Serbest piyasa arkadaş,%10 olayını da seve seve öğrenirsin merak etme.
Arabamı satarken amacım ev almaktı.Eski eşyalarımı satarken amacım yeni eşyalarım için para desteği olmalarını sağlamaktı.Sen hala kafanda "ben neden satıyorum?" diye soru soracak bir yapıyı kuramadıysan,satma zaten.Arkadaşlar,lütfen bu şark kurnazlarına itibar etmeyin.Bekleyin,araştırın,banka kredisi ile borçlanmak bu çakalların saçmalıkları içinde rezil olmaktan iyidir.Ekstra X var Z var...Kimseyi ilgilendirmez.Araba ilanlarında bu daha belirgin "X paket Full+Full" diye yazıyor...Yav arkadaş araba 1.2 Jetta işte.Ne yaparsan yap,o araba 1.2 Jetta...Ederi nedir?İyi okumak lazım.Serbest piyasada kimse kimseye "X e sat,Y ye al" diye zorlama davranışlarda bulunamaz.Ben burada demiyorum ki ilan koymaları yanlış.Yanlış olan,satma amacı olmadan o ilanı koyması.Ki tavırlardan da onu anlarsınız "Satamazsa biner",bu o kadar yavşakça bir ifade ki.Satmayacaksa,binsin zaten???
Herkes kendi bilir dostlar.Ben 4 ay önce de motor bakıyordum,o zaman baktığım motorlar hala ilanda.Adamın biri "satma" maksadı ile ilan açmış,gittim,gördüm,beğendim ve aldım.Bu kadar basit.Siteyi açarken "X e satarım" diye düşünen bir adam,sitede milletin şişirme fiyatlarını görünce "X+5k daha yazayım dur bakalım" diyor.Daha önce yazdığım gibi "ruhsat parasından kurtarma" geyiğine ise gülüyorum.Yav zaten noter devir 120 lira alıyor.Ha 250 vermişim ha 120 vermişim.600-700 falan değil bu arada ruhsat,o galerilerin öpme maksadı ile yaptığı bir hareket.Büyük ihtimal bu cahil arkadaşımız zamanında öpüldüğü için,600-700 TL indirim yaptırdığını da zannediyor.Saf işte,yazık.
Almayın,aldırmayın.İnşallah daha da durulur bu piyasa ki insanların aklı başına gelir.Herşey gereksiz pahalı,paramız değersiz,bir de bu saçmalıklar var.Ne diyelim hayırlı işler bol güneşler.