Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Cadirla spontane (rastgele) kamp nasil atilir?

REKLAM ALANI
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Gencler, tek kisilik yolculuklarda geceyi cadirda gecirmek icin neler yapmamiz nelere dikkat etmemiz gerekir? minimum yanimiza almamiz gereken ekipmanlar nelerdir(olmazsa olamazlar oyle uzun liste olmasin az oz) bu malzeme konusuydu, birde cadiri en gec saat kaca kadar kurmak lazim? guvenli yerleri nasil seciyorsunuz yani nereler geceyi gecirmek icin uygundur? WC olayini nasil hallediyoruz islak mendilemi dayaniyoruz? Bahar geliyor bilgilerimizi guncelleyelim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Camiye gidiyorum yatsı namazını kılıp yatıyorum çadırdan farksız wc herşey mevcut

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Camiye gidiyorum yatsı namazını kılıp yatıyorum çadırdan farksız wc herşey mevcut
    Fikir cok iyi ama hoca yatsidan sonra kitler gider camiyi hirsizlik olmasin diye?
    Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Yani büyük. Kısım kilitli ilk giriş açık orasıda oldukça büyük küçük ilçelerde sıkıntı olmaz çadırla uğraşmaya değmez

Motosikleti
    Regal Raptor 150
    Darkcity 2000,bir kere motorunun yükleme kapasitesi (Kg değil) yer yançanta, topcase, veya yan heybe türü yan çanta, çadırcılık teferruatlı bir iş çadır, mat, uyku tulumu örtü ocak, azda olsa kap kacak, erzak derken birsürü malzeme, kamp yeri olarak internetten yararlanabilirsin, benzinci, Karakol, jandarma, dinlenme tesisi ve tabii ki camimiz, ve yakın civarı, bunlardan benzinci, cami, ve dinlenme tesislerinde tuvalet, ve kişisel bakım ihtiyaçlarını kolayca halledebilirsin, çadırlı turlarda 2 motor daha iyi olur artçılı seyahatlarda malzeme yüklemen sorun olur, ayrıca yağmurluk, yedek giyecekler, ufakda olsa küçük bir tamir takımı artçılı seyahatlarda öğretmen evleri uygun fiyat konaklama imkanı sunuyor,ha illaki ormanda, su kenarında, plajda, tabiatta kamp kurup doğayı yaşamak istiyorsan yukarıda yazdıklarım minimum ekipmanlar, zevke ve sefaya bağlı olarak dahada genişletilebilir,ilk yardım çantasınıda unutma, kolay gelsin.
    Darkcity2000 bunu beğendi.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Kamp işi biraz teferruatlı,mutlaka yan arka bagaj bulundurmak lazım.Depo alanı kısıtlı motosiklet ile işknceye dönebilir.Aşırı yükleme kazalara ,virajda yol dışına itilmelere sebeb olur.

Portatif ürünler kullanmak en mantıklısı,mümkün olduğunca göl nehir kenarları tercih edilebilir.Suyun yakınında hayat vardır.

Sıçmak işin en basiti ,ıslak mendil yeterli olur.Mutlaka 1 kalıp sabunda alınsın .Elini yüzünü gölde derede yıkarsın.

Bende kampçı ve balıkçı bir insanım .Kendi malzemelerim şu şekilde.

Çadır
    Mat
    Uyku tulumu
    Kafa lambası
    Yağmurluk
    Portatif oturak
    Şemsiye
    Eczacıların ilaç vs tasıdığı beyaz köpük kutu ,bunu özellikle yazıyorum.Bunsuz yazın hiç bir yere gitmem.Alt tarafına evde dondurduğum 0,5 lik suları yatay şekilde 4 adet dizip .Üstüne kokabilecek et peynir türevi yiyecekleri dizerim.Üstede 70 lik rakıyı.O kutu 3 gün boyunca ,ısı kaybı yaşatmadan buz gibi su rakı icmenizi sağlar.

Harici kağıt bardak,tabak ve çok amaçlı catal bıcak kaşık olabilen çakı benzeri alet.

Çay kahve için çaydanlık götüremiyorsanız.0,5 lik peti silme ağzına kadar doldurup kapagını sıkıca kapattıkdan sonra direk ateşin içine atıp suyu kaynatabilirsiniz.Peti kozun içinede atsanız basınc yüzünden erimez suyunuz içinde kaynar.

Bunlar dan sonra ekleyeceğiniz herşey sizin ihtiyacınıza göre değişiklik gösterebilir.

Mutlaka rakı alınmalı rakı olmadan ot ot kamp olmaz.Rakıya sahip çıkın ,yerde içicekseniz bardağa sahip çıkın .Huzur ve şevkle içerken kafa güzel olup bardağı devirmeyin.Tecrübedir 1 duble herzaman o yerin hakkı dökülür

15 haziranı iple cekiyorum.Balık sezonu açılsın eve girmeyeceğim.Katılmak isteyen olursa kapım açık herzaman.

Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Alıntı Macit250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kamp işi biraz teferruatlı,mutlaka yan arka bagaj bulundurmak lazım.Depo alanı kısıtlı motosiklet ile işknceye dönebilir.Aşırı yükleme kazalara ,virajda yol dışına itilmelere sebeb olur.

Portatif ürünler kullanmak en mantıklısı,mümkün olduğunca göl nehir kenarları tercih edilebilir.Suyun yakınında hayat vardır.

Sıçmak işin en basiti ,ıslak mendil yeterli olur.Mutlaka 1 kalıp sabunda alınsın .Elini yüzünü gölde derede yıkarsın.

Çadır
    Mat
    Uyku tulumu
    Kafa lambası
    Yağmurluk
    Portatif oturak
    Şemsiye
    Eczacıların ilaç vs tasıdığı beyaz köpük kutu ,bunu özellikle yazıyorum.Bunsuz yazın hiç bir yere gitmem.Alt tarafına evde dondurduğum 0,5 lik suları yatay şekilde 4 adet dizip .Üstüne kokabilecek et peynir türevi yiyecekleri dizerim.Üstede 70 lik rakıyı.O kutu 3 gün boyunca ,ısı kaybı yaşatmadan buz gibi su rakı icmenizi sağlar.

Harici kağıt bardak,tabak ve çok amaçlı catal bıcak kaşık olabilen çakı benzeri alet.

Çay kahve için çaydanlık götüremiyorsanız.0,5 lik peti silme ağzına kadar doldurup kapagını sıkıca kapattıkdan sonra direk ateşin içine atıp suyu kaynatabilirsiniz.Peti kozun içinede atsanız basınc yüzünden erimez suyunuz içinde kaynar.

Bunlar dan sonra ekleyeceğiniz herşey sizin ihtiyacınıza göre değişiklik gösterebilir.

Mutlaka rakı alınmalı rakı olmadan ot ot kamp olmaz.Rakıya sahip çıkın ,yerde içicekseniz bardağa sahip çıkın .Huzur ve şevkle içerken kafa güzel olup bardağı devirmeyin.Tecrübedir 1 duble herzaman o yerin hakkı dökülür

15 haziranı iple cekiyorum.Balık sezonu açılsın eve girmeyeceğim.Katılmak isteyen olursa kapım açık herzaman.
    yani rakı olması doğal olarak insanı daha çabuk otlara yakınlaştırır. malum otlar topraktan beslenir.insan cesedide toprak için gayet besleyicidir
    sedat_57 ve Proxy1 bunu beğendiler.
    “Ey îmân edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fâl okları ancak şeytanın işinden bir(er) pisliktir; öyleyse ondan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

Motosikleti
    Dragstar
    Ben rakı içmeyen adamla kampa ,balığa gitmem.Harici heryeşe saygı duyarım.Herkesin inancına görüşüne saygım var.Hepimiz kardeşiz .
    ogzcngdk, farcob, polemos ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Arkadaslar motorum NC750X shad yan cantalar topcase ve kendi orjinal on deposu ile tami tamina 244 litre bagaj hacmim var

Motosikleti
    Dragstar
    Senin motosiklet biçilmiş kaptan bu iş için ,Eskişehire yolun düşerse mesaj at bana

_oXXo_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT 250 KIZILL + NC 700 KIRMIZII
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar motorum NC750X shad yan cantalar topcase ve kendi orjinal on deposu ile tami tamina 244 litre bagaj hacmim var
    244 litre taşıma kapasiten olabilir. sen dahil 250 kg taşıyabilirsin. bunu asla unutma :D

ön bagaj 10 kg dan fazla taşımaz. arka çanta keza 10 kg. yan çatalarada 10ar kg dersen litrenin önemi kalmıyo bi yerde :D
    '' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çadırı al canın nereye kurmak istiyosa kur spontane-rastgele demişin zaten başlıkta da.. ayrıca güvenlik kaygıların varsa zaten kamp hayali kurmaman gerekir. yani büyütülecek bi iş değil. neye dikkat etmeliyiz napmalıyız yemeği hangi elimizle yemeliyiz gibi sorular sadece cesaretini kırar
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Alıntı _oXXo_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    244 litre taşıma kapasiten olabilir. sen dahil 250 kg taşıyabilirsin. bunu asla unutma :D

ön bagaj 10 kg dan fazla taşımaz. arka çanta keza 10 kg. yan çatalarada 10ar kg dersen litrenin önemi kalmıyo bi yerde :D
    Guzel bir noktaya değindiniz, shad yan 36lt ler 10 ar kg alıyor.. topcase ıle 30 deseniz on bagaj 24 litre orasıda 5 kg diyelım 35 kg malzeme yeter gıbı sankı ?
    _oXXo_ bunu beğendi.
    Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...

Merdo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rezerve, cantasiz bu ekipmanlari nasil diziyoruz motorumuza

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Ornek bir yukleme
    Macit250 bunu beğendi.

EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DUKE 200
    Nasıl gidilir bilmiyorumda ne YAPILMAZ biliyorum. Biz esimle tek cantayla 6 saat yol yapip kamp kurmaya gittik. Hazirandı ve yağmur yağdı ıslandık, kuruduk, dolu yağdı, islandık, kuruduk yol boyle gecti. Butun kiyafetler perişandı yeterli malzeme ve kıyafet yoktu. Gecede donduk uyku tulumumuz yoktu kafamızda kasklarla uyuduk. Yetmedi sabah tekrar yola cıktık. Bende kapri vardı o sogukta cunku diger pantolon siril siklamdi kurumamisti. Motor tepesinde kapriyle bir 6 saat daha gecirdim. :D Ustum basim rezillikti yagmurdan camurdan pislik biyeri girip esya almaya utandim o halde. :D o şekil yolculuk ettim. Lastik patlasa yolda kalırdık. Aradada kaybolduk filan.Ama yinede guzeldi. Tabiki bir dahaki sefere iyi bir rota, bol bol malzeme, eşya ne varsa almak lazım. Oyle bi cantayla uzaklara giderim modu cok yanlismiş. :D
    karadenizz bunu beğendi.

sozerten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki INAZUMA '14
    Alıntı Macit250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Çadır
    Mat
    Uyku tulumu
    Kafa lambası
    Yağmurluk
    Portatif oturak
    Şemsiye

Eskişehir yakınlarında günübirlik kamp atmaya/kafa dinlemeye nerelere gidilir? Sizde baya tecrübe var gibi görünüyor

enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Çadırla kalmanın birkaç türü var. Biri dağda bayırda, sessizlik içinde kamp yapmak, diğeri istirahat şekli olarak çadırı seçmek.

Ben ilkini henüz yapmadım, genelde ikinci türü kullanıyorum.

İlk seçenek için yukarıdaki uzun listeleri kontrol edip yola çıkman lazım. Diğer seçenekte ise genelde düzgün yolları ve insan olan yerleri tercih ettiğin için fazla bir listeye gerek yok. Şahsen 7 günlük kamp için malzemem aşağıdaki gibiydi.

Hatta bazen çadıra bile gerek yok. Alta matı seriyorsun, giriyorsun uyku tulumuna, ohh misss

Darkcity2000 bunu beğendi.

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Ben konformist bir insanım abi rahat edicem çadır falan ı ıh

Motosikleti
    Dragstar
    Alıntı sozerten adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eskişehir yakınlarında günübirlik kamp atmaya/kafa dinlemeye nerelere gidilir? Sizde baya tecrübe var gibi görünüyor
    Ben sakin golet yanina kurarim tezgahi,malesef anadolu bozkir oldugundan eskisehir cevresinde agac barindiran fazla yer yok.

Ben genelde sehre yakin 20 km mesafede zemzemiye goletine yada bilecige bagli pazaryeri kucuk elmali goletine giderim.Cevrede olan agacin altina kurulurum.

En iyi yer pazaryeri .Cunku pazaryerinin icinden gecip golete ulasiliyor.Golet ile kasba birbirine cok yakin.

Buyuk marketler kasaplar tekel balik malzemesi satan yerler mevcut.Kaldiki kasabada motosiklet satan bir dukkan ve tamircisi var.Herhangi bir sikintida ararsaniz yardimci olurlar.

En babasida tekel bayiden iyi alisveris yaparsaniz size telefonunu veriyor.alkol sigara vs gibi ihtiyaclarinizi golete kadar getiriyorlar.

Ben avlanmak icin cok yere gittim.Sakarya nehri kenari harici yuzde 90 butun golet ve barajlar agacsiz kurak .

Daha cok yazarimda elim acidi telefondayim.

Ha bir bozcaarmut diye arat haritadan ,gidince donmek istemezsin.
    ahmetunuver bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)