Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ehliyet saglik raporu

REKLAM ALANI

Az once fox haberde gordum.Ehliyet icin alinan saglik raporu vercek olan aile hekimleri devlet hastanesine gonderiyormus bizleri.Hastane tetkikler icin 200₺ istiyormus.Ozelde ise 60₺ mis.Bu dogru mu?Dogruysa Allah bu sistemi getiren vatandasi somurenlerin belasini versin.Baska bisey demiyorum!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Dusty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda TransAlp XL650V
    Gözü görmeyen, nörolojik olarak yetersiz, kalbi ha durdu ha duracak olan, kısaca potansiyel katil şöförleri elemek için OLMASI GEREKEN bir adımdır sağlık raporu. ÜLkemizde şimdiye kadar düzgün uygulanmıyordu, artık aile hekimlerine sorumluluk yüklendiği için daha sıkı tutuluyor.

Her adımda olması gereken, yalnızca sağlık konusunda yapıldığı için çok göze batıyor. Eğitim vermeden motosiklet ehliyet sınavı için para alan kurslar da sorumlu tutulsa, aşırı hız yapan, kırmızıda geçen sürücünün cezası "sen buna iyi öğretememişsin" diye sürücü kursuna yüklense bir çok katil sürücüden daha kurtulacağız ama umuyorum yavaş yavaş olacak bunlar da.

Bu arada, aynı zorluğu ben de çektim, 3 gün sağlık raporuyla uğraştım. Lanet ettiriyor ama durup düşününce trafikten çekilen bir tane yetersiz sürücü için bile değer bunlar. Tabi bunun için para istenmesi, devlette süreç işlerken özelde hiçbirşey istenmeden 60tlye halledilmesi korkunç bi durum.

Bu kadarına da şükür diyelim.

eminemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X Max 250 Ironmax
    Aile hekimi sağlık raporu verme yetkisine sahip. Ve verdiği takdirde ücretsiz. Örneğin 2012 de iş için 2014te ise a sınıfı ehliyet için aile hekiminden 5 kuruş vermeden rapor aldım.

Ancak bazı aile hekimlerinin renk körlüğü,gece körlüğü,psikoanaliz testi yapma tecrübesi veya imkanı yok. Örneğin benim rapor aldığım aile hekimim dizlerimden ayaklarıma kadar iğneler batırıp hissedip hissetmediğimi sorgulamıştı. Renk körlüğü için de bilgisayardan bir test açmıştı.

Dolayısıyla şanslı iseniz aile hekiminizi bu testleri yapma yetkinliği vardır, yoksa sizi devlet hastanesine sevk edecektir. Devlette uğraşacağınıza ve vakit kaybedeceğinize, özel sağlık merkezlerinden birinden bu raporu almak çok daha kolay.

Saygılaırmla,
    Piaggio Carnaby 200
    Yamaha XMax 250 Ironmax

Alıntı Dusty adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gözü görmeyen, nörolojik olarak yetersiz, kalbi ha durdu ha duracak olan, kısaca potansiyel katil şöförleri elemek için OLMASI GEREKEN bir adımdır sağlık raporu. ÜLkemizde şimdiye kadar düzgün uygulanmıyordu, artık aile hekimlerine sorumluluk yüklendiği için daha sıkı tutuluyor.

Her adımda olması gereken, yalnızca sağlık konusunda yapıldığı için çok göze batıyor. Eğitim vermeden motosiklet ehliyet sınavı için para alan kurslar da sorumlu tutulsa, aşırı hız yapan, kırmızıda geçen sürücünün cezası "sen buna iyi öğretememişsin" diye sürücü kursuna yüklense bir çok katil sürücüden daha kurtulacağız ama umuyorum yavaş yavaş olacak bunlar da.

Bu arada, aynı zorluğu ben de çektim, 3 gün sağlık raporuyla uğraştım. Lanet ettiriyor ama durup düşününce trafikten çekilen bir tane yetersiz sürücü için bile değer bunlar. Tabi bunun için para istenmesi, devlette süreç işlerken özelde hiçbirşey istenmeden 60tlye halledilmesi korkunç bi durum.

Bu kadarına da şükür diyelim.
    Tabiki saglik raporu kesinlikle olmali ama ucretinin fahiş olmasi korkunc

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------

Alıntı eminemre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aile hekimi sağlık raporu verme yetkisine sahip. Ve verdiği takdirde ücretsiz. Örneğin 2012 de iş için 2014te ise a sınıfı ehliyet için aile hekiminden 5 kuruş vermeden rapor aldım.

Ancak bazı aile hekimlerinin renk körlüğü,gece körlüğü,psikoanaliz testi yapma tecrübesi veya imkanı yok. Örneğin benim rapor aldığım aile hekimim dizlerimden ayaklarıma kadar iğneler batırıp hissedip hissetmediğimi sorgulamıştı. Renk körlüğü için de bilgisayardan bir test açmıştı.

Dolayısıyla şanslı iseniz aile hekiminizi bu testleri yapma yetkinliği vardır, yoksa sizi devlet hastanesine sevk edecektir. Devlette uğraşacağınıza ve vakit kaybedeceğinize, özel sağlık merkezlerinden birinden bu raporu almak çok daha kolay.

Saygılaırmla,
    Ben aydindan alacam ehliyetimi ikametgahim mugla datcada.Saglik raporu almak icin surucu kursundan bir belge ile gelmem sart mi?Yoksa gidip kendi istegimle aile hekimimden rapor alabilir miyim?

eminemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X Max 250 Ironmax
    Bildiğim kadarıyla doktora hangi kurum ve amaç için sağlık raporu almak istediğinizi söylemeniz yeterli. Herhangi bir belge ibrazı gerekmiyor.
    Piaggio Carnaby 200
    Yamaha XMax 250 Ironmax

Sağolun ben erkenden alayim raporumu o zaman

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    daha önceden bi probleminiz sıkıntınız varsa aile hekiminden başka uzman raporu da isteyebiliyorlar ben de uzman psikiyatrist raporu istemişlerdi.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

Sıkıntı olmasa bile bazi aile hekimleri bunu risk olarak gorup uzman doktorlara gonderebiliyormus

06Serhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Gsxr 600 K4
    Daha 2 hafta önce aile hekimi ile konuştum kendileri ücretsiz veriyorlar arkadaşlarında belirttiği gibi hastalıkları olan veya şüphesi olanları hastahaneye gönderiyorlarmış. Hastahanede 20 tl alıyormuş. Ayrıca haberlere pek güvenmiyorum bugün kulaktan duyma bilgi veriyorlar yarın özür dileyip hatalarını düzeltmiyorlar.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)