Dedikleri gibi kilit dosta ama önlemi almak lazım tabisi.
Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye
Abusa para vereceğinize gidin limanlarda kullanılan zincirlerden alın daha sağlamdır. Ve daha ucuz.
Bende onguard 8016 düşünüyorum. Abus zinclere 700-800 vermeye elim gitmiyor.
Tek korkum onguard zincirin demir makasına karşı ne kadar dayanaklı olduğu?
basit bir detaya gireceğim arkadaşlar...
bu tarz zincirli kilit sistemlerini yerden yüksek tutarsanız hırsızların işi daha zorlaşır....
yani farkındaysanız videolar da hep yerden güç alınarak makas kullanılılıyor ama yerden az da olsa yüksek olarak sabitleyebilirseniz sorun kalmayabilir...
şimdi diyeceksiniz ki iyi de lastik haric o dev zincirleri nereden geçirelim...
makinanıza zarar vermeden artık o boşlukları siz bulun ne diyebilirim...yani zinciri yerden sabit olacak şekilde değil de korkuluk vesaire tarzı yerlerin yanına sıfır şekilde yanaştırmayı becerebilirseniz birde motorunuzda zincirin geçebileceği bir boşluk bulursanız bence zincir kilitler kesilemez...büyük makinalarda neresi olabilir diye düşünüyorum zinciri uzun alsanız ve sele üzerinden motoru tam sarsanız..dediğim gibi biraz uğraştıracak ama...ama gergin durması çok önemli...
woohaaa...
aklıma basit bir detay geldi...orta sehpanız varsa orta sehpanın yapısında genelde uygun bir boşluk oluyor...olmayabilirde tabi...yağlı veya pis olabilir ama ordan geçirseniz nasıl olur...yani gergin dursun kilit yeter...çünkü hiç bir insan evladı asılı bir zincire gereken newton gücü basamaz...teknik olarak mümkün değil..o prese ulaşılması için yerde olması lazım zincirin...o bahsettiğim orta sehpanın iç yapısındaki demir arasından arka lastiğe doğru bir S çizebilir zincir...
Onguard kullanıyorum bende.. beast serisi ve uzun olanı... gerçekten motora ek bir ağırlık yapıyor
Güzel tarafı beraberinde geln U klidi, disk kilidi olarakta kullanabiliyorsun .. ban bazen böyle yapıyorum
hangi kasko acaba sizinkisi?
birde abilerden hep duyduk cbr 600rr r6 lar vs 600 ve üstü racing motorlara kaskolar hep 4-5 bin tl çıkıyor diye. 125lik motora da 1500 tl çıktı. sizin sanırım 600cc lik yamahaya da..
Böyle kilitlemek çok saçma zaten.Yerden güç alınca kesilmesi daha kolay.Kilit havada kalacak şekilde kilitlemek lazım.Havada olunca yerden destek alamaz.Demir makasıyla uygulayabileceği baskı çok çok az olur.
Bende uzun olan var, zincirin yerden destek almadan, yerden destek dahi alınsa profesyonel bir makas dışında (oda uğraştırır) kesilebileceğini düşünmüyorum. Zira videoda jetle 50 sn de tek bir parçasını kestiler, şimdi en can alıcı kısım u kilit, bunu rahatlıkla kesebileceklerini düşünüyorum, uygun bir saplama kilit bulamadım yoksa değiştirip makasla kesmeyi bile test edecem. Kasko var, alarm var, disk kilidi var, zincir kilit var, branda var. Daha önce çaldırdım ağzım yandı. Bu halde de çalacaklarsa helali hoş olsun. daha napim koynuma alıp mı yatım
Bende onguard 180 cm olanı var. Ağaca arka lastikten bağlıyorum. Ağaç olduğu için 180 cm bile zor kurtarıyor. Açıkçası o zincirin makasla filan kesilebileceğini düşünmüyorum ben. Hem çok ağır hem çok kalın bir zincir. Bana çok güvenilir gözüküyor fakat tabi bu benim düşüncem acaba hırsızlar bu zincir hakkında ne düşünüyor...
Benim aklımda sadece lastiğe dolayıp bırakmak var. Çalınan videoları izlediğimde kaldırıp kaçırmak değil de daha çok ittirerek çalıyorlar. Adam zinciri kesip gidiyor çünkü makasını dayayacak yer çok. Bu durumda 0 pay bırakarak lastiğe dolamak hem makasın girmesini zorlaştırır hemde lastiğin dönmesini engeller. Yada gidon kilidinden 4-5 kat daha güçlü bir kilit olsa sadece gidonu kilitleyen. Hem makasla kesemez hem ayağıyla kıramaz sadece taşıma ihtimali kalıyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)