Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

jant yamulması

REKLAM ALANI
    ismail kozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Herkeze iyi günler.

Arka jantımda çok ufak bir yamulma olmuş gözle görülmüyor yanlız orta sehpaya aldığımda lastiği hızlıca döndürdüğümde azçık belli oluyor

birde lastik elle zor dönüyor biraz şimdi bu şekilde kullansam herhangi bir problem yaratırmı ?

motor önceden 150 km hıza ulaşırken şuan 130 da kalıyor oda sanırım jantdan balatayamı sürtüyor anlıyamadım nasıl düzelir maliyet ne olur ?

tornaya girse hallolurmu fiyatlari nedir bu tip problemle karşılaşan oldumu aranızda ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

cant telli ise, teller değiştirilerek veya gerilerek düzeltilebilir,

bu şekilde kullanır isen, zincir atma, cant göbeğinde bilye nin dağılması, dişlilerin zincir tarafından törpülenmesi, zincir aşınma vs gibi riskleri alırsın, yüksek hızlarda risk faktörünü arttırırsın, ben 80 le giderken arka teker orta bilyesinin dağıldığını bilirim baya korkmuştum..

bence cantı değiştir, eğer alaşımsa düzeltmeye kalkınca kırılabilir veya metalda kılcal çatlaklar çizikler vs yaratabilirsin baskı uygularsan, görmek lazım nereden yamuk..

foto veya video atarsan değerlendirme daha iyi olabilir, veya ustaya göster..

jantım tel değil hocam normal jant bilgi için teşekkürler motorun jantı 600 tl jantımdada öyle abartı bi yamulma yok yani gözle anlamak imkansız gibi anca orta sehpaya alıp çalıştırdığımda cok ufak belli ediyor torna falan halletmezmi acaba acıkcası yeni jant'alıcak durumda değilim şuan

Öyleyse konu altına video atıyım bide o şekilde yorumlayın aşşağıya inip hemen çekicem

madem gözle bile zor görülüyor diyorsun, şu önemli teker dönerken dişli (zincirin üzerinden geçtiği) nizami dönüyormu, orada dönüşde bir yamukluk oluyormu, dişliye etki ediyormu,
    orada bi sıkıntı yoksa kafaya takacak bir durum yokdur bence.. bu yamukluğu lastik ve zincir tolere edecekdir..

eğer teker sürtüyorsa, cantın ortasından geçen uzun bir vida var, bilyanın ortasından geçiyor, tekeri şaseye sabitliyor, o vidanın sağına soluna ufak somun gibi birşey koyarak soldan sağdan boşluk açılabilir jantın sürtmemesi için. bilmem anlatabildimmi )

aslında bi usta görse sana teşhisi koyar.

ha aklıma gelmişken, diskede bak fren balatasına sürtüyormu dönüş esnasında.
    ismail kozan bunu beğendi.

videoyu yüklüyorum şuan dolma aşamasında jant göbeğinde bir açıklık var şimdi görüntüler geldiğinde kesin bi sonuca varırız sanırım motorcuyada gidicem bugün veya yarın

bu arada Direk pc den foruma video atılmıyo sanırım ilk youtube ye yüklüyorum sonra konu altına link olarak koyucam

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    tahminimce senin jant mili eğik veya maşaya düzgün oturmamış..

eğikse de sanayide herhangi bir oto jant düzeltme işi yapan bir yere jantı söktürüp götür bir saatte ip gibi yaparlar..

istanbulda 50 ila 100 tl ye yapıyorlar..milide götür onuda tezgaha bağlayıp kontrol etsinler geçmiş olsun..
    ismail kozan bunu beğendi.

teşekkürler hocam gerçekten canımı sıktı bu olay şimdi videoları yüklüyorum az kaldı bide bakıp yorumlarsanız çok sevinirim motorcuya götürdüğümde olmadık şeyden para istemesin[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:44 ----------

arkadaşlar video yükledim 2 adet izleyip yorumlarsanız sevinirim ben jant göbeğinde problem olduğunu düşünüyorum ama kararsızım

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    kamera çok hareket ediyor burdan izleyerek kolay kolay yorum yapılamaz dostum..

maşayla göbek arasındaki açıklık milim yamulması uzaması gevşemesi veya rulmanlardaki sıkıntıdan kaynaklanabilir..

en temizi jant sökülecek tezgaha bağlanacak..aşırı bir eğrilik varsa arka dişliyide zinciride bozarsın böyle kullanma Allah göstermesin zincirde atabilir...kolay gele

fren diski sürtüyor sesindende belli. zincir dişlisinde bir yamukluk yok gibi.

Motorcuya götürdüm rulman dağılmış dedi 6 km yol gittim motorcuya adam direk diske elledi sımsıcak balata surte surte bitmis rulmanla balatani degistirelim duzelir dedi performans kaybida aradan kalkar dedi insallah hallolur bugun motoru bıraktım yarin alıcam bu arada 75 TL fatura çıktı normalmi

Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Güzel fazla masraf çıkmadan çözülmüş.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)