usttekı cantalar netten arstırmasını bılırsn 30-40 gun cıvarında gelıyor elıne zaten,cok canta sevıyorsan alabılırsın,kı zaten nmaxın sele altı bagajı sınıfına gore gayet ıyı bır topcase alsan yeterlı gelebılır bıle
usttekı cantalar netten arstırmasını bılırsn 30-40 gun cıvarında gelıyor elıne zaten,cok canta sevıyorsan alabılırsın,kı zaten nmaxın sele altı bagajı sınıfına gore gayet ıyı bır topcase alsan yeterlı gelebılır bıle
Merhaba
Beyler ben 34 yaşındayım , Otomobil ile uzun yol yaparım genelde. Bu yolları yakıt ekonomisi yapmak için saate 80 - 100 km hızla seyrederim .
Burda benim blogum. Nedemek istediğimi anlıyacaksınız.
http://uberjager.blogspot.com.tr/
Esas konuya dönersek. Maksadım belli minimum yol masrafı yapmak. Motorsiklet cok cazip geliyor. Ama ehliyet bana engel oluyor. İş bu sebeble sizlere danışmak uygun gördüm.
Nmax yedek parça sorunları varmıdır. birde km aralıkları nedir. PCX 4000 km de bir servis istiyor dediler. Bu km çok düşük. Nmaxde durum nedir.
https://www.google.com/webhp?sourcei...met%20perkitan
Bu video ve bu amcayı bi incele.
Her motorla uzun yola çıkarsın. Konu motor değil. Konu senin ne kadar iyi sürebildiğin ve eğitimin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:23 ----------
Motorların devri daha yüksek olduğu için arabalara göre daha sık yağ değişimi gerektiriyor maalesef. O yüzden 4000 km bir yağ değiştirmen gerek maksimum. İdeali 2-3 bin. Ama sıfır motor alırsan 2 yıl boyunca ske ske servise gitmelisin garantiden çıkmamak için.
Ben dahe önce 2 el olarak Kanuni caracal ve şu anda 2 el oalrak cbf 150 aldım. ikisi de 2 yıldan yaşlı pşdığu için hiç bir zaman servise götürmedim.
Bakım dediğin nedir ki? Yağını değiştirecen. varsa yağ filtresini, Hava filtresini, balataları kontrol etdcen. var sa sıkıntı kendin değiştirecen. onun dışında Pek bakıma ihtiyaç duymaz motor. Gidip de eşşeğe biner gibi bin mezsen sorun çıkarmaz kolay kolay. zaten sorun çıkarırsan ustaya götürecen.
İzmir'de arkadaşımda Yamaha ybr 125 vardı. Sıfır aldığı için mecburen servise gidiyordu bakıma. Len motor yeni bakımdan çıkmış bir bindim motora fren denen bir şey yok. Bir baktım ön balata bitmiş. Bir tanesi sıfır hiç yok. Bir tanesi 1 mm den az kalmış. Yerim ben böyle servisi.
Servis dediğimde İZMOTO İzmir'de meşhur sözde kaliteli Yamaha servisi...
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Yas tutuyor olabilir gel bunu Bajaj boxer 150 yapalim vitesli olsun hem keyifli olur hem maliyetlerin iyice duser.. ahanna da binlerce yol tepen arkadas bir sahil kenarinda gece yildizlar ve isigi yanan cadir fotosunu telefonuma wallpaper yaptim..
www.motorumla.net
Merhaba,
Nmax 6000kmde bir bakım istiyor. Ağustos 2015de piyasaya sunulan yeni bir ürün olduğu için henüz parça temini konusunda bir şikayet duymadım ama mutlaka daha tam oturmamıştır, çünkü yeni model. Bir sefer uzun yol (samsun-kastamonu) tecrübem var. Onda da biri otomobilde biri motorda iki kişi idik, değişerek kullandık pek yorulmadık. Yalnız seyahat mutlaka yorucudur, sık mola vermeyi tavsiye ediyorlar. Ben de seyahatimi çoğunlukla otomobil ile yapan biri idim ama motor bambaşka bir duygu veriyor. Gezmeyi sevenler mutlaka motoru otomobilden daha çok seveceklerdir.
PCX 150 ile günübirlik iki defa Bursa-Çanakkale yaptım.İlkinde hiç yorulmadım çok rahat gidip geldim.Hoşuma gittiğinden birkez daha gitmek istedim.Fakat ikincisinde hava rüzgarlıydı.120kgluk bir scooter ile rüzgarlı havada seyehat etmek gerçektende işkence rüzgar savuruyor motoru, uçucam sandım İkinci yolculuğumdan dolayı scooter ile uzun yol yapmayı bıraktım.
ben de şunla uzun yol yapılmaz bunla yapılmaz fikrini saçma buluyorum. yani spor amaçlı dünyanın bi ucundan bi ucuna yürüyen insanlar bile var. gerekli riskleri ve tecrübeleri bildikten sonra dağcılık kadar yorucu ve zor olmayacak bu iş. yapılmaz yerine nasıl yapılabilir, nelere dikkat edilmeli gibi şeyler yazılırsa bence faydalı olur. ben de havalar düzelir düzelmez 200 lük duke ile çıkacağım uzun yola. kısa mesafelerle başlayıp arttırmayı düşünüyorum. sonuçta bu bir spor diye düşünüyorum.
konuyu açan arkadaş da doğru yoldasın, bol bol araştırma yapıp riskleri, karşılaşabileceğin durumları düşünüp önlemleri alman faydana olacaktır. dağcılık, trekkinng, kamp gibi sporlara ilgin varsa bunlar da çok yardımcı olacaktır yolda diye düşünüyorum.
En çok araba kullanabilen itlerden köpeklerden daha çok korkun, sokaktaki köpekler dost canlısı olup size havlayabilirler vede peşinizden koşarlar hepsi bu olur, birde araç kullanan hayvanlar vardır ki bunlar çok daha tehlikelidirler, önünüze aniden çıkarlar, yolda sizi sıkıştırırlar, üstünüze çıkmaya çalısırlar, sizi görmezden gelirler ama görmedik derler, kısacası canınıza kast ederler. En çok korkmanız gereken it-köpek türü varlıklardır.
500 km için 125cc lik hiç şey önermem.
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Ben 125 cc yerine 150 cc alsam, bundan dolayı ceza alırmıyım sizce
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)