Bluetooth kulakliktan intercom yapmak.
Reklamlar
-
Herkese merhabalar. Malum ulkemizdeki Intercom fiyatlari 200 liradan baslamakta. Bende dusundum bu intercomlar bluetooh kulakliklara az cok benzemekte. Gittim teknosa ya samsung hm1500 aldim 70 liraya. Kaski kafama takarken kulaklik kulagimdan cikiyor veya takili kalsa bile rahatsiz ediyor. Bu kulakligin uc kismini yaprak hoperlor ile nasil degistirebiliriz? Bu da temsili resim olsun kablolari gostermelik olarak bantladim. Sekil olarak boyle birsey cikti.
Reklamlar
-
Bugun yaprak hoparlor aldim ve ucu degistirdim. Kulakligin cikma veya acitma derdi kalmadi ama ses az geliyor. Bu sesi nasil artirabiliriz? Sekil olarak boyle oldu.
-
-
Sagolun hocam. Tek sorunum sesin az cikmasi. Sessiz odada gayet rahat duyuluyor. Fakat motor surerken motorun sesi ve ruzgar sesinden dolayi duyulmayabilir. Bu sesi artirmanin yolunu ariyorum.
-
Gelişmeleri merakla bekliyorum. Bana da lazım böyle ucuzundan...
-
Bence çalışman başarılı ama tek yaprak hoporlör sesi açmayı başarsan bile motor sürerken rüzgarda yeterli olmayacaktır. Aliexpreste 40 dolar hatta daha düşük fiyata intercomlar mevcut, 45 TL fazla verip böyle birşey alman daha iyi olacaktı bence.
-
Fotoğraf ve ayrıntılı yapılış bilgisi verirsen yapıcak arkadaşlara yardımcı olacaktır. güzel çalışma eline sağlık
-
yeniii adlı üyeden alıntı
Fotoğraf ve ayrıntılı yapılış bilgisi verirsen yapıcak arkadaşlara yardımcı olacaktır. güzel çalışma eline sağlık
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...i-anlatim.html
burdaki başlıkta başka bir arkadaş ayrıntıllı olarak anlatmış nasıl yapıldığını.
-
-
Hoparlörün çapı ile sesin şiddeti doğru orantıda değildir.
Axine büyük hoparlör içerisindeki sargının tur sayısı ve kesiti de değişir. Mevcut sürücü ile bunu sürersen buda sesin düşmesi olarak sana geri döner.
Araya mosfet kullanarak 3-5 TL ye yapacağın mini bir amfi koyabilirsin ama bu seferde bu devrenin beslemesi sana sorun olacak.
Mosfet senden en az 9v besleme isteyecek.
Elektronikten anlamıyorsan buradan alacağın bu devre ile işini görebilirsin.
Mosfet kadar güçlü olmasa da işini görecektir.
Ama unutma güç istiyorsan besleme temin etmek durumundasın. Kaskın içinde buda bir sorun tabiki.
5v gereksinimin var.
Sonucu paylaş..
-
70 liradan fazla Para harcamışsınız sağlık olsun, böyle bir şey düşünen arkadaşlara ali Express den BT intercom öneriyorum gayet kaliteli adeti 120 liraya geliyor hem telefona hem telefondan müzik hemde başka intercomlara Bağlanabiliyorsun çok kullanışlı bir alet.
-
Ben kaliteli birsey olsun diye samsung aldim yoksa daha ucuzlari vardi. Ayrica zumer hocam linkteki urunu siparis ettim. Onunlada deneyecegim. Sonucu bildiririm.
-
hocam ses için bence eskı bilgisayar kulaklığı kullanın ve çifli sağ sollu kulaklık yapın 2 lehimle daha saglıklı olur ben daha önce öyle yapmıştım.bahara dogru bır tane daha yapıcam bol bol resım çeker ayarım.ellerinize saglık ben kulaklıkla müzikde dinliyordum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)