Motosiklet Satışları Durma Noktasına Geldi !
Reklamlar
-
" diyen Titiz, aynı şeyi 10 kere söylerek bir rekora imza attı. ":D Adam gerçekten bu işten en çok etkilenen adam galiba? Bu millete müstahak bunların hepsi. Motosiklete %37 ÖTV geldiği zaman bile kimse ses çıkarmadı. Nerde bir tüketim varsa devletimiz " lan burdan düdüklemeyi unutmuşuz " derdine düşüyor. Ve düdüklenen adam gidip " EVET ! Daha fazla düdüklenmek istiyorum " diye oy basarsa olucağı bu.
Reklamlar
-
Ben böyle sistemin taa.... Boşver konuşmıcam..
-
doğruyu söylemek gerekirse bizler koyun olmuşuz önümüze ne verirlerse onu yiyoruz herkes çıkıp tepkisini gösterse sigorta şirketleri fiyatı şişirmez sigorta arttığı için yollarda artık gereğinden fazla trafik polisi var denetleme arttı malum ceza yazmak gerekir
-
Mondial,ramzey,çelik,kanuni falan herhalde bu batacak olan bayiler. Japonlarda ve Avrupalılarda sigorta fiyatı motorun fiyatına yetişemez çünkü.
Yani olmaz herhalde öyle bir şey demi? Olm olmasın lan ;( Lan?
-
36 sigorta şirketi kooparatif misali birleşip milletin anasını ağlatmaya devam ediyor. Kimsede birşey yapmıyor maalesef, Geçen yıla göre %300 daha fazla ödedim. 50 bin liralık arabanın sigortası 750 lira, 3 bin liralık motosikletin 900 lira insafınız kurusun. Gelecek senede öyle olursa motoru satar faturasız çin işi motosiklet alır yola devam ederim.
-
Durur da bir kurtuluruz bizde peşimizde koşarlar malımızı alın diye aynı kuş gribi çıktığında yumurtayı tavuğun önüne attıkları gibi kolisi 1 TL den satıldığı gibi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:23 ----------
Söylemeden edemiyorum devlet madem sigorta zorunlu diyor ! ozaman devlet sigortası olsun gidip özel şirketlerin köpeği olacağıma 10 özele vereceğime 15 devletime vereyim.
-
Sorun sigorta fiyatının motor fiyatına yakın olması mı yoksa sigorta fiyatlarının yüksek olması mı?
Sıfır motor satışları düşerse 2. el fiyatları fırlar bir de böyle düşün.
-
Devletin yararına oldu.Bu iş hazine müsteşarlığına bağlı değil mi ?
Bu işi çözecek olan devlet ama onlarında işine gelmediği için bu muhabbet uzar gider.
-
sagat adlı üyeden alıntı
Sorun sigorta fiyatının motor fiyatına yakın olması mı yoksa sigorta fiyatlarının yüksek olması mı?
Sıfır motor satışları düşerse 2. el fiyatları fırlar bir de böyle düşün.
Haklısın ama o 2.ellerde patlar megelli gibi parçası yok diye ozaman onlarıda görürüz megelli gibi ona alı ikiye sattıklarında
Sorun araba ile bir tutulmamız sorun kaza oranı yüksek diye motora fazla istenmesi sorun sıfırı 8.500 TL olan roadwin 250r 700 TL den aşağı tahmini fiyat veremeyen firmalar
-
10.000 tl lik bir motosikletin %37 ÖTV + %18 KDV 5.500 TL si vergi. Bunun ithalatı var, ithal eden firmanın karı var, bayi karı var... Üreticinin karı var. Demekki Africa Twin gibi bir motorun maliyeti 5 bin lira falan herhalde...
-
Adl Belge adlı üyeden alıntı
10.000 tl lik bir motosikletin %37 ÖTV + %18 KDV 5.500 TL si vergi. Bunun ithalatı var, ithal eden firmanın karı var, bayi karı var... Üreticinin karı var. Demekki Africa Twin gibi bir motorun maliyeti 5 bin lira falan herhalde...
Aynen onu diyorum adamlar youtube'da cbr ile lastik yakıp anasını ağlatıyor motoru yerden yere vuruyo öyle zengin bir mahallede değil çekilen yer adamın evi orda heralde cbr 125 3.000 dolar felan 1 aylık maaşla alınır yani o konuyu açmak lazım
-
Bu durum çok can sıkıcı, geçen yıla oranla motosiklet satışlarında %8 gerileme var, sektör temsilcilerinin sesi yeterince gür çıkmıyor, bir Kuralkandan Ekrem Ata Bey uğraşıyor. Yani her yerden bir darbe geliyor, hem motosiklet firmaları fiyatı artırdı (özellikle japonlar) hemde sigorta fiyatları tavan yaptı. Bu ülkede motosiklet kullanmak ultralüks oldu, Kimse son kullanıcıyı düşünmüyor, fakirin adam gibi yaşamaya hakkı yok.
-
3 milyon motorun 1 milyon 800 bini sigortasız diyo sigortasızlık yüzde 61
http://m.hurriyet.com.tr/primler-yuk...sladi-40038583
Yani biz sigorta yaptırıyoruz ama çoğunlık sigorta yaptırmıyo ve devletin umrunda değil. Ben sigortasız yakaladığımda kestiğim cezaya bakarım diyor....
-
Batsın hepsi su veren itfaiyenin hortumunu ....
Her yıl hayvanlar gibi zam , yurtdışı fiyatının iki katı üç katı satış fiyatları . Umrumda değil , ha madem hükümetin suçu baskı yapacaksın birleşeceksin motor bayileri motosiklet sektörü olarak şu ötvyi düşür sigortayı düşür biz de satalım sen de kazan diyeceksin.
-
:D 1 sene boyunca kimse sıfır motosiklet almazsa çinli motordan tut japona kadar :D motosiklet üreticileri feryat figan ederler :D
-
2250 liraya B ehliyetle sürülebilen 50 cc scooterlar var, ama sigorta fiyatı yüzünden alamıyoruz. Sigortası 200 lirayı geçmeyecek olsa babam yarın bi tane alır hemen biner. 50 cc'lik 2.5 beygirlik motorun vereceği hasar nedir de 600-1000 lira arası sigorta çıkıyor ?
-
Trafik sigortasına %80 ila 300 arasında zam geldi, şimdi çıkan bir habere göre %20 ucuzlayacağından bahsediliyor, anlayacağınız bize ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler. Yazık güzel ülkemin haline..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)