Dostum hayıtlı olsun. Ben Groupama Sigorta çalışanıyım. 30 yaşındayım. Geçen sene Piaggio Carnaby 200 motorumu 380 TL ye trafik yaptırırken bu sene Xmax i zar zor 830 TL ye yaptırabildim. Yaş önemli ama genel olarak fiyatlar 2 katına çıktı.
Öncelikle 3-4 senedir sigorta sektöründe olan biri olarak şunu söyleyeceğim. Benim genel müdürüm Ramazan Ülger. Kendisi aynı zaman Türkiye Sİgortalar Birliği Başkanı'dır.
Kasko ve trafik sigortasının bir arada kesilmesi işin temeline aykırıdır. Çünkü kasko malı, trafik ise mesuliyeti sigortalar. Yani kasko ile aracınızı, trafik ile başkalarının malı ve canına verdiğiniz zararı sigortalarsınız. Dolayısıyla siz elma ve armutu toplayabilir misiniz?
Ancak şöyle bir şey olur. Kasko poliçesi kesilirken, trafik kaskonun içine gömülür aynı konut poliçelerinde alt kat komşunuza evinizden su aktığında poliçenizin komşunuzun hasarını karşıladığı gibi olur. Dolayısıyla siz bir şirketten iki poliçe kestireceğiniz için şirket size inidirm yapabilir.
Hem motor sever hem sigortacı olarak objektif ve gerçekler çerçevesinde düşünüyorum. Eğer yasal bir düzenleme olmaz, alkollü kusurlu sürücünün hatalarında bile sigorta şirketlerine yük binmeey devam ederse fiyatlar düşmez. Ancak namuslu, kuralalra uyan sürücülerin hasarları ödenir, kusurlu sürücünün hasarı rücu ile kendisinden tahsil edilirse fiyatlar eskiye döner.
Gazetelerdeki haberlere çok itibar etmeyin. İşin gerçek yüzü farklı. biri mahkemeye başvuruyor, siz ödemişsiniz 100.000 TL, mahkeme diyor ki bunu da öde oluyor sana 200.000 TL ama bu karar öyle bitmiyor. Emsal teşkil ettiği için aynı kapsamdaki zamanaşımına uğramayan 10 senelik tüm dosyalardan bu paralar çıkmaya başlıyor. Dolayısıyla son 5 senedir sallantıda olan sistem (Trafik hep zarar yazıyordu ancak konut, kasko, işyeri poliçeleri ile şirketler bu zararı tolere ediyordu) bugün itibariyle çökmüştür.
Piaggio Carnaby 200
Yamaha XMax 250 Ironmax
Yapcak bişey yok bizde sigortacıyız 10 farklı firma var fiyat olarak fakat durum dediğiniz gibi ben bile düşünüyorum sigorta zamanı gelince ne yapcam diye . Bence aracın bedeli de etken olmalı şu anda yok o etkiliyor yok bu etkiliyor ama durum kötü . Yeni düzenleme gelip bu yükten kurtulmamız lazım ...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)