Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

A Sınıfı Ehliyet ve Eğitim

REKLAM ALANI

Herkese iyi forumlar.
    Sormak istediğim bir mesele var. Motosiklet ehliyeti almak istiyorum. Halihazırda B sınıfı ehliyetim var. Ehliyet kursu direksiyon sınavı ile Honda Akademi Güvenli Sürüş 1 eğitimini aynı zamana denk getirmeyi düşünüyorum. İleri bir zamanda Güvenli Sürüş 2 ile devam etmeyi düşünüyorum. Motosiklet olarak r25 düşünüyorum.
    Sorun hangi sınıf ehliyet almam gerektiği. A sınıfı ehliyet sınavları Mt-07 ile yapılıyor , kurs ücreti 900 TL. Eğitim aldıktan sonra sınava bu motosiklet ile girilirse akibeti ne olur? Yoksa A2 sınıfı mı alınmalı? A2 Sınıfı her şey dahil 800 TL'ye gelecek , A sınıfı her şey dahil 1200-1300 TL'ye gelecek. A2 sınıfından A sınıfına geçişte yine her şey dahil 800 TL gidiyor. Kararsız kaldım. Mt-07 ile direksiyon sınavına girilir mi? Teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Aşağıdaki tabloyu bir incele istersen.
    http://www.baldedesurucukursu.com/wp...flar%C4%B1.png
    Bir de aşağıdaki açıklamaları oku;
    http://www.ehliyetiniz.com/main.asp?pg=pages&id=3

Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aşağıdaki tabloyu bir incele istersen.
    http://www.baldedesurucukursu.com/wp...flar%C4%B1.png
    Bir de aşağıdaki açıklamaları oku;
    http://www.ehliyetiniz.com/main.asp?pg=pages&id=3
    Bilgileri okudum teşekkürler. 25 yaşındayım A sınıfı almam için bir engel yok. Belirttiğiniz linklerden gözümden kaçmış başka bir nokta var mı? Sorum Honda Güvenli Sürüş 1 eğitimi sonrası A sınıfı ehliyet sınavına MT-07 ile katılabilir miyim? Kurslarla görüştüğümde sınava Mt-07 ile girmem gerektiği söylendi.

Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı kipirti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilgileri okudum teşekkürler. 25 yaşındayım A sınıfı almam için bir engel yok. Belirttiğiniz linklerden gözümden kaçmış başka bir nokta var mı? Sorum Honda Güvenli Sürüş 1 eğitimi sonrası A sınıfı ehliyet sınavına MT-07 ile katılabilir miyim? Kurslarla görüştüğümde sınava Mt-07 ile girmem gerektiği söylendi.
    Birşey değil. Yalnız tabloda okuduğunuz üzere A için 2 yıl A2 sahibi olmanız gerekiyor. Sınavlar onaylı sürücü kursu araçları dışında bir araçla yapılamıyor.

Birşey değil. Yalnız tabloda okuduğunuz üzere A için 2 yıl A2 sahibi olmanız gerekiyor. Sınavlar onaylı sürücü kursu araçları dışında bir araçla yapılamıyor.
    ''En az 24 Yaşında iseniz, hiç ehliyetiniz yoksa bile direkt A Sınıfına kayıt yapabilirsiniz.
    2 Yıllık A2 ehliyeti olanlar 20 yaşından itibaren (24 yaş'ı beklemeden) A sınıfına başvurabilirler.''yazıyor.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Wauww.. Hangi kursta MT7 varmış ?

Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Wauww.. Hangi kursta MT7 varmış ?
    Ankara'da 1 sürücü kursu var dedi birkaç tanesi de başvurumuzu yaptık onay gelirse A sınıfı vermeye başlayacağız dediler.

Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı kipirti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ''En az 24 Yaşında iseniz, hiç ehliyetiniz yoksa bile direkt A Sınıfına kayıt yapabilirsiniz.
    2 Yıllık A2 ehliyeti olanlar 20 yaşından itibaren (24 yaş'ı beklemeden) A sınıfına başvurabilirler.''yazıyor.
    Kusura bakmayın. Düzeltmeniz doğru. Siz 25 yaşında olduğunuz için 2 yıl A2 tecrübesi gerekmiyor. Doğrudan A ehliyeti almak zaman ve masraftan kurtaracağı için küçük motosiklet kullanacak olsanız bile mantıklı.

Kusura bakmayın. Düzeltmeniz doğru. Siz 25 yaşında olduğunuz için 2 yıl A2 tecrübesi gerekmiyor.
    Rica ederim ilginize teşekkürler.

Günceldir...

Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Egitimi alsaniz bile bi nebze dahi olsa zorlayacaktir o motor. O sebepten a2 ye girin sonucta a alacaksiniz.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    sınava hangi motorla gireceğin senin keyfine kalmış bi şey değil ki zaten. dediğin gibi yaşın 25 ise, en üst kıstaslara tabi tutulursun, o da yeni yasada A sınıfına uygun motor kullanmak olur. "bu daha ehlidir, ben ybr ile gireyim sınava" deme şansın yok.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)