IPONE motordan soğuttu..Motul 5100 Önerirmisiniz
Reklamlar
-
Reklamlar
-
İpone'yi iyi bilirdik hocam. Şu anki eneos'un sıcaklık değerleri nedir?
-
Gayet mantıklı Motul. Kendi aracıma yağ değişimlerinde, biten bidonun geri dönüşümü ile elde edilen ortaya karışık yağı kullanıyorum.
-
Ben 5100 ü öneririm çok memnunum.
-
Benzer bir problemi ben de yamalube ile yaşıyorum, olmaz olsun öyle yağ, ikiden bire geçerken sürekli boşta takılıyor, artık depiklemek mi denir abanıyorum ama yok geçmiyor, belki de yamaha nın şanzımanının karakterisliği, öyleyse iyice soğurum ben bu tracerdan. Daha önceki motor da ipone RS4000 kullaıyordum, şıkır şıkır geçiyordu şerefsiz. Şimdi katana full power şipariş geçtim değiştiricem gelir gelmez. Motul hiç kullanmadım ama ipone dan da memnundum.
-
Servis eneos koymak zorunda değil, götürülen api, sae bilmemne gerekli standartları taşıyan yağları koymak durumundalar
Yağ satmak için söyledikleri bir şey. Zaten honda ile herhangi bir yağ markasının anlaşması olurdu öyle bir durumda
-
2009 yılında sıfır cbf 150 aldım ve ilk motorumdu. ÇOK eziyet ETTİM o motora 20.000KM kullanmistim VE cok ilginc Hıc yag eksiltmiyordu. Ben subap sesinden çok cekmistim. Kullandığım yağ castrol power 1 10w50 tam sentetik. 2000 km de bir değişim yapıyordum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------
sonalp adlı üyeden alıntı
Benzer bir problemi ben de yamalube ile yaşıyorum, olmaz olsun öyle yağ, ikiden bire geçerken sürekli boşta takılıyor, artık depiklemek mi denir abanıyorum ama yok geçmiyor, belki de yamaha nın şanzımanının karakterisliği, öyleyse iyice soğurum ben bu tracerdan. Daha önceki motor da ipone RS4000 kullaıyordum, şıkır şıkır geçiyordu şerefsiz. Şimdi katana full power şipariş geçtim değiştiricem gelir gelmez. Motul hiç kullanmadım ama ipone dan da memnundum.
Yamalube nin tam sentetik 10w40 api sl modelini tavsiye ederim en azından garanti suresince.
-
weirdo1 adlı üyeden alıntı
İpone'yi iyi bilirdik hocam. Şu anki eneos'un sıcaklık değerleri nedir?
gardaşşş konuya hakim olsak anlasak konu açarmıydık apı aso jaso pek bilmem ben...benim kriterlerim vites geçişleri yumoş yumoş olsun gerisi önemli değil..
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
-
valla kuba sl200 kulladnım 1 yıl kadar ,her daim motul 10-40w 5100 yağ ile devam ettim,motor akıcı,vitesler düzgün ilerledim,hemde çinli bir makine olmasına rağmen.Şİmdi yeni aldığım blackwidow makineme koyacağım,birde japonda test edelim mereti ama genel anlamda bende tavsiye ediyorum motulu.
Zincşr yağınıda ayrıca tavsiye ederim o üründe çok kalite bir spreydir.
Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye
-
E-TEKİN adlı üyeden alıntı
2009 yılında sıfır cbf 150 aldım ve ilk motorumdu. ÇOK eziyet ETTİM o motora 20.000KM kullanmistim VE cok ilginc Hıc yag eksiltmiyordu. Ben subap sesinden çok cekmistim. Kullandığım yağ castrol power 1 10w50 tam sentetik. 2000 km de bir değişim yapıyordum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------
Yamalube nin tam sentetik 10w40 api sl modelini tavsiye ederim en azından garanti suresince.
Tavsiye ettiğiniz yağı net te aradığımda sadece latin amerika ülkelerine ait siteler de sonuç buluyor, ayrıca farklı bir yağ markası kullanmanın garanti süreçine etkisi oluyor mu ? Bunu ilk kez duyuyorum lütfen cehaleti mi bağışlayın.
-
Darkfriairs adlı üyeden alıntı
Gayet mantıklı Motul. Kendi aracıma yağ değişimlerinde, biten bidonun geri dönüşümü ile elde edilen ortaya karışık yağı kullanıyorum.
MazhaRR adlı üyeden alıntı
Ben 5100 ü öneririm çok memnunum.
aga benim için bu tarz yağlar hep yan sanayidir...kişisel kanaatim yani... yamalube nedir aga yaa... sende şu Motulu bir dene bakalım ester mester sihirli bir dokunuş olacak belki...
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Servis eneos koymak zorunda değil, götürülen api, sae bilmemne gerekli standartları taşıyan yağları koymak durumundalar
Yağ satmak için söyledikleri bir şey. Zaten honda ile herhangi bir yağ markasının anlaşması olurdu öyle bir durumda
aga sen öyle diyonda işte bayi topu fabrikaya atıyor..peki neden IPONE da kullanıyorsun dediğimizde bişey diyemiyolar...
aga yamalune eneos falan fabrika bişeyi öneriyorsa bilki maliyetlerle alakalıdır...ben onlara güvenmem...
ardacik adlı üyeden alıntı
Siz disardan istediginiz yagi alip servise gidebilirsiniz onlarda pasa pasa koyarlar o yagi... 5100 serisi yari sentetik genelde gunluk kullanim icin cbf 150 icin gayet yeterli yani denemenin zarari olmaz kullanip goruceksiniz
ben hep ipone kullaniyorum memnunum biara 10 / 30 koydurdum makine deli gibi titriyodu titresimden aynalarin vidalari gevsemisti
sonra 10 / 40 ile deistirdim bu problem ortadan kalkti cbr 250 de motul kullanip memnun kalmayan arkadaslarda var forumda bu birazda deneme yanilma yontemi
benim anlamadığım aynı yağın bir serisinde sorun çıkabilirken başka bir serisinde herşey sütliman oluyor...kalitesiz yağ diye bir şey yok ama kalitesiz bir kaç ürünü olabiliyor markanın belki ona dek geldik...ben 2 yıldır viteslerden yana şikayetciydim hep boku motora atıyordum...ama bu yağla alakalı ya aga evden işe geldm tak tuk kanırta kanırta bu en son kar yağışı zamanı...8 km gelmişim işyeri önünde 1 dne boşa alamadım..rezillik yani başka birşey değil...sen cıbırda kullansana 5100 tesbitlerini merak ediyorum...senin şanzıman daha farklı sonucta kemiksiz geçişlere daha çok ihtiyacın olmalı...
BlackGhost adlı üyeden alıntı
valla kuba sl200 kulladnım 1 yıl kadar ,her daim motul 10-40w 5100 yağ ile devam ettim,motor akıcı,vitesler düzgün ilerledim,hemde çinli bir makine olmasına rağmen.Şİmdi yeni aldığım blackwidow makineme koyacağım,birde japonda test edelim mereti
ama genel anlamda bende tavsiye ediyorum motulu.
Zincşr yağınıda ayrıca tavsiye ederim o üründe çok kalite bir spreydir.
aynen aga bakalım bende bundan sonra Motulcuyum...sizlere güvenerek Motul diyorum...zincir yağında da gres tercih ediyorum gardaş...yediriyorum zincire...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
-
Yamalube leş ötesi bir yağ. Onun yüzünden ani duruşlarda yolun ortasında yüksek viteste kalıyorum ve vites geçişleri dal kırma tadında oluyor. Shell ax-7 koyuyorum ikidir, motulu çok merak ediyorum ama shellden de çok memnunum.
-
Tavsiye ettiğiniz yağı net te aradığımda sadece latin amerika ülkelerine ait siteler de sonuç buluyor, ayrıca farklı bir yağ markası kullanmanın garanti süreçine etkisi oluyor mu ? Bunu ilk kez duyuyorum lütfen cehaleti mi bağışlayın.
Bursa servisi yamaha start motorda bu yağdan var. Bursa daki yamaha servisi garanti suresince sadece yamalube yağlarını tavsiye ediyor aksi durumda garanti dışı olacağını bildiriyorlar. Yamalube nin bir çok çeşit yağı var. Genelde 10w40 semi sentetik yağ kullanıyorlar. Bu yağ orta seviye ve genelde ybr gibi hava soğutmalı eski teknoloji motorlar icin daha uygun dedi oradaki usta.
Yamalube 10w40 tam sentetik geçen yaz lt si 45 tl idi. Fransa üretimi bi rivayete göre de motul 7100 serisi ile ayni dolummus.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:01 ----------
Metehan handuro yamalube sana değil sana castrol power 1 10w50 tavsiye ediyorum
-
Ben bu yağı kullanıyorum.Normalde Motul 5100 kullanıyorum ancak servisde istediğim 5100 tam sentetik yağı bulamadığım için Ipone 10w40 tam sentetik yağ aldım, ucuz verdiler 5 litre 130 tl.Kesinlikle vites geçişleri yumuşadı motor titreşimi ve sesi azaldı.Yani gayet memnunum.Bunların tam sentetik yarı sentetik olması çok farkettiriyor buna dikkat etmek lazım.
-
Erdost adlı üyeden alıntı
http://i.hizliresim.com/yLXLLL.jpg
Ben bu yağı kullanıyorum.Normalde Motul 5100 kullanıyorum ancak servisde istediğim 5100 tam sentetik yağı bulamadığım için Ipone 10w40 tam sentetik yağ aldım, ucuz verdiler 5 litre 130 tl.Kesinlikle vites geçişleri yumuşadı motor titreşimi ve sesi azaldı.Yani gayet memnunum.Bunların tam sentetik yarı sentetik olması çok farkettiriyor buna dikkat etmek lazım.
Sizin aldığınız yağ da tam sentetik olmayabilir. Ipone tam sentetik ürünlerinde yüzde yüz tam sentetik yazıyor şuan tam sentetik 10w40 yağların lt si 45 tl den ucuz değil. Bence siz o yağı iyi araştırın muhtemelen yarı sentetik bir yağ o
-
http://www.madeniyag.net/Castrol-Power1-4T-10W-40-Motosiklet-Yagi-1-Lt,PR-134.html
aha al bunu bakma arkana
-
[/COLOR]Metehan handuro yamalube sana değil sana castrol power 1 10w50 tavsiye ediyorum
Erdost adlı üyeden alıntı
http://i.hizliresim.com/yLXLLL.jpg
aga inan bu yarı sentetik...sentetik...mineral olayını zaten asla çözemedim...eskiden Rotella 20/50 vardı otobüs kamyonlar sadece onu kullanıyordu... hangisi bizim kronik sorunumuza en faydalı bilemedim...şimdi Motulden memnunum farzedeliim..yaz geldiğinde Temmuz Ağustoda ben motorumla Uşak Ege turu yapıyorum...hiç durmadan 400 km Kütahya yapıyorum mesela...o zaman performansı ne olacak çok merak ediyorum...
F54 adlı üyeden alıntı
http://www.madeniyag.net/Castrol-Power1-4T-10W-40-Motosiklet-Yagi-1-Lt,PR-134.html
aha al bunu bakma arkana
ganga bu yağıda ilk zamanlar kullandık ya ben motoruma 20 liralık yağ koymam valla ucuz diye huylanıyorum bi dalgası numarası yok mu bunun
-
10000 km yi aştıysanız full sentetik kullanın.5100 serisi motulun yarı sentetiğidir kullanılır.Bu tip motorlarda düzgün bir filtreleme ve soğutma sistemi olmadığı için yağlar çabuk özelliğini kaybeder.Bizim motorlarda madeni yağ azami 1000 km dayanır yarısentetikler 1500km full sentetik olanlar ise en fazla 2500 km dayanır.benim tavsiyem 1500 de bir yağını değiştirin motorun.full sentetik motul 7100 serisi iyidir. Kışın 10/40 yazın 10/50; 10/60; 15/50; 20/50; 300v serisinde 15/60 da kullanılabilir.
-
Metecim vites gecisleri tereyag gibi olsun dersen Speedol bi dusun derim. Kendim Motul'den Speedol'e gectim MT-07'de motor beni daha cok seviyor artik.
Motul'u getiren KMA getiriyor Speedol'u de. Dene bana sukredeceksin Hatta ben bayisi oldugum icin hem Motul hem Speedol'u uygun fiyatla ayarlayabilirim sana.
Motul 5100 yari sentetik bir yag, yani biraz daha uzun omurlu ama kis aylari icin motoru korumak istiyorsan aslen 7100(full sentetik) onerilse de 5100 de gayet guzel goturur seni. Ama vitesler tereyag diyorsan Speedol
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)