Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

IPONE motordan soğuttu..Motul 5100 Önerirmisiniz

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    .

Dostlar merhaba...

malumunuz 15 Ocak 2007 den ber 3.sıfır cbf150 mi kullanıyorum...küçük makinanın derdi de küçük oluyor doğru ama bizimde huzura ihtiyacımız var...

malum yağ eksiltmemiz nedeniyle yağ seçimlerimiz biraz daha önemli oluyor...

2007-2011 arası kullandığım ilk cbfde Mobil 1 15/50 kullanıyorduk..yağ eksiltmeye bir çözüm olmadığı için yağın ne olduğunada pek bakmazdık...ama en azından Mobil 1 de vites geçişlerimiz yağ gibi yomışak olurdu...ara dönemlerde Castrol..ve IPONE kullanıldı genelde...

son 2 yıldır IPONE 10.4 yazan ürün geldi geleli hayat benim için kabusa döndü...vites geçişlerim çok sertleşti...tatsız tuzsuz birşey oldu...

inanın artık bu en son yağan kar kıyamet de hareket halinde takkt ukk 1 den boşa atmalar ...2 dne boşa geçmeler ulan sen kaşındın dedim işi gücü bıraktım servise gittim kapanmadan 18 civarları şunu değiştirin artık dellendim dedim...1000 km lik yağ bu arada soğukta resmen çıldırttı...servisimde 2 yağ var bu IPONE ve ENEOS diye kendi malı bir yağ...

ENEOS koyuldu 500 km geçti bu sorunlardan eser yok yumuşadı geçişler motor da rahatladı...ama bir daha IPONE motora kodyrursam cümlealem beni öpsün...

burdan da yazıyorum kimselere tavsiye etmiyorum...ama özel serileri üst kalite ürünleri bilemeyiz tabi onlarla bu standart ürünü kıyaslamak anlamsız olur...ben sadece bu ürüne .ok atacam...

hatta bi keresinde durduğumda motoru boşa bile alamamıştım...7-8 km gittikten sonra sıcakken bile bi halta yaramadı

neyse arkadaşlar nette araştırmalar yapıyorum...herkes Motul 5100 ü öneriyor...36 lira...

http://www.yagcarsisi.com/motul-5100-4t-10w-40-1-lt-3

birde 5000 serisi var...28 lira...

http://www.yagcarsisi.com/motul-5000-4t-10w-40-1-litre

yani parasında pulunda değilim..sorularım şunlar...motorum şu an yağ eksiltmiyor ama 20 bin kmden sonra kronk yapacak buda umrumda değil...

mesele vites geçişleri konforlu olsun zeytinyağına bile razıyım...cbfnin o ilk piyasaya çıktığı zamanları gibi olsun başkada birşey istemiyorum...

sormak istediğim şudur...

Motulu tavsiye edermisiniz...

ederseniz 5100 mü 5000 serisi mi...birde 10/40 kış için 15/50 yaz içinmi dersiniz...

5100 deki bu ESTER olayı nedir acaba...özel formül vs...Motul bu işin hakkını verdiğini heryerde okudum...adeta mucize yağ modunda herkes tecrübesini paylaşmış...

500 km sonra 8000 ana bakımım yaklaşıyor tavsiyeleriniz lazım..ama servisimde ana bakımlarda ENEOS koymak zorundayım diyor ara bakımlarda karışmam diyor...ben Motule geçicem kaçarı koçoru yok gibi...bu fikre tamamen çevremden edindiğim izlenimlerle kapıldım..sizin görüşünüz nedir...

başka yağ tavsiyeniz varsa onlarıda yazın..ama link atın aha bu diye...çünkü çok çeşit ve farklı yağ var...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    İpone'yi iyi bilirdik hocam. Şu anki eneos'un sıcaklık değerleri nedir?
    mete_han bunu beğendi.

Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Gayet mantıklı Motul. Kendi aracıma yağ değişimlerinde, biten bidonun geri dönüşümü ile elde edilen ortaya karışık yağı kullanıyorum.
    mete_han bunu beğendi.

MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    Ben 5100 ü öneririm çok memnunum.
    mete_han bunu beğendi.

sonalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha tracer
    Benzer bir problemi ben de yamalube ile yaşıyorum, olmaz olsun öyle yağ, ikiden bire geçerken sürekli boşta takılıyor, artık depiklemek mi denir abanıyorum ama yok geçmiyor, belki de yamaha nın şanzımanının karakterisliği, öyleyse iyice soğurum ben bu tracerdan. Daha önceki motor da ipone RS4000 kullaıyordum, şıkır şıkır geçiyordu şerefsiz. Şimdi katana full power şipariş geçtim değiştiricem gelir gelmez. Motul hiç kullanmadım ama ipone dan da memnundum.
    mete_han bunu beğendi.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Servis eneos koymak zorunda değil, götürülen api, sae bilmemne gerekli standartları taşıyan yağları koymak durumundalar
    Yağ satmak için söyledikleri bir şey. Zaten honda ile herhangi bir yağ markasının anlaşması olurdu öyle bir durumda
    mete_han bunu beğendi.

E-TEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke200
    2009 yılında sıfır cbf 150 aldım ve ilk motorumdu. ÇOK eziyet ETTİM o motora 20.000KM kullanmistim VE cok ilginc Hıc yag eksiltmiyordu. Ben subap sesinden çok cekmistim. Kullandığım yağ castrol power 1 10w50 tam sentetik. 2000 km de bir değişim yapıyordum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------

Alıntı sonalp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benzer bir problemi ben de yamalube ile yaşıyorum, olmaz olsun öyle yağ, ikiden bire geçerken sürekli boşta takılıyor, artık depiklemek mi denir abanıyorum ama yok geçmiyor, belki de yamaha nın şanzımanının karakterisliği, öyleyse iyice soğurum ben bu tracerdan. Daha önceki motor da ipone RS4000 kullaıyordum, şıkır şıkır geçiyordu şerefsiz. Şimdi katana full power şipariş geçtim değiştiricem gelir gelmez. Motul hiç kullanmadım ama ipone dan da memnundum.
    Yamalube nin tam sentetik 10w40 api sl modelini tavsiye ederim en azından garanti suresince.

Motosikleti
    Alıntı weirdo1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İpone'yi iyi bilirdik hocam. Şu anki eneos'un sıcaklık değerleri nedir?

gardaşşş konuya hakim olsak anlasak konu açarmıydık apı aso jaso pek bilmem ben...benim kriterlerim vites geçişleri yumoş yumoş olsun gerisi önemli değil..
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

ardacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Siz disardan istediginiz yagi alip servise gidebilirsiniz onlarda pasa pasa koyarlar o yagi... 5100 serisi yari sentetik genelde gunluk kullanim icin cbf 150 icin gayet yeterli yani denemenin zarari olmaz kullanip goruceksiniz ben hep ipone kullaniyorum memnunum biara 10 / 30 koydurdum makine deli gibi titriyodu titresimden aynalarin vidalari gevsemisti sonra 10 / 40 ile deistirdim bu problem ortadan kalkti cbr 250 de motul kullanip memnun kalmayan arkadaslarda var forumda bu birazda deneme yanilma yontemi

BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    valla kuba sl200 kulladnım 1 yıl kadar ,her daim motul 10-40w 5100 yağ ile devam ettim,motor akıcı,vitesler düzgün ilerledim,hemde çinli bir makine olmasına rağmen.Şİmdi yeni aldığım blackwidow makineme koyacağım,birde japonda test edelim mereti ama genel anlamda bende tavsiye ediyorum motulu.
    Zincşr yağınıda ayrıca tavsiye ederim o üründe çok kalite bir spreydir.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

sonalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha tracer
    Alıntı E-TEKİN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2009 yılında sıfır cbf 150 aldım ve ilk motorumdu. ÇOK eziyet ETTİM o motora 20.000KM kullanmistim VE cok ilginc Hıc yag eksiltmiyordu. Ben subap sesinden çok cekmistim. Kullandığım yağ castrol power 1 10w50 tam sentetik. 2000 km de bir değişim yapıyordum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------

Yamalube nin tam sentetik 10w40 api sl modelini tavsiye ederim en azından garanti suresince.
    Tavsiye ettiğiniz yağı net te aradığımda sadece latin amerika ülkelerine ait siteler de sonuç buluyor, ayrıca farklı bir yağ markası kullanmanın garanti süreçine etkisi oluyor mu ? Bunu ilk kez duyuyorum lütfen cehaleti mi bağışlayın.

Motosikleti
    Alıntı Darkfriairs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gayet mantıklı Motul. Kendi aracıma yağ değişimlerinde, biten bidonun geri dönüşümü ile elde edilen ortaya karışık yağı kullanıyorum.

Alıntı MazhaRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 5100 ü öneririm çok memnunum.

aga benim için bu tarz yağlar hep yan sanayidir...kişisel kanaatim yani... yamalube nedir aga yaa... sende şu Motulu bir dene bakalım ester mester sihirli bir dokunuş olacak belki...

Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Servis eneos koymak zorunda değil, götürülen api, sae bilmemne gerekli standartları taşıyan yağları koymak durumundalar
    Yağ satmak için söyledikleri bir şey. Zaten honda ile herhangi bir yağ markasının anlaşması olurdu öyle bir durumda

aga sen öyle diyonda işte bayi topu fabrikaya atıyor..peki neden IPONE da kullanıyorsun dediğimizde bişey diyemiyolar...

aga yamalune eneos falan fabrika bişeyi öneriyorsa bilki maliyetlerle alakalıdır...ben onlara güvenmem...

Alıntı ardacik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz disardan istediginiz yagi alip servise gidebilirsiniz onlarda pasa pasa koyarlar o yagi... 5100 serisi yari sentetik genelde gunluk kullanim icin cbf 150 icin gayet yeterli yani denemenin zarari olmaz kullanip goruceksiniz ben hep ipone kullaniyorum memnunum biara 10 / 30 koydurdum makine deli gibi titriyodu titresimden aynalarin vidalari gevsemisti sonra 10 / 40 ile deistirdim bu problem ortadan kalkti cbr 250 de motul kullanip memnun kalmayan arkadaslarda var forumda bu birazda deneme yanilma yontemi

benim anlamadığım aynı yağın bir serisinde sorun çıkabilirken başka bir serisinde herşey sütliman oluyor...kalitesiz yağ diye bir şey yok ama kalitesiz bir kaç ürünü olabiliyor markanın belki ona dek geldik...ben 2 yıldır viteslerden yana şikayetciydim hep boku motora atıyordum...ama bu yağla alakalı ya aga evden işe geldm tak tuk kanırta kanırta bu en son kar yağışı zamanı...8 km gelmişim işyeri önünde 1 dne boşa alamadım..rezillik yani başka birşey değil...sen cıbırda kullansana 5100 tesbitlerini merak ediyorum...senin şanzıman daha farklı sonucta kemiksiz geçişlere daha çok ihtiyacın olmalı...

Alıntı BlackGhost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla kuba sl200 kulladnım 1 yıl kadar ,her daim motul 10-40w 5100 yağ ile devam ettim,motor akıcı,vitesler düzgün ilerledim,hemde çinli bir makine olmasına rağmen.Şİmdi yeni aldığım blackwidow makineme koyacağım,birde japonda test edelim mereti ama genel anlamda bende tavsiye ediyorum motulu.
    Zincşr yağınıda ayrıca tavsiye ederim o üründe çok kalite bir spreydir.

aynen aga bakalım bende bundan sonra Motulcuyum...sizlere güvenerek Motul diyorum...zincir yağında da gres tercih ediyorum gardaş...yediriyorum zincire...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Yamalube leş ötesi bir yağ. Onun yüzünden ani duruşlarda yolun ortasında yüksek viteste kalıyorum ve vites geçişleri dal kırma tadında oluyor. Shell ax-7 koyuyorum ikidir, motulu çok merak ediyorum ama shellden de çok memnunum.
    mete_han bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM Duke200
    Tavsiye ettiğiniz yağı net te aradığımda sadece latin amerika ülkelerine ait siteler de sonuç buluyor, ayrıca farklı bir yağ markası kullanmanın garanti süreçine etkisi oluyor mu ? Bunu ilk kez duyuyorum lütfen cehaleti mi bağışlayın.
    Bursa servisi yamaha start motorda bu yağdan var. Bursa daki yamaha servisi garanti suresince sadece yamalube yağlarını tavsiye ediyor aksi durumda garanti dışı olacağını bildiriyorlar. Yamalube nin bir çok çeşit yağı var. Genelde 10w40 semi sentetik yağ kullanıyorlar. Bu yağ orta seviye ve genelde ybr gibi hava soğutmalı eski teknoloji motorlar icin daha uygun dedi oradaki usta.
    Yamalube 10w40 tam sentetik geçen yaz lt si 45 tl idi. Fransa üretimi bi rivayete göre de motul 7100 serisi ile ayni dolummus.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:01 ----------

Metehan handuro yamalube sana değil sana castrol power 1 10w50 tavsiye ediyorum
    mete_han bunu beğendi.

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2

Ben bu yağı kullanıyorum.Normalde Motul 5100 kullanıyorum ancak servisde istediğim 5100 tam sentetik yağı bulamadığım için Ipone 10w40 tam sentetik yağ aldım, ucuz verdiler 5 litre 130 tl.Kesinlikle vites geçişleri yumuşadı motor titreşimi ve sesi azaldı.Yani gayet memnunum.Bunların tam sentetik yarı sentetik olması çok farkettiriyor buna dikkat etmek lazım.
    mete_han bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM Duke200
    Alıntı Erdost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://i.hizliresim.com/yLXLLL.jpg

Ben bu yağı kullanıyorum.Normalde Motul 5100 kullanıyorum ancak servisde istediğim 5100 tam sentetik yağı bulamadığım için Ipone 10w40 tam sentetik yağ aldım, ucuz verdiler 5 litre 130 tl.Kesinlikle vites geçişleri yumuşadı motor titreşimi ve sesi azaldı.Yani gayet memnunum.Bunların tam sentetik yarı sentetik olması çok farkettiriyor buna dikkat etmek lazım.
    Sizin aldığınız yağ da tam sentetik olmayabilir. Ipone tam sentetik ürünlerinde yüzde yüz tam sentetik yazıyor şuan tam sentetik 10w40 yağların lt si 45 tl den ucuz değil. Bence siz o yağı iyi araştırın muhtemelen yarı sentetik bir yağ o
    mete_han bunu beğendi.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    http://www.madeniyag.net/Castrol-Power1-4T-10W-40-Motosiklet-Yagi-1-Lt,PR-134.html

aha al bunu bakma arkana
    essegesse ve mete_han bunu beğendiler.

Motosikleti

[/COLOR]Metehan handuro yamalube sana değil sana castrol power 1 10w50 tavsiye ediyorum

Alıntı Erdost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://i.hizliresim.com/yLXLLL.jpg

aga inan bu yarı sentetik...sentetik...mineral olayını zaten asla çözemedim...eskiden Rotella 20/50 vardı otobüs kamyonlar sadece onu kullanıyordu... hangisi bizim kronik sorunumuza en faydalı bilemedim...şimdi Motulden memnunum farzedeliim..yaz geldiğinde Temmuz Ağustoda ben motorumla Uşak Ege turu yapıyorum...hiç durmadan 400 km Kütahya yapıyorum mesela...o zaman performansı ne olacak çok merak ediyorum...

Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.madeniyag.net/Castrol-Power1-4T-10W-40-Motosiklet-Yagi-1-Lt,PR-134.html

aha al bunu bakma arkana
    ganga bu yağıda ilk zamanlar kullandık ya ben motoruma 20 liralık yağ koymam valla ucuz diye huylanıyorum bi dalgası numarası yok mu bunun

10000 km yi aştıysanız full sentetik kullanın.5100 serisi motulun yarı sentetiğidir kullanılır.Bu tip motorlarda düzgün bir filtreleme ve soğutma sistemi olmadığı için yağlar çabuk özelliğini kaybeder.Bizim motorlarda madeni yağ azami 1000 km dayanır yarısentetikler 1500km full sentetik olanlar ise en fazla 2500 km dayanır.benim tavsiyem 1500 de bir yağını değiştirin motorun.full sentetik motul 7100 serisi iyidir. Kışın 10/40 yazın 10/50; 10/60; 15/50; 20/50; 300v serisinde 15/60 da kullanılabilir.
    mete_han bunu beğendi.

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Metecim vites gecisleri tereyag gibi olsun dersen Speedol bi dusun derim. Kendim Motul'den Speedol'e gectim MT-07'de motor beni daha cok seviyor artik.

Motul'u getiren KMA getiriyor Speedol'u de. Dene bana sukredeceksin Hatta ben bayisi oldugum icin hem Motul hem Speedol'u uygun fiyatla ayarlayabilirim sana.

Motul 5100 yari sentetik bir yag, yani biraz daha uzun omurlu ama kis aylari icin motoru korumak istiyorsan aslen 7100(full sentetik) onerilse de 5100 de gayet guzel goturur seni. Ama vitesler tereyag diyorsan Speedol
    mete_han ve ferhatkars bunu beğendiler.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)