Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorum Sola Çekiyor

REKLAM ALANI

Motosikleti
    125MG - 200NS - 400UG
    Merhaba arkadaşlar. Motosikletimi 4 ay önce sıfır aldım. Aldığımdan beri bir kaza yaşamadım. Buna rağmen ellerimi bırakınca dümdüz gitmesi gereken yolda hemen hafifçe sola yöneliyor. Yol eğimi vs yok. Defalarca farklı yollarda denedim. Hep sola doğru yöneliyor iki eli bırakınca.

İlk zamanlardan beri vardı pek önemsemiyordum ancak bazen çok sorun oluyor. Yüksek hızlarda, virajlarda hiçbir sorun yok.

Zincir ayarı (sağ sol) kontrol edildi, gelişme yok. Acaba nelerden kaynaklanabilir bu sorun?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    balanstan olabilir

Alıntı serkan_emp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar. Motosikletimi 4 ay önce sıfır aldım. Aldığımdan beri bir kaza yaşamadım. Buna rağmen ellerimi bırakınca dümdüz gitmesi gereken yolda hemen hafifçe sola yöneliyor. Yol eğimi vs yok. Defalarca farklı yollarda denedim. Hep sola doğru yöneliyor iki eli bırakınca.

İlk zamanlardan beri vardı pek önemsemiyordum ancak bazen çok sorun oluyor. Yüksek hızlarda, virajlarda hiçbir sorun yok.

Zincir ayarı (sağ sol) kontrol edildi, gelişme yok. Acaba nelerden kaynaklanabilir bu sorun?
    Sonunda bulabildim. 8:07'den itibaren bir izleyin, en azından fikir oluşur aklınızda. Buna cevap olarak bir vloggerdan duymuştum videoda sanıyorum şey demişti "egzozun sağda olmasından dolayı oluşan ağırlıktan, egzozu değiştirirseniz sorun hallolur..." gibi bir konuşmaydı sanıyorum. Bulabilirsem o vlogger arkadaşın da video linkini ekleyeceģim.

https://www.youtube.com/watch?v=ZOmroEcBPQI

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Tekerler aynı düzleme bastığı sürece motor sağa-sola çekmez.
    Biraz kaba olacak ama kıçını tam olarak ortala, yolda akıntı olmasın, lastik havalarından emin ol, peg lere basarken dengeli davran öyle ki gidonu bıraktığında peglere yüklenerek bile motora istemeden yön veriyor olabilirsin en son nokta baktın olmuyor lastiklerden birinde sorun var demektir.
    Sıfır aldığımız metzeller de sorun yaşayıp 1 hafta uğraştıktan sonra hiç bir şeyin yenisine güvenmiyorum artık ben.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

DamienRice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha TDM 900 A
    depoyu dizlerin ile sıkıca kavra

Motosikleti
    4. motor Honda
    Alıntı BarisC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sonunda bulabildim. 8:07'den itibaren bir izleyin, en azından fikir oluşur aklınızda. Buna cevap olarak bir vloggerdan duymuştum videoda sanıyorum şey demişti "egzozun sağda olmasından dolayı oluşan ağırlıktan, egzozu değiştirirseniz sorun hallolur..." gibi bir konuşmaydı sanıyorum. Bulabilirsem o vlogger arkadaşın da video linkini ekleyeceģim.

https://www.youtube.com/watch?v=ZOmroEcBPQI
    Pulsarlarda eksoz gövdenin altında yer alıyor,

Eğer saside ve amortisörlerde sorun yoksa, peglere eşit olarak basmıyor olabilirsin

Motosikleti
    125MG - 200NS - 400UG
    Oturuşumu, peglere basmayı herşeyi deniyorum. Defalarca denedim hep sola yöneliyor yavaça. Lastiklerden kaynaklı olabilir mi bu derece etkide bulunabilir mi lastikler?

Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Düşük bir ihtimal ama denge topuzu ile alakalı bir konu geliyor aklıma.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ise-yarar.html

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    geçenlerde konusu geçmişti debriyaj teli gergin ise gidonu itebiliyormuş bir bak istersen..
    cyberdanger bunu beğendi.

Motosikleti
    125MG - 200NS - 400UG
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçenlerde konusu geçmişti debriyaj teli gergin ise gidonu itebiliyormuş bir bak istersen..
    Evet hafif kontra veriyor olabilir ancak öyle bir gerginlik yok, yinede motorun yanına gidince kontrol edeceğim. Tavsiye için teşekkürler.

Merdo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bence bir dahakine saga bakarak ellerini birak, bakalim nereye gidiyor

Motosikleti
    125MG - 200NS - 400UG
    Bakışla düzelecek kadar küçük bir etki değil. Ellerimi bıraktığım zaman selenin biraz sağına oturmam gerekiyor bu etkiyi tolere etmem için.

Lastikten olabilir mi?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)