Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Cadirla spontane (rastgele) kamp nasil atilir?

REKLAM ALANI
    tde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İnazuma F
    Merhaba arkadaşlar
    Yaklaşık 12 senedir aralıklarla kamp yaparız. Bende kamp hayatıma motorsikletle devam etmek için yeni motor aldım. Kullanmak için Havaların güzelleşmesini bekliyorum. Malum istanbuldan hafta sonları için tatile çıkmak demek çıkış ve girişler trafiğin içinde kalmak demek. Hele ki cuma trafikleri tam bir çile. Birde Köprüyü geçecekseniz daha yola çıkamadan gitmekten vaz geçebilirsiniz. Hem bu neden hemde çocukluktan beri heves ettiğim motorsiklet binmek için motor aldım.
    Kampa giderken bagajım genelde dolu olur. 2 aile gideceksek eşyalar kucaklarda ayak altlarında falan olurdu. Tabi biz biraz rahatımızda düşkünüz nargile, soğuk içecekler için fermuarlı büyük termostadlar falan. Motora geçince en büyük Sıkıntımız bagaj olacak onun için araştırmalar yapıp yeni kamp eşyaları alma yoluna gidiyoruz.

Kamp için
    Emektar 4 Kişilik çadırım, matlar,outdoor ayakkabılar, şişme yatak, tencere, çaydanlık, mangal, nargile Takım'ı ( nargile deyip geçmeyin aparatları falan çok yer kaplıyor) uyku tulumları, fenerler bardak tabak çanak yiyecekler derken nerdeyse arabada sürücü dışında kimsenin kucağı ayak altı falan boş yer kalmıyordu. Şimdi ise kampa en az eşya ile gitmenin yolunu arıyoruz.

Kamplara arkçı ile gideceğimden sadece topcase ve yan çantalarım var. Toplasan 110 lt falan ki araçla giderken benim sadece Sırt çantam 90 lt idi.

Benim Yanıma almayı planladıklarım

Kapm eşyaları

Çadır
    Uyku tulumları(en küçüğünden ve en düşük derecelileri bazıları iyi bir kask fiyatında)
    Mat yada toplandığında çok yer kaplamadan şişme yatak tabi pompasına yer kaplamayacak)
    Portatif tabak çanak seti
    Kafa lambası
    Mangal ızgarası( isteğe göre)
    Kıyafetleriniz gideceğinizin yerin hava durumu ve ormanmı yoksa denizimi olacak ona göre ayarlamanız gerekecek.

Kamp yapacağınız yere gelince

Ben çıkmadan önce mutlaka gideceğim güzergâhda Kamp alanlarına bakarım Planlı çıkarım. Ama bir çok kez bu plana uyanmazsınız ve kamp kurulacak yer sıkıntı olabilir.gece Yarısı kamp yeri ayarlamak etrafı iyi gözlemleyemediğiniz için sıkıntı olabilir. Hele birde eşinizle giderseniz. Malum Şehre yakın manzaralı yerler alkol alma mekanları olarak kullanılır ve pek Tekin olmayabilir.

Hiç kamp yapmadıysanız size tavsiyem kalabalık bir kamp Alanında ayda üç beş çadırın olduğu bir yerde kamp yapın hafif bir başlangıç olsun. Su wc problem Olmasın. Ben eşimi daha geçen sene bu şekilde kampa alıştırdım. Artık kendisi gitmek istiyor.

Spontane olarak yaparken eğer yol kenarında olacaksa yoldan biraz uzak hafif bir Işık Altın'da olsun. Koku yapıp Köpekleri kedilerin yada yaban hayvanların dikkatini çekecek yiyecekler yakınınızda Olmasın.çöpünüzüde Olmasın. Mümkünse herşey Çadırda olsun. Bir hayvan gelip karıştırabilir Buda sizi rahat sız edebilir bu ses ne falan filan diye uykunuzdan uyanabilirsiniz. Ben mümkün olduğunca insanlardan uzak olmaya çalışıyorum. Kamçılar sıkıntı yaratmaz ama yoldan G elem geçenler sizi huzursuz edebilir.
    Biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın

Kamp hayatı öyle birşeyki beni otellerden soğuttu artık kamp mevsimini tüm yıla yaymaya çalışıyorum. Umarım sizde zevk alırsınız.
    Darkcity2000 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    PCX 150 -YAMAHA R 25
    Alıntı Macit250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kamp işi biraz teferruatlı,mutlaka yan arka bagaj bulundurmak lazım.Depo alanı kısıtlı motosiklet ile işknceye dönebilir.Aşırı yükleme kazalara ,virajda yol dışına itilmelere sebeb olur.

Portatif ürünler kullanmak en mantıklısı,mümkün olduğunca göl nehir kenarları tercih edilebilir.Suyun yakınında hayat vardır.

Sıçmak işin en basiti ,ıslak mendil yeterli olur.Mutlaka 1 kalıp sabunda alınsın .Elini yüzünü gölde derede yıkarsın.

Bende kampçı ve balıkçı bir insanım .Kendi malzemelerim şu şekilde.

Çadır
    Mat
    Uyku tulumu
    Kafa lambası
    Yağmurluk
    Portatif oturak
    Şemsiye
    Eczacıların ilaç vs tasıdığı beyaz köpük kutu ,bunu özellikle yazıyorum.Bunsuz yazın hiç bir yere gitmem.Alt tarafına evde dondurduğum 0,5 lik suları yatay şekilde 4 adet dizip .Üstüne kokabilecek et peynir türevi yiyecekleri dizerim.Üstede 70 lik rakıyı.O kutu 3 gün boyunca ,ısı kaybı yaşatmadan buz gibi su rakı icmenizi sağlar.

Harici kağıt bardak,tabak ve çok amaçlı catal bıcak kaşık olabilen çakı benzeri alet.

Çay kahve için çaydanlık götüremiyorsanız.0,5 lik peti silme ağzına kadar doldurup kapagını sıkıca kapattıkdan sonra direk ateşin içine atıp suyu kaynatabilirsiniz.Peti kozun içinede atsanız basınc yüzünden erimez suyunuz içinde kaynar.

Bunlar dan sonra ekleyeceğiniz herşey sizin ihtiyacınıza göre değişiklik gösterebilir.

Mutlaka rakı alınmalı rakı olmadan ot ot kamp olmaz.Rakıya sahip çıkın ,yerde içicekseniz bardağa sahip çıkın .Huzur ve şevkle içerken kafa güzel olup bardağı devirmeyin.Tecrübedir 1 duble herzaman o yerin hakkı dökülür

15 haziranı iple cekiyorum.Balık sezonu açılsın eve girmeyeceğim.Katılmak isteyen olursa kapım açık herzaman.
    Hocam tam brnim kafadasın. Hafta sonları atlar motora malzemeleri , oltaları çadırı yükler İzmir Karaburun tarafına gider balık tutar kamp yaparım. İzmirdeysen takıl bana beraber gidelim. Not : Rakı bira farketmez ne varsa içerim
    Macit250 bunu beğendi.

Artçı almadığım için yan çanta, arka çanta tarzı şeyler kullanmıyorum. 2-3 gecelik kamplarda çadır,uyku tulumu,mat,kamp sandalyesi arka çanta demirine bağlanır, önüne de sırt çantası. tek başıma ihtiyacım olacak herşeye yetiyor. yemek için ufak bir kamp seti var. tek olunca hiç ateş ya da mangalla uğraşmadan onunla hallediyorum.
    tuvalet işi tamamen doğal. ağaçlara bitkilere ota böceğe organik bi faydamız olsun.
    eğer gideceğiniz kamp alanı tesis ise, tuvaletli mangallı masalı, özellikle hafta sonları iki kere düşünün bence. sonra çadırda sabah 5 e kadar sarhoş muhabbeti dinleyip sabah 8 de de ankara havalarıyla uyanma ihtimaliniz var. he eğer siz de onlardan biriyseniz zaten sıkıntı yok ta, alkol almayan, çadırın üstünü açıp yıldızları seyretmeyi seven, sessizlik için orada olan biri iseniz, sabah olunca 'buraya bi daha gelenin....'diye başlıyorsunuz ister istemez.
    bir de kağıt bardak tabak kullanmasak. hem yer kapladığı için hem de çevre için.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Yakın illerden ,kaçamak yapmak isteyen olursa haziranda bulsun beni,gelir alırım şehir girişinden .Yedirir doyururum .Misafirin başımın üstünde yeri var.Eskişehirdeyim ben.

İnstagram adresim lithran
    Levent bunu beğendi.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Alıntı Macit250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yakın illerden ,kaçamak yapmak isteyen olursa haziranda bulsun beni,gelir alırım şehir girişinden .Yedirir doyururum .Misafirin başımın üstünde yeri var.Eskişehirdeyim ben.

İnstagram adresim lithran
    Aldim notumu.
    Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...

turbocharge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm Duke 200 (2014)
    Biri de çıkıp dememiş ki ÇAY olmazsa olmazım diye. Kampın olmazsa olmazı çay. Gittiğiniz yerde elektrik varsa mini ketıl ve termos çay için yeterli olur. Tek kişi hiç çadır kurmadım ama kuracak olsam ıssız yerlerde kurmazdım. Benzinlik, kamp alanı ya da bekçi olan herhangi bi yer olabilir. Çakı bıçak tarzı kesici alet güvenlik açısından yanına alman iyi olur. Tuvalet mevzusununda biz erkekler için sorun olacağını zannetmiyorum
    Çadırı en geç hangi saate kadar kurman konusunda da diyeceğim şey; hava kararmadan kurmaya başla olur. Çünkü kalacağın yeri gündüz gözüyle kolaçan etmek lazım. Hem de karanlıkta çadır kurması zulüm olur.
    Onun dışında son olarak sanırım bu forumdan duymuş olduğum söz aklıma geldi o da şöyle:
    'Kervan yolda düzülür.' Yani diyor ki sen canını sıkma herşey olacağa varır:DD

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben konformist bir insanım abi rahat edicem çadır falan ı ıh
    Sen zaten paşa torunusun oglum

hava kararmadan şunları yapmalısın

bulunduğun şehre göre değişir tabiki ama ben genelde ege ve güneyde kamp attım ve hep sessiz sakin tek başıma olacağım yerleri seçtim. hiç sorun yaşamadım. seninde yaşayacağını sanmam. iç güdülerin seni doğru yere yönlendirecek.
    çadırı kur
    içini yerleştir
    gece uzun olacak çık odun topla
    daha çok odun topla
    yiyecek malzemelerini mutlaka hazırda tut. (zaten alıp geldik ya)
    su ve fener kolayda olsun
    yakın ateşi eğlenmenize bakın.

benim olmazsa olmazlarım
    isviçre çakısı
    2 3 tane fener
    3 4 çakmak
    küçük portatif şezlong

yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben konformist bir insanım abi rahat edicem çadır falan ı ıh
    Sen sus pis elit :D
    [I] Hayat Verilmemiş Bir Sözü Tutmaktır, Kimi Yazar Kimi Yaşar.. [I]

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen zaten paşa torunusun oglum
    Alıntı yunusus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen sus pis elit :D

Ben gideyim o zaman , buralar bana göre değil

Motosikleti
    125MG - 200NS - 400UG
    Cadırın içine şişiriyorsun şişme yatağı. Boşver gezmeyi öğlene kadar uyu :D

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)