KTM RC 390 ABS Almayı Düşünüyorum (İlk Motorum)
-
EkremYıldız adlı üyeden alıntı
Güncelleme: Bugün Ankara Motto Akademi den güvenli sürüş eğitiminin ilk basamağı olan temel motosiklet eğitimimi aldım. İnanılmaz derecede eğlenceli, keyifli ve bilgilendirici geçti. Memnun olmadığım en ufak bir şey bile olmadı. Herkese öneririm. Şuan iyiki eğitim almadan direkt motosikletimi almamışım diyorum. İnsana gerçekten çooooooook şey katıyor.
Merhaba ne oldu motor işi 1 sene olmuş. Ktm 390 rc bende yeni gördüm ve gözüm onda. Aldığınız motor ile yorum yaparsanız sevinirim.
Reklamlar
-
EkremYıldız adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. Ben Ekrem. Ankara'da oturuyorum. 27 Yaşındayım.
Ehliyetim var ama pek bir motosiklet tecrübem yok. İlk motorum olarak KTM RC 390 almayı düşünüyorum. Motorun yanında full ekipman(kask, sırt, bel, eldiven, bot,dizlik tüm korumlarıyla vb. (belki tulum şeklinde herşeyin tek giyside toplandığı bir şey de alabilirim)) herşeyi tam layıkıyla alacağım. Motosikleti almadan önce de güvenli sürüş eğitimine katılacağım. İleri seviye bir eğitim almayacağım ama. Sadece benim istediğim motoru alıp trafiğe çıkabileceğim miktarda bir eğitim almak istiyorum. Daha ileri seviye eğitimleri motoru aldıktan sonra zaman buldukça tamamlamayı düşünüyorum.
Sizlere birkaç sorum olacak:
---Ben bu motoru sadece hobi amaçlı gezip dolaşmak için değil, çalıştığım iş yerine gitmek için de kullanacağım.(Güvenli bir park yeri de var, gidiş geliş sıkıntılı bir yol değil). Her ne kadar iş yerinde serbest giyinsekte bundan sonra çalışacağım yerler için de soruyorum; iş kiyafetimi giyip üstüne tulum tarzı veya her yerimi tamamen kapatacak bir şey giyip kullanabilirmiyim? İş kiyafeti bir sıkıntı olur mu?
---Ben kendimi biliyorum, şimde ben burda ne kadar hız hevesim yok desem de inanmayabilirsiniz bana haklı olarak. Dikkatli ve yavaştan alarak bu motoru ilk motorum olarak almam da bir sıkıntı var mı?(Amacım iyi bir motor alıp motor kullanılmaz hale gelinceye kadar kullanmak. Kesinlikle ileride CC büyütmeyi düşünmüyorum.) 200 cc almamamda ki sebep, eğer ileride şehirler arası yol yapmak istersem otobanda 200cc motor biraz zorlanabilir diye. Bağırta bağırta da kullanmak istemiyorum.
--Ben baya zayıf bir insanım. 1.90 boyum var. Galeri de motorun üstüne oturduğumda bana o kadar rahat geldi ki anlatamam size. Sanki tam beni düşünerekten ayarlamışlar motoru gibi. Ağırlık olarak pek sıkıntı çıkarmayacak gibi görünüyor. Ama ben gene de sorayım. Baya zayıf bir insanın bu tip bir motosiklet kullanmasında ne gibi zorluklar çıkabilir?
--Galeri çalışanları eğer KTM200 alırsanız lastikleri değiştirmeniz gerekecek ama RC 390 ABS alırsanız zaten üzerinde ki lastikler son derece kaliteli olduğu için ayrıca lastik almanıza gerek kalmayacak dediler. Bu doğrumudur? Yoksa ben 1.000 TL yi sadece lastik için ayırmıştım.
--Ben bu motoru yaz-kış demeden (Sadece karlı havalar hariç) kullanmayı düşünüyorum. Çok yağışlı-yamurlu havalarda bir sıkıntı yaşarmayım acaba?
--Ayrıca dediğim gibi ben motosiklet dünyasına daha yeni giriş yapacağım için aklıma ilk gele soru: Bir alışveriş merkezine gittiniz kapalı otoparkı var bu motoru nasıl nereye parketmem lazım? Veya bahçeliye gittim. Bir yerde oturup bir yemek yiyeceğim. Ayrılmış bir otopark yok diyelim. Bu park işi nasıl hallediliyor?
Şimdiden teşekkürler.
normalde rc390 tavsiye etmezdim ama sürüş eğitimi alacağım diyorsun. o yüzden kararı sana bırakmak lazım. ama yinede bende 250 ile başlasan daha iyi olur.
Gelelim boyuna boyun benimle aynı fakat ben 100 kgyum ktmnin ve kawasakinin 250cc modelleri altımda küçücük kaldılar. yamaha onlardan1 tık büyük fakat oda küçük kaldı. rc390 ölçü olarak rc 250 den büyük ise olabilir senin için. ama bu markadalarda 250 cc motosikletlerde çok komik kalırsın.
ilk motorun olacağı için özellikle alt devirlerde değilde üst devirlerde torkuna ulaşan yani gaz tapkisi yumuşak olan aletler senin için daha uygun olacaktır.
inazumanın tipini beğenirmisin bilmem ama bence 250lik sınıfta motora başlanabilecek ilk makine bence inazuma kalitesinden zerre şüphem yok.
r250 de lastikler kötü 390 da iyi bu doğru. sansırım rosso 2 ile geliyor 390.
ekipmanın olduktan sonra yağmurda çamurda sıkıntı yaşayacağını sanmam.
avmeler konusuda garajlara girince zaten motorları görürsün mutlaka bir yer tutmuşlardır gidip onların yanına bırakacaksın.
Benelli MC Türkiye FACEBOOK GRUBU
-
Ben size ilk tecrübemi anlatıyım ilk scooterım çin malıydı bir durum oldu panik yaptım gazla frene aynı bastım motor gidiyor ama ben kilitlendim
Ama dediğim gibi altımda güçlü bir motor olsa onu zaptetmem imkansızdı.Aradan yıllar geçtikten sonra vitesli motora geçtim 150 cc 1 yıl kullandım sonra 650 cc ye geçtim hiç sorun yaşamadım.Kendinize güvenmeniz iyi birşey ama her zaman en kötüsünü düşünün.Motordaki olay çok basit motorun üzerinde oturma süren ve km yani zaman gerisi senin yeteneğin.
Riski göze alıyorsan al bu motoru şöyle düşün bir olay oldu araba aniden durdu önünde veya düşük cc scoterla 30 40 la gideceğin yerde bu motorla 50 60 la gittin aniden bir durum oldu aradaki 10 20 km bile ciddi sorunlar açabilir başına.
Düşük cc motor alınca satamam diye korkma arkadasım geçen sene duke 200 2016 model aldı 13 bin tl suan satsa sence zarardamı :D değil
O yüzden düşük cc ve hp li bir motor al tecrübe edin en az 10 bin km sonra istediğin cc ye geç.
Çunki yaz ayında motor sürmekle kış ayında motor sürmek arasında dağlar kadar fark var,hatta sabah motorun yol tutuşu ile akşamki yol tutuşu bile farklı.Bazen altındaki güçlü motor yüzünden kaygan zeminlerde sıkıntı çekiyorsun.
-
Merhaba. Bence ilk olarak 150 cc veya 200 cc bir makinayla başlamalısın. Acele etmeden yükseltmek gerek.
Onun haricinde bende araştırmıştım bu motoru, öne çıkaran bir özelliği kaydırmalı debriyajı olması. Benim baya hoşuma gitti bu motosiklet.
Ama forumdaki arkadaşlarımında dediği gibi yeni başlayan adama gitmez bu. Saygılar.
-
kendini bildikten sonra birşey olmaz evel Allah al derim
-
Abi konuyu açalı 1 sene olmuş, almıştır herhalde motoru ya da vazgeçmiştir. :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)