Zincir Temizleme, Deri Temizleme, Motor Yağı Seçimi.
Reklamlar
-
Herkese iyi forumlar.
Konuda da belirttiğim üzere bugün yada yarın motorum ve montum için bazı bakım ürünleri almayı düşünüyorum.
İlk olarak motorum 4000 bakımına girecek ve yağ olarak: Motul 5100 4T 10w30 yarı sentetik yağ.
Zincir Temizleme Spreyi: Motul C1 + (Zincir Temizleme Fırçası.)
Zincir Yağı : Motul C4
Montum İçin ise: Motul M3 Deri Temizleyici
Ve son olarak WD-40 almayı düşünüyorum.
Motorumun bakımları için sizin önerileriniz bekliyorum. Seçimlerimde hatalarım varsa beni uyarırsanız çok sevinirim.
Reklamlar
-
Zincir temizleme spreyi ancak kir tutmamış hafif yağlı Zinciri temizleyebiliyor ve pahalı. Alacağınız gaz yağı kat kat ucuzdur ve kat kat daha iyi temizleme yapar. Dezavantajı ise ortalığı batırmasıdır, temizleme spreyi daha züncir 1 tur dönmeden uçup gidiyor. Motul c5 bulabilirseniz yine daha uzun ömürlü oluyor. Hem kullanım önrü, hem de zincir üstündeki ömrü. Onun da dezavantajı yağlamanın uzun sürmesi ve uğraştırıcı olması
Motor yağı kısmına gelirsek 10-30 iyi olmaz. 10-30 yağda kitapçıkta yazıyor diye ısrarcı oluo, tüm motorların yatak sardığını okumuştum bir birimin. 10-40 veya 10-50 iyidir
-
Motor yağı olarak ipone 10-40 kullanmanı tavsiye ederim honda için.
-
Moderatör
-
elf motorace yada motoroad öneriim motorace 47 tl tam sentetik ,, motoroad 30 tl sentetik bazlı ben pcximde elf kullanıyorum çok memnunum ,,
-
Levent Gocmen adlı üyeden alıntı
Bu iyi geldi abi
Ride to live,Live to ride
Honda CBR 125R (2015) > Yamaha YZF R25 (2016)
-
Bir tanede diş fırçası al yanına. Zincirin aralarını temizlemek için. Fırçala dur )
-
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Motor yağı kısmına gelirsek 10-30 iyi olmaz. 10-30 yağda kitapçıkta yazıyor diye ısrarcı oluo, tüm motorların yatak sardığını okumuştum bir birimin. 10-40 veya 10-50 iyidir
Olur mu hiç? Adam ürettiği motorun niye bozulmasını istesin? Kim alır bir daha o markayı?
Yağ kalınlığı motorun üretim toleranslari ile ilgili. İnce yağ isteyen motora kalın yağ koyarsanız dar yerlere girip düzgün koruyucu film oluşturamaz yağ. Esas o zaman çıkar asıl problem. Motoru üretenler manuele ne yazdıysa uymak lazım.
Kalın yağ daha iyi diye birşey yok. Motora uygun yağ var.
-
motul 5100 10w40 daha uygun olur zincir yağı için masrafa girmek istemezseniz motordan çıkan eski yağı kullanabilirsiniz
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Olur mu hiç? Adam ürettiği motorun niye bozulmasını istesin? Kim alır bir daha o markayı?
Yağ kalınlığı motorun üretim toleranslari ile ilgili. İnce yağ isteyen motora kalın yağ koyarsanız dar yerlere girip düzgün koruyucu film oluşturamaz yağ. Esas o zaman çıkar asıl problem. Motoru üretenler manuele ne yazdıysa uymak lazım.
Kalın yağ daha iyi diye birşey yok. Motora uygun yağ var.
Ben öyle bir şey söylemedim, bizzat o yağı satan ve sonrasında geri bildirimini alan bir kişinin yazısından okudum. Ben koymam, sizin koyun
-
Aman gözünü seveyim vitesi 1'e takıp yağlayayım deme zinciri.
Bilmiyorum orta sehpa yoktur cbr de ama aklında bulunsun.
Kolay gelsin.
Deri cekete vazelini sür geç
-
Deri montun bakımı için vazelin gayet yeterli oluyor.
Önce deri montu nemli bir bezle tozdan-kirden arındır, daha sonra bir bezle vazelini yedire yedire her yerine sür. İmkan varsa bir iki gece vazelini çeksin mont. 2-3 güne tamamen emmiş oluyor, yok ben bir gece sonra kullanacağım dersen kuru bir bezle artanını silip kullanabilirsin. Hem besliyor hem de güzel bir yumuşaklık katıyor. Bu arada kokar diye korkma, 2 günde hemen geçiyor kokusu
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)