Öncelikle Selamlar,
Başlıktan da anlaşılacağı gibi sizce trafikte en çok farkedilen, görülen, bu dört tekerlilerin görmezlikten daha az geldiği motosiklet türü hangisi ?
Öncelikle Selamlar,
Başlıktan da anlaşılacağı gibi sizce trafikte en çok farkedilen, görülen, bu dört tekerlilerin görmezlikten daha az geldiği motosiklet türü hangisi ?
'Saygı göster, saygı gör.'
egzozlu chopper cruiser falan herhalde. o kadar ses çıkaran bir motorun görülmemesi imkansız.
Bütün motosiklet türlerini görmezden gelebilirler. Honda Goldwing tarzı 300 kg üzeri motorlar belki daha çok dikkat çeker ama motosiklet kullanım rahatlığını veren motorlar değil onlar. Bence trafikte motosikletin görünürlüğünü belirleyen sürücünün kendisidir. Doğru bir sürüşle diğer araçların seni farketmesine gerek duymadan da sorunsuz sürüş yapabilirsin. Kör noktalarda çok fazla kalmamak ve çok şeritli hızlı akan trafikte bir aracın yanına yaklaşırken korna çalmak çok önemli ve kaza ihtimalini azaltan şeyler.
Açık renkli, çantalı ve biraz heybetli motorlarin görünürlüğü daha fazladır diye dusunuyorum. Enduro ve cruiser tarzı motorlar bu tarife daha uygunlar.
Tabiki bizde makas atmadan, ozellikle sag geçişlerden mümkün olduğunca kaçınarak, şeridi bir araba gibi ortalayarak ve gündüzde olsa farlarimiz açık şekilde hareket edersek gorunurlugumuzu arttitabiliriz diye dusunuyorum.
Ne kadar uğraşırsanız da bazıları sizi görmemekte görmezden gelmekte ısrarcı olabiliyor. Chooper-Cruiser tarzı motorlar bir tık daha fark edilebilir gibi. Bizim için kullanım açısından rahat olarak bakacak olursak naked makinalar oldukça kıvrak ve agresif yapısıyla dikkat çekici
Raptor Riders
http://www.raptorriders.com.tr/
Sons Of Anarchy
Sesi yüksek Cüssesi büyük Ön tasarımıda ben pahalıyım diye bağıran motorlar bayağı bir yolu açar.
aslında böyle bir kavram yok. hangi sınıf motora binersen bin üzerinde reflektörlü yelek varsa fark edilirsin. tabi en önemlisi sürüşün
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
Aydınlatması tek fardan ibaret olmayan motosiklet. Sisleri taktırdığımdan beri güneş gibi oldu motor, birinin arkasına yapışırsam çoğu zaman yol alıyorum. Eksisi; alçak arabaların sürücülerinin doğrudan gözüne aydınlatması. Topcase'e de led yaptığımdan beri dibime yapışan araç sayısı bayağı azaldı.
trafikte en rahat gorulen motor benim motor. saat gec biraz usenmesem inip bir iki resim cekerdim
Olay ses değil arkadaşlar olay tamamen farlarınız. Farlarınız ne kadar kuvvetliyse o kadar iyi farkediliyorsunuz. Motosikletimde orjinal 55-55w uzun kısa var 35-35 de iki tane sis var. Farkediliyor hatta sellektörü bi çaktığımda tavşan gibi kalıyorlar.
Edit: Ci-es çi dostum Hakiki teker de bahsetmiş.
Motosikletlerin trafikte görüldüğü falan yok.
Bunu aklımızdan hiç çıkartmadan sürmemiz lazım.
Saygılarımla.
Tecrübe, limitlerini bilmektir.
iste tam bu yuzden akan trafikte "filtreleme" teknigi kullanmak lazim..trafikten az biraz hizli surekli en guvenli pozisyona ilerleyerek.. guvenlik balonu kullanarak..
Motosiklet türü derken? Trafikte en cok bulunan tür ise eğer Scooter.
Görünebilirlik açısından tabiki enduro bide o sisleri varya off
Sırf şekli için o çakarlar için pcx e sis takcam ))
Araç sürücüleri sizi motorunuza göre yargılıyor hepsi olmasada var bu tip insanlar ayni zamanda ekipmanda aynı şekilde kendi çevremden biliyorum. Örneğin bir mondial drift yada asya cg ile ekipmansiz gezen adamla , cbr 250 yada mt 07 gibi bie motorla ekimanla gezen adama çok daha fazla saygı gösteriliyor trafikte .
Görünen motosiklet yoktur.
bence en rahat görülenler kebapçılarla kuryeler.onlar heryerden çıkıyılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)