diş macunu ile far temizleme mit'i
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Denemekte fayda var tabi. Ama her marka ve modelde kullanılan plastiğin yada far malzemesinin içeriği aynı mıdır ?
Hepsinde işe yarar mı ?
Farın içeriğine yada yapısına bir zararı olur mu ?
Diye aklıma bazı sorular geldi. Bununla ilgili tecrübeleri olan biri varsa ve cevaplarsa sevinirim.
-
Peder adlı üyeden alıntı
Denemekte fayda var tabi. Ama her marka ve modelde kullanılan plastiğin yada far malzemesinin içeriği aynı mıdır ?
Hepsinde işe yarar mı ?
Farın içeriğine yada yapısına bir zararı olur mu ?
Diye aklıma bazı sorular geldi. Bununla ilgili tecrübeleri olan biri varsa ve cevaplarsa sevinirim.
Usta sanmıyorum ki dişlere, diş etlerine dile damağa oraya buraya zararı olmayan bir şeyin plastiğe zararı olsun. Ki dışarıdan temizlenmiş galiba. İçeride problem yaratacağını sanmam.
-
evet dışarıdan temizledim
-
Tam olarak uygulamayı nasıl yaptığını anlatırsan, daha açıklayıcı olur.
-
efsane gerçek çıktı yani
-
Hocam elinize sağlık, lakin üzülerek söylemeliyim ki, sonuç uzun sürmeyecek. Eski haline dönecektir yakın zamanda. Zira kendi işim olduğu için söylüyorum. Aslında böyle durumlarda yapmanız gerekenleri sırasıyla yazıyorum.
- Çok sarardığını varsayarak
-500-1000-1500 su zımparası ile zımparalanır
-Aşındırıcı pasta ile çizikler giderilir
-Cila ile parlatılır.
-Varsa vernik atılır, yoksa boya koruma geçilir.
-
Sen yine colgate kullanmışsın. Signal white now kullansan daha beyaz olurdu.
Yalnız iyi diş macunu virali yaptık he.
-
-
ben denedim farı çiziyor ve daha sonra daha çok sararıyor
-
AKIN17 adlı üyeden alıntı
Hocam elinize sağlık, lakin üzülerek söylemeliyim ki, sonuç uzun sürmeyecek. Eski haline dönecektir yakın zamanda. Zira kendi işim olduğu için söylüyorum. Aslında böyle durumlarda yapmanız gerekenleri sırasıyla yazıyorum.
- Çok sarardığını varsayarak
-500-1000-1500 su zımparası ile zımparalanır
-Aşındırıcı pasta ile çizikler giderilir
-Cila ile parlatılır.
-Varsa vernik atılır, yoksa boya koruma geçilir.
Doğru ÇÖZÜM yazılmıştır...
-
Diş macunu dediğin olay zaten diş minelerine zımpara çekmekten başka bir şey değil.
Bu far olayını KASK vizörlerine de uygulayabilirsiniz. Kılcal çizikleri yok eder.
Aslına bakarsanız diş macunundan daha kalın olan araba pastasıyla yapmak daha etkili ve çabuk sonuç verecektir.
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
Bu far temizliğini megane 2 de denedik farın rengi çok az değişti ama far yine sapsarı
-
Hocam far kötüydü ya 90 ar tl den iki far (180 tl) alıcaktım yada bu işler için hazır far parlatma kitlerinden alıcaktım 65/80 lira arası değişiyor
Ben kaybedicek pek bişeyim olmadığı için deneme mayetinde yaptım yoksa kesin çözüm olduğu için değil, far parlaklık koruyucu sprey ile tekrardan bi işlem uyguluycam
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------
Zaten bu çıkan sarı tabaka büyük ihtimalle koruyucu spreyin bozulmasından dolayı, tabi bozukda olsa o tabakayı kökden yok ettiğim için farın plastiği güneş ışığına karşı daha da savunmasoz kaldı eger ki temizleniyor ise koruyucu şart haklısınız
-
bu işlemi skoda fabia aracımda denemiştim pırıl pırıl yapıyor işlemi dahada iyileştirmek isterseniz ince su zımparası denen zımparalardan alıyorsunuz bir elinizde sulu süngeri yavaş yavaş sıkarken zımpara yapıyorsunuz fara daha sonra diş macunu ile cila yapar gibi ovalıyorsunuz tertemiz çıkıyor
-
Üzerine akrilik oto verniği atılıp tekrar polisaj yapılırsa sonuç kalıcı olacaktır.
-
Pastayı üstüpüyle uygula daha parlak olur ve macun sert olduğu için kanal açıp hızlı kirlenmesine sebep olur üstüpü kabasını geçer
-
Ben de arabama yaptım, işe yaradı gerçekten.Sonunda cila atıyor profesyoneller, onu da yapmak lazım, daha da güzel olur o zaman.
-
Sensodyne true white kullanın daha etkili
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)