Motosiklet alacağım lütfen acil yardım
Reklamlar
-
Arkadaşlar, öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Ailem ne kadar karşı çıksa da ilk motorumu almak istiyorum. Yaşım 20 o yüzden pek tecrübem yok ama ilk motosikletim yamaha dragstar 650 olacak. Benim arabam var 2008 Ford fiesta onu satıp motosiklet almak istiyorum. Arabam çok iyi durumda gayet memnunum hiçbir derdi sıkıntısı yok 183 bin kmde bir tane dragstar buldum 2002 model 40 bin kilometre de sahibi motosiklet + 7-8 bin lirayla arabanı takas ederim diyor. Öğrenciyim sigorta masrafları onu bunu düşünürsek sizce mantıklı mı yoksa hayattaki ilk araç kazığımı mı yerim lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Son olarak motosikletin iyi veya kötü olup olmadığını nasıl anlarım nelerine bakmam gerekir. Teşekkür ederim.
Reklamlar
-
Bence 650'lik motor az gelir ilk etapta. 1000'lik bir şey bakmalısın.
-
Ama benim üzerine para alabileceğim bir motosiklet olmalı hocam 1100 dragstar düşük km zaten benim araba fiyatlarında eyvallah bu arada
-
Draconian adlı üyeden alıntı
Bende 650'lik motor az gelir ilk etapta. 1000'lik bir şey bakmalısın.
Neden kimse yaşamak istemiyor hayat sıkıcı galiba sana katılıyorum
-
Draconian adlı üyeden alıntı
Bende 650'lik motor az gelir ilk etapta. 1000'lik bir şey bakmalısın.
Ridetolive96 adlı üyeden alıntı
Ama benim üzerine para alabileceğim bir motosiklet olmalı hocam 1100 dragstar düşük km zaten benim araba fiyatlarında eyvallah bu arada
Sonuç= Maalesef anlamamış...
"Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî
-
Anladım önceki konularda da çoğu kişi 250yle başla dedi benim sorunum o değil bunu çok kişiden duydum zaten ben farklı bir konuda yardımınızı istedim ilk motorum kaçlık ve ne olsun demedim ki
-
Ridetolive96 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar, öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Ailem ne kadar karşı çıksa da ilk motorumu almak istiyorum. Yaşım 20 o yüzden pek tecrübem yok ama ilk motosikletim yamaha dragstar 650 olacak. Benim arabam var 2008 Ford fiesta onu satıp motosiklet almak istiyorum. Arabam çok iyi durumda gayet memnunum hiçbir derdi sıkıntısı yok 183 bin kmde bir tane dragstar buldum 2002 model 40 bin kilometre de sahibi motosiklet + 7-8 bin lirayla arabanı takas ederim diyor. Öğrenciyim sigorta masrafları onu bunu düşünürsek sizce mantıklı mı yoksa hayattaki ilk araç kazığımı mı yerim lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Son olarak motosikletin iyi veya kötü olup olmadığını nasıl anlarım nelerine bakmam gerekir. Teşekkür ederim.
Arabaya devam et ,karı var kışı var yağmuru var çamuru var , koruyucu ekipmanları var , eşya taşıması var, varda ....var. Araba ile motor tamamen farklı şeyler. Arabanın yanına al güzel bir commuter ybr,cbf,Tvs apache, bak bakalım motor işi sana göre mi? Sonra duruma göre ya ikisinide satar 650 liliğini alırısın hemde tercübe etmiş olurusun yada motoru satar araba ile devam edersin.
-
serkany adlı üyeden alıntı
Arabaya devam et ,karı var kışı var yağmuru var çamuru var , koruyucu ekipmanları var , eşya taşıması var, varda ....var. Araba ile motor tamamen farklı şeyler. Arabanın yanına al güzel bir commuter ybr,cbf,Tvs apache, bak bakalım motor işi sana göre mi? Sonra duruma göre ya ikisinide satar 650 liliğini alırısın hemde tercübe etmiş olurusun yada motoru satar araba ile devam edersin.
Kesinlikle içimden geçenleri yazmışsın, imzamı atarım
"Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî
-
Motosiklet benim için küçüklükten gelen bir şey hep heves ettim onla yatıp onla kalktım araba alma sebebim zaten aileviydi arabayı hiç istemedim sevmem de yaz kış motosiklet benim için hiç farketmedi arkadaşlar yukarıda tecrübem yok ilk motorum dedim diye alay ettiler sanırım ama hiç motosiklet kullanmadım demedim sadece ilk motorum olacak dedim klişe belki ama motosiklet benim için ihtiyaç değil tutku eşya taşımak o bu hiç sorun değil acil bir durumda araba bulabileceğim yerler var ama motosiklet çok farklı zaten motosikleti alıp trafik canavarı olacak değilim ben tembel insanımdır yavaş gideyim daha çok göreyim isterim tabii ekipman olarak da korumasız motorun üzerine bile oturmam düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
-
Araba ehloyetino yeni almisin ve trafik uzun yol sehirici tecrubenin olmadigini dusun gidip ferrari alirmisin pahali hizli ve cok guclu bir araba. Motorda nasil boyle biseye cesaret edebiliyorsun. Benimde ilk motorum suan ama 250 cc ile basladim az cok ekipmanlarimi aldım ilk hafta kazami bile yaptim. Cidden dost tavsiyesi 250 cc lik bi chopperla basla 1 sene snra degistirirsin evladiyelik almicaksinya sonucta. Regallere bak gv 250 ye bak falconun sifirina bak bak iste ama ata binmeyi ogrenmeden yaris atina binersen atar ustunden seni. Bu kisisel tavsiyem hersey gonlunuzce olsun
-
ilk vurgunu alacağın motordan yersin 2002 model olup 40 bin km olması biraz zor. Bildiğim kadarıyla fiestalar baya para ediyor.
İkinci vurgunu ise azrailden yersin
-
sen iyi niyetle yazmışsın dalga geçenlere pek takma... motosiklet tecrüben yoksa bilmem kaç yıllık motorla falan başlama piyasadaki custom yapan motorculara takılma... tarzın demekki chopper... ilk önce sıfır bi bajaj boxer al fiyatı 3000 tl sıfırı hemde. onda motosikleti iyice öğren gerekiyorsa honda güvenli sürüş eğitimlerine git bajajın servisi istanbulda iyi antalyada bilmiyorum... motoru korkmadan kullan nasıl olsa sıfırı 3000 tl... kendine güvenin gelince onu satıp daelim daystar 250 ni alırsın... sıfırı 12000 tl civarı... hep sıfır diyorum çünkü böyle 2004, 2005 gibi eski motorlarla başlarsan onların arızalarıyla otuyla bokuyla uğraşmaktan motordan soğursun... paran olunca da sıfır vulcan s, intruder c8000, xv950 mi ne istiyorsan alıp keyifle sürersin...
-
Teşekkür ederim uzun yol tecrübesi olarak haftada bir gün tek başıma antalyadan İzmir - aydın - Eskişehir - denizli - ısparta (bunlar gittiklerim) ve bunun gibi antalyaya yakın denebilecek en fazla 600-700 km olan şehirleri gezdim bu yüzden arabayı alalı 4 ay olmuşken 12 bin km yaptım Allah'a şükür en ufak kazam bir şeyim olmadı fikirleriniz için çok teşekkür ederim
-
ilk motorun her zaman ucuz olacak ki düşüp kalktığında için acımayacak. illa ki o motor düşecek. ama giderken ama dururken. 650 den ilk motor olmaz diye bişey yok. dragstar bassan nereye gidecek. tekere mi gelecek. 250 sportdan daha mantıklı bir ilk motor. ve arabayı satıp motor almak. 2 gün sonra motordan bıkacaksın yarı fiyatına satmaya çalışacaksın. sonra sattığın arabayı geri alamazsın. bu arada motora yaptığın masrafta cabası.
-
Başkan sen arabayla devam.. Boşver motoru
-
Anlayışınız iyi niyetiniz ve tavsiyeleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim biraz daha düşüneceğim
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------
Daha iki yaşındayken motosiklet uğruna burnumu kırdım hala kırık burunla dolaşıyorum :D hala da bir yerde çok önemli konu konuşulurken benim güçlü bir v motor sesi duyduğumda dikkatim dağılıyor arabaya bindiğim her gün sıkıcı geliyor inanın geceleri bile motosiklet hayali kurarken hayatım motosikletlerle geçmişken ailem zorla araba aldırdı ve mutlu değilim motordan sıkılacağımı sanmam teşekkür ederim fikirleriniz için buradaki herkes tatlı ya da sert bir dille iyiliğimi istiyor farkındayım ama benimki de bir nevi hastalık hepinize teşekkür eder saygılarımı sunarım
-
seni en başda tiye aldılar biraz, sana diyorlarki sen daha cemi ve çömezsin, arabayla uzun yol yapmış olabilirsin ama dragstarı altına çektinmi muhtemelen sakatlanacaksın/öleceksin demek istiyorlar(çok yüksek ihtimal), sende onlara ben size cc sormadımki diye cevap vermişsin, eğer bilinçli bir kullanıcı isen zaten sana en fazla 250cc ile başlamanı öneren arkadaşları dikkate alırsın, yoksa sonu hiç iyi olmayabilir, bu işin şakası yok, araba gibi değil bu, direk götürür hatanda seni, araba ile motor farklı şeyler, sen bi ufakdan başla, aklını başına al(daha çok gençsin),
sağ kalır ve hala istiyorsan, sana uygun ise, 1 2 yıl sora büyütürsün,
buradan çıkarman gereken cevap bu, forumda bu konular çokca tartışılıldı yeni başliyanlar için.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)