Fren yapacak zaman ve fırsatın kalmamışsa
Reklamlar
-
kaçacak yer bulmak gerekiyor ve bize eğitimde öğretilen şuydu :
asla tampona arabaya engele bariyere artık her neyse kitlenme,
hemen bakışı boşluğa motosiklet ile kaçabileceğin alana çevir ve kontra ile kaç.
ben eğitimin ne kadar önemli olduğunun altını çiziyorum ama asıl önemli olan bu eğitimdeki öğrenilenleri pratikle alıştırma yapmak. hatta bununla ilgili video bile çekmiştim. tehlikeye kitlenmeme pratiği diye.
kamyonetin sinyalini en sol şeritte olduğu için görmedim. sonradan gördüm ama o caddede durabileceğini kestiremedim. çünkü zaten yol boyu en sağ şerit arabalarla çevriliydi. ve dörtlüleri açmamıştı. bende kamyonetin ilerleyeceğini sanarak onu sollamak için sola bakış attığım sırada kamyonet durdu ve ben ani bir kontra ile solumdaki arac ile kamyonetin arasına sıkışmadan kaçabildim.
Reklamlar
-
abi eline sağlık bu arada keşke gidonu görseydikte kontrayı gözle görseydik . yararlı bılgı eğitime gidemeyen arkadaşlara faydası olur bu arada abone oldum
-
yolun ortasında yürüyen kravatlı yaratığa söylenecek çok şey var da neyse banlanmayalım konuya gelecek olursak ben de frenden ziyade aklımda her zaman nasıl kaçabilirim düşüncesiyle biniyorum. ilk zamanlar da alışmak zamanımı aldı ama bu sayede 2 kaza atlattım.
-
zaten eğer yeteri kadar acil fren çalışmadıysak ve abs de yoksa motorumuzda acil bir durumda ön frene abandığımız için yerle buluşmamak içten bile olmuyor. O yüzden eğer duramayacağımıza karar verdiysek kaçış noktasına bakmak ve kaçış manevrası yapmak her zaman hayat kurtarır.
-
Yalnız kamyondan iyi kurtarmışsınız hocam, tebrikler.
-
Kamyondan kurtardığınız bölüm çok iyi.Kontra verip motoru iyi yatırmışsınız.
-
Mersin İl Temsilcisi
Kış olimpiyatları gibi, sağlı sollu, emniyet şeritli surusler..
Konyralar ve refleks iyi ama emniyet şeridi yanlış... Sağdan geçmek yanlış.
Hakliyken, haksız duruma düşmek fena. Kendinize bu kötülüğü yapmayın.
Dostum, senle surekli gorusuyoruz ama bu videoyu izleyenlere de doğru bilgiyi vermeliyiz... Gerçek dost, doğruyu soyleyendir
-
kazaya kılpayı...
Allah kaza bela göstermesin
-
kamyondan kacarken verdigin kontra slowmotionda daha iyi belli olmus. Allah kimseye kaza bela vermesin.
-
Son anda güzel kurtuluş ama orda birazcık fren yapıp ilk boşluktan kaçsaydın veya kamyonun sinyalinin olduğunu geniş görüşte görseydin bu kaçışa gerek bile olmayacaktı..
-
Arkadaşınızın kolunu açtığı tarafa kaçıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla tehlikenin çıkış yönünün tersine kaçabilmeyi simüle etmek için kolu açılan yönün tersine kaçış yapmanız gerekiyor, biz bu şekilde çalışıyorduk. Ve alan çok dar, hızınız da yavaş; bu pratiği kolaylaştırıyor. daha büyük alan olması avantaj olurdu.
Yine de sağlıklı ve örnek bir çalışma olmuş. Bu tür eğitimleri sürekli yapmak çok yararlı olacaktır
-
İnsanlar artık gördüğü her manevraya kontra demeye mi başladı yoksa ben olayı tamamen yanlış mı anlamışım?
Kamyondan kaçarken yaptığı hareket kontra mı yani?
-
kamyondan kaçış güzel. önünde araba varken aynaya son dk bakma bu bi süreçtir zaten arkanda neyin olduğunu bilmelisin
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
-
bpak adlı üyeden alıntı
İnsanlar artık gördüğü her manevraya kontra demeye mi başladı yoksa ben olayı tamamen yanlış mı anlamışım?
bence sen kontra olayini tamamen yanlis anlamissin kardesim.
Adam kacmak istedigi yönün tersine gidonu ceviriyor ve Motor istedigi yöne Dogru yatiyor. Motor yatinca gidonu tekrar düzeltiyor!
bu hamleye de kontra adi veriliyor
25. saniyeden sonra bak gidonu hafif tersine ittiriyor.
-
bpak adlı üyeden alıntı
Çok düşük hızlarda kontra sola dönecekseniz sola doğru verilir sağa dönecekseniz sağa doğru verilir. ama yüksek hızlarda tam tersi oluyor.
-
Fren yapacak zaman ve fırsat kalmamışsa çarpmak kaçınılmazdır.
-
geçen gene arkadaşlarla kontra veriyoz...
-
barodi adlı üyeden alıntı
Çok düşük hızlarda kontra sola dönecekseniz sola doğru verilir sağa dönecekseniz sağa doğru verilir. ama yüksek hızlarda tam tersi oluyor.
O dediğiniz kontra olmaz. Kontranın kelime anlamı karşıt, yani yaptığınızın kontra olabilmesi için döndürülen yönün tersine gitmek gerekiyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)