Merhaba Arkadaşlar,
bundan 8 yıl önce sıfır bir Hyosung Gt250r alıp aranıza katılmıştım, burada deneyimlerimi paylaşmış hatta Ankara da bir de buluşma organize etmiştik. Bir süre sonra bu forumdan kıymetli bir arkadaşa satmıştım..Malum Evlilik, çocuk, iş güç vs. derken yıllar su gibi akıp gidiyor...O arada eşin dostun 600 ve 750 cc makinelerini ara sıra sürüp hasret giderdik ama mal ufak olsun senin olsun verdiği zevk büyük olsun mantığı
ağır basınca yine kanımız kaynamaya başladı tabii. Emanetin gözü yerde olur dedi büyüklerimiz hep, bu felsefe ve tereddütten kelli haydi artık ne olacaksa olsun deyip yazdım bu yazıyı. 1 aydır da sinsi sinsi piyasada hangi motorlar var vs. deyip araştırma yaptığımı da itiraf edeyim. Bu arada boy 1.92 olunca, bir çok motor da altımızda minicik kalıyor maalesef.
Motoru aldığımda iyi bir Bmw arabam vardı, şimdi çok çok daha iyisi Mercedes var ama motor hastalığı bir defa vücuda bulaşınca, en iyi arabaya da binsen bir türlü o tadı vermiyor. Rüzgarın ivmelenmen özgürlüğün sanki bir şeyler eksik kalıyor hep.
Gel vakit git vakit yaş oldu 36 tekrar içimizdeki motor sevdası alevlendi hortladı tabii bir defa !
Tabii şöylede bir durum var, aman ne yapacaksın bu saatten sonra.. Bir yerini kırarsın, 4 ay sonra bak 2. çocuk geliyor, ülkede araç sürücülerinin durumu malum, ezilirsin maazallah diyen de çok. Tüm bunlara karşılık "bir şey olmaz inşallah" cevabımda umarım haklı çıkarım
Biraz uzun oldu ama buraya kadar okuduysanız ne mutlu bana.. Şimdi geleyim sözün özüne; Siz değerli dostların motor tavsiyelerine ihtiyacım var. Acelem yok, zaten Ankara kar kış. Kapalı garajlı evimize de Nisan gibi taşınacağım inşallah. Kriterlerimi aşağıda paylaşıyorum, eğer kıymetli tecrübelerinizle beni yönlendirebilirseniz sevinirim.
* Bütçe 20-30 aralığı. Ama şu da olsa çok muhteşem olur dediğiniz motor varsa oturup tekrar hesap kitap yapmaya da hazırım.
* Düşük kilometreli yıpratılmamış 2008 model üstü 2. el olabilir.
* Supor bir makine olsun, gösterişli olsun 600-1000 cc aralığında ama tam yatıp bel ağrısı çekmeyeceğimiz bir şey ballı kaymak olur.
Ben şöyle bir araştırınca aşağıdaki motorları buldum, ama isteklerimi karşılar mı kullanmadığım için yorum yapamıyorum. Bunlarla ilgili düşünceleriniz veya başka kıymetli tavsiyeleriniz olursa memnun olurum. Baştan belirtmek istiyorum 600 cc altı düşünmüyorum.
Honda CBR 650 F (Selesine oturdum ama sanki motor altımda küçük kaldı boydan dolayı)
Honda CBR 600 F (Üstteki modelden boyut olarak büyükse bu makine çok hoşuma gidiyor)
Kawasaki Z1000 (Biraz daha grenaj olsa süper olurmuş, yeni kasası güzel ama CBR 650 F boyutundaysa bu da altımızda sırıtır)
Kawasaki Z1000sx (Güzel görünüyor ama bu da resimlerden sanki çok büyük ve masraflı gibi duruyor biraz da pahallı)
Yamaha MT07 (Güzel duruyor hesaplı da ama sanki bu da boyutları küçük gibi, naked olduğundan rüzgar manyağı olurmuyum diye de korkuyorum)
Aslında problem boyut ve görüntü sanırım..
Şimdiden desteğiniz ve ilginiz için teşekkür ederim, kazasız sürüşler.
Saygı ve sevgilerimle.