah ne verdıyse sonra trafikde sizi oldurecek kadar hareket yaptıysa uzerınıze kırdıysa onune geçın cebınızden yola dökün tekerleri patlasın piçin
    Onun arkasından gelecek masumların suçu ne?
    GB79 bunu beğendi.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Bizim insanımızdaki bu sol şerit merakını anlamıyorum arkadaş! Hız sınırı ne olursa olsun, sağ şerit boşsa sağdan gitsene. Kuralsız da davransalar, seni sağdan sollayan araçlar varsa sende de hata var.

Haklı olup ölü olmayı göze alıyorsan, aynen devam.

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    hız sınırı 20 diye 20 ile sol şeritte sürersen ezerler allah korusun. hangi kuraldan bahsediyoruz hangi ülkede hangi kural uygulanmış sen uygularsın ama arkandan gelen uygularmı ? neye güvenerek ? kurala güvenerek sürersen kuralsızın biri gelir sonra

bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    hız sınırı 20 km/saat demişsin ama malesef bu kural Türkiye de geçerli değil gördüğüm kadarıyla yavaş gidiyorsun mecburen sağ şeriti kullanman lazım bu düşük hızla soldan gidersen sağdan geçen illaki araçlardan biri sıkıştırır sıkıştıran araçla durup polemiğe girme arabayı üstüne sürer

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    İlk bölümde yani tartışmanızdan önceki kısımda bence sizin hatanız var. Yer ıslak , viraj var diyorsunuz hız sınırı diyorsunuz eyvallah. O zaman müsait olan sağ şeritten gidebilirdiniz ki hatta oradan gitmek zorundasınız çünkü sağ şerit boş ve sizin hızınız gayet düşük. Siz soldan hızlı gitmediğiniz içinde adamlar sizin sağınızdan geçmek zorunda kalıyor mecburen. Size yakın veya uzak geçmesinden bahsetmiyorum burada. En başta siz bir kural ihlali gerçekleştiriyorsunuz zaten.

Araç sağından geçilmez solundan geçilir vs gibi bir ton kurala girersek ayvayı yeriz o yüzden bunları geçiyorum zaten.

Sen sağdan gitmek zorundasın falan olaylarınada hiç girmiyorum zaten. Sonuçta bu bir ruhsatı olan motorlu taşıt karayolunda gidebilir , hızına görede hangi şerit uygun ise oradan gider. Sağ sol diye bir şart şurt ıvır zıvır yoktur. Sol şerit ise sollama yani araç geçilecek şerittir aslında. Araç geçilmediği sürece sol şerit normalde kullanılmaz zaten vs vs geçelim bunları

İkinci kısımda ise evet adam artık inadına sizin çok yakınınızdan geçiyor bu konuda diyecek bir şeyimde yok. Haklısınız.

freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    Aslında bu sorunun kaynağını çözmek basit. Ticari araç kullanan büyüğünden küçüğüne fark etmez ehliyet için üniversite mezunu ve psikiyatr dan yeterlilik belgesi şartı koyacaksınız bakın ne oluyor Belki kullanan vardır ama şahsi görüşüm bu araçları kullananların %90 hanzo. Bundan 6 sene kadar önce köy yolunda alkollü zart diye önüme çıkmıştı zar zor durup yanımda bulunan çin malı kaskı adamın kafasında parçalamıştım. Ama orada aldığım hazzı anlatamam şikayet etsen olmayacak küfretsen olmayacak 1 musubet 1000 nasihattan iyidir dedik Yalnız hızın gerçekten bana fazla düşük geldiçuvaldızı arada kendimize batırmakta fayda var.

ozanercanakc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xtreme max
    Senin bir suçun yok aslında.
    Motosikletli sağ şeridi kullanacak diye bir kural duymadım.
    En riskli şerittir bana göre; sapaklar, ani yola çıkan enayiler vs.
    İyi sabretmişsin ve iyi ki şerit değiştirmemişin o esnada.
    Görmeyebilirdin, geçmiş olsun.

Açık olmak gerekirse, o enayiyi arabadan indirtir kaskı kafasında parçalardım.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    ne yazık ki yollar manyak dolu, trafik kurallarını bir kenara bırakıp kendinizi en güvenli gördüğünüz şekilde sürmeniz gerekiyor, adam size çarparsa geri dönüşü olmayan bir hasar alabilirsiniz, hayatınız kararır, bunu asla unutmayın, motor sürerken kaporta bedenimiz, hır güre gerek yok, yol verin gitsinler, uzak durun bunlardan ...
    Memento-Mori bunu beğendi.

GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Trafikte hayatta kalmak istiyorsanız, trafik kurallarına uyulmadığı yerde siz trafik kurallarına uyamazsınız. Bu insanları konuşarak veya döverek düzeltemezsiniz, o yüzden doğru olan şey arkadaki potansiyel manyağı tespit edip gaz açıp uzaklaşmak veya kenara çekip yol vermek olmalı.
    Memento-Mori bunu beğendi.

KIDI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Chopperda heybe varsa bir çekiç falan koysana böyle durumlarda geçir aynasına bende chopper alacam taşıyacam yeminle yanımda böyle dangalakların camını indirmeyenin nasıl sinirim bozuldu ukala dangalak g*t herif. Kusura bakmayın yaa
    'Saygı göster, saygı gör.'

montrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı KIDI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Chopperda heybe varsa bir çekiç falan koysana böyle durumlarda geçir aynasına bende chopper alacam taşıyacam yeminle yanımda böyle dangalakların camını indirmeyenin nasıl sinirim bozuldu ukala dangalak g*t herif. Kusura bakmayın yaa
    Ülke olarak Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama bu söylediğini türkiyede deneme bence

Motosikleti
    2014 ybr esd
    aga sende madem basmıyosun.sağdan devam et.bak iki tane araç virajı dıştan almalarına rağmen seni geçtiler.demek ki sen yavaşsın bu birinci husus.ikinci husus ise 20 km değil 5 km olsa ne olur hız sınırı?kural tanımıyor,takmıyor adamlar.tabi eğitim,nizam gibi şeyler olmadığı için malesef oluyor böyle şeyler.avrupada mümkünmü böyle şeyler...motora bi dokunsa buyur cenaze namazına.onun için arabalardan uzak durmamız lazım

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:10 ----------

Alıntı KIDI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir yaparsın,2 yaparsın,3.de kevgire çevirirler.sakin ol şampiyon...keskin sirke küpüne zarar,elmi yaman beymi?her zaman el yaman....bunlar sakinlik açısından önemli atasözü ve deyimlerimiz

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)