Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Başlangıc Motoru YAMAHA R25 olurmu

REKLAM ALANI

Beyler önümüzdeki hafta motor almayı düşünüyorum araştırdım baktım en sınıfın en iyisi R25 diyorlar Nakitte sorun yok ama 250cc olsun diyorum uzun ömürlü kullanim biraz diyorum bundan önce hiç kendi motorum olmadı ama scoter kullanıyorum her gün arkadaşımın 150li lik olda benim tek sorunum vites geçişleri filan nekadar sürede alışırım ilk kalkışta sorun yok vites attırma düşürme veya Yamaha servisden alırken onların Öğretim kursları filan varmı Yarımcı olursanız iyi olur İyi günler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    manofsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-25
    Al kardeşim al. uzun ömürlü olur.korumalarını tam giy. düştün mü gerçekten canın yanar.1 haftada alışırsın 2. haftada rodaj bitse mmm 1. ay sonu viraj yapmaya başlarsın.

Zaten yamaha bayisinden motoru alırken sırt çantası mont kask dizlik filan ne gerekiyorsa alıcam ve öyle uzun yol yapmicam rodaj kaç binde bitiyor ve rodajda nelere dikkat etmem lazım

manofsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-25
    valla ben R25 sahibi değilim fakat bildiğim kadarı ile ilk 1000 km 7bin deviri geçmiyorsun ani hızlanmalardan kaçınıyorsun.
    Hatta dur ben seni şuraya yönlendireyim bütün ulaşmak istediğin bilgiler bu sayfalarda gizli.http://www.motosiklet.net/forum/moto...t&daysprune=-1

bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Sen o motorun 250 cc olduğuna bakma 190 200 km hızlara ulaşıyor illa ki gaza gelip basarsın daha ufak cc motorlara bak derim

Peki alırken lastikler değiştirin diyorlar genelde videolarda filan rosso 2mi yoksa mishlen pilot lastikmi sizce biraz enerjik birisiyim ondan değiştirmek istiyorum lastiklere güvenemiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------

bende diyorumki 1kere alim bidaha cc yükseltmim uzun süre kullanırım diye 250cc almayı düşünüyorum

Motosikleti
    Forza 250
    Alıntı ysfozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler önümüzdeki hafta motor almayı düşünüyorum araştırdım baktım en sınıfın en iyisi R25 diyorlar Nakitte sorun yok ama 250cc olsun diyorum uzun ömürlü kullanim biraz diyorum bundan önce hiç kendi motorum olmadı ama scoter kullanıyorum her gün arkadaşımın 150li lik olda benim tek sorunum vites geçişleri filan nekadar sürede alışırım ilk kalkışta sorun yok vites attırma düşürme veya Yamaha servisden alırken onların Öğretim kursları filan varmı Yarımcı olursanız iyi olur İyi günler
    Temel motosiklet eğitimi ve beceri geliştirme eğitimlerini al. Daha sonra git r25 ni al . Sonrada kendi motorunla bir hakimiyet eğitimi al. Yani eğitim al;)

gokberk6426 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390 (2017)
    bence olmaz yaş faktörüde önemli tabi . şimdi şöyle bir problem var uzun yol sıkıntılıdır deneyim lazım virajlara nasil yatılır nerde kalkılır fren nerde yapıcam kontraylami giricem vicudumum yatırcam hızımı ne kadar ayarlıyacağım derken ilk virajda kendını yerde bulma yada karşı refüje geçme cünkü motordaki hız algısı cıdden cok farklı arabadaki gibi değil .eğitim alırsan olabılır tabi ama bunuda eğitim aldığın hocayla konuş seni yeterli bulucakmı

Peder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR Daytona (Siyah)
    Alıntı ysfozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki alırken lastikler değiştirin diyorlar genelde videolarda filan rosso 2mi yoksa mishlen pilot lastikmi sizce biraz enerjik birisiyim ondan değiştirmek istiyorum lastiklere güvenemiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------

bende diyorumki 1kere alim bidaha cc yükseltmim uzun süre kullanırım diye 250cc almayı düşünüyorum
    1 kere alacaksan direk hayabusayla başla ilk ve son motorun olsun.

Başlangıç için 150 cc ve altı, kullanımı basit rahat motorlar tercih edilmeli.
    Bunu milyonlarca kez söyledik söylemeye de devam ediyoruz.
    Dinleniyor mu ?
    Kısmen. Dinleyen zamanla pişip mutluca cc yükseltiyor.
    Peki ya dinlemeyenler. Yan yatıyor düşüyor kaza yapıyor ölüyor sakat kalıyor yada çeşitli zararlar görüyor.
    Sonra motosiklet tehlikeli şeytan icadı vs vs
    MimTolga ve hakikiteker bunu beğendiler.
    Raptor Riders
    http://www.raptorriders.com.tr/
    Sons Of Anarchy

TOTEMONS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1991 MODEL MZ 251-YAMAHA MT-125-2014CBR500R-CBF150
    Arkadaşım R25 rahatlıkla başlangıç motosikleti olur.
    Kendine güvenin gelsin diye Kenan sofuoğlunun sayfasına bakarsan 10-12 yaşındaki çocuklar R25 ile antrenman yapıyor.
    Hatta içlerinden birisinin ayakları bile yerden 10 cm kesilmiş ama kullanıyor

Aşağıdaki resme bakıp R25 ten başlangıç motosikleti olmaz diyenlere itibar etmeyiniz bence.Boş işler bunlar.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    36 hp den baslangic olmasa iyi olur. cc degil beygire bakalim isterse beygiri 12 binde versin... 11 beygirle baslayin

zaten kolay kolay uzun yola cıkmam rahat 5-6ay sonra filan cıkarım anca söyledikleriniz için teşekkürler bitek lastik seçimi yapamadım mishlen pilot mu yoksa rosso 2mi

MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    Alıntı TOTEMONS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendine güvenin gelsin diye Kenan sofuoğlunun sayfasına bakarsan 10-12 yaşındaki çocuklar R25 ile antrenman yapıyor.

Aşağıdaki resme bakıp R25 ten başlangıç motosikleti olmaz diyenlere itibar etmeyiniz bence.Boş işler bunlar.

http://i.hizliresim.com/Nrm89P.jpg
    10-12 yaşında dediğin çocuklar 5 yaşından beri motorun tepesinde babalarıda yarışçı olsun o kadar.
    cbr1907 bunu beğendi.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(

Çocukları örnek vermişsiniz ama onlar hem çok küçükken bu işe başlıyorlar hem de pistte kullanıyorlar. Ben şahsen önermem, düşük cc naked ya da commuter alıp öğrenilmesi taraftarıyım.
    Peder bunu beğendi.
    Rüzgarın saçlarını yalayıp,saçlarının ahenkle dans etmesi olayına hiç girmiyorum, çünkü kasksız binmiyoruz

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    açıkçası bugün bi arkadaşım sıfırdan motosiklete başlayacağım dese önce bir scooter aldırırım. scooterla 2-3 ay gaz/fren trafikte yetişsin. çünkü debriyajdır vitestir bunları düşünürken gerçekten trafikte sorun yaşayacaktır. 3 ay sonra da bi r25 alabilir bence.

Motosikleti
    honda cb500f
    Once bir egitim al. Almam diyorsan bir ybr al 2.el falan cunku sehirler arasi yolda 80 90 giderken sklyrsun.sollamalar tehlike icerebiliyor sag seride mahkum oluyorsun. Fakat sorun su 40 yada 50 ile bile giderken on fren yerine arka frene basarsan arkani bir kaydirip ya yeri opersin yada rengin atar.sonra dersin ki iyi ki 125 lik almisim. altinda 250 cc olsaydi daha hizlj ve tehlikeli bir durumda olacaktin.once git ybr al bir sert frenleme calis bos bir yerde dusuk hizda 20 ile falan bi frene aban. Sonra hizi artir gene yao ama arka frene pek basma motoru yuzde 90 on fren durdurur.trafige cik aynalara bakma aliskanligi edin. Akan trafikte onde ki araca fazla yakinlasmamayi ogren yolu ortalamayi ogren yoksa bu duracak heralde dige dusunenler seni kaldirimla arabalarinin arasina skstrmasinlar. Zaten kucuk cc olunca kopek gelincd gaza yuklensen motoru basina gecirmessin. Yani bunlar olmadan gercekten tehlike yasarsin yoksa ites atmak falan ani hizlanmak kolayda durmak ve viraji donmek o hizlarda zor.

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler

Bu verdiğiniz örnek - üzgünüm ama - çok yanıltıcı. O R25'e binen çocuklar yanılmıyorsam Can/Deniz Öncü kardeşler, beyazlı olan da Bahattin Sofuoğlu. Bu sitedeki motosiklet sürücülerinin istisnasız tamamını parmaklarında oynatacak kadar iyi süren insanlar.

Arkadaşım benim tavsiyem bulabiliyorsan eski cg 125 titanlardan, cbf 150'den veyahut cg 125 ace gibi motorlardan gir olaya. Bunlardan önce eğitime gitmek de mantıklı.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)