Türkiye turu yapmak için kendi paranı kazanmak gerekli mi?
Reklamlar
-
22 yaşında üniversite öğrencisiyim maddi olarak 1-2 hafta ege akdeniz veya karadeniz turu yapacak maddi gücüm ve cesaretim var.Yani harçlığımla.Ailem ise kendi paranı kazan ondan sonra naparsan yap diyor komşu ile bile giderken yüzlerce bürokrasiden geçiyorum.2 yıl daha beklemem mi gerek özgürlük için veya üniversitede gezip tozup kendini ifade edecek donanıma sahip olamazsam(ailemden bile çekiniyom yabancılarla nasıl iletişim kurarım) iş hayatında sadece diplomalı ezik iki laf edemeyen biri olarak yaşarım bu da beni özel sektörüün kölesi yapar gibi geliyo
Reklamlar
-
senin problemin çözümü çok basit,bir iki tane yağlı öküz-inek bulursan tura çıkabilirsin çalışmadan...
-
Ailen haklı. Onların verdiği imkanları kullanarak onların istemediği birseyi yapmak sana bir ömür minnet duygusu yasatacak. Ben yıllardır ailemden tek.kurus destek almadan gezdim. Motor aldım sattim bir daha aldım. Hâlâ yola çıkacağım zaman bana gitme istemiyoruz derler. Ve her seferinde aynımuhabbetler döner evde.
Babam : sana gitme demiştim.
Ben : öyle ama her seferinde bunu diyorsun. Bilmiyorum farkindamisin ama senin aracınla senin harcliklarinla yapmıyorum bu gezileri ?
Babam : ne halin varsa gör. Senin gibi oğlum yok benim.
Ben : beni bu şekilde motosikletimden alikoyamazsin...
Yani demem o ki. İleride kendi paranı kazanarak bile çıksan yola. Yine aynı sintilari yasayabilirsin. Suan için ailen seni gecistiyor bence kardeşim.
-
Boşver sonra yaparsın gibi laflardan bıktım arkadaşlarımdan herkesten kiminin parası yok böyle diyor kiminin hevesi yok.
Eee benim hem param hem hevesim var neden benim hayatım kısıtlanıyor.
-
Ailenin sana güveni ve senin kendine duyduğun özgüven konusunda problem var gibi algıladım. Ailenin planladığın geziyle ilgili maddi olarak imkanı yoksa ve sen okul süresi içerisinde biriktirdiğin harçlıklar ile bu geziyi yapacaksan anne ve babanı neden karşı çıktıklarını, hangi noktada güven duymadıkları konusunda somut olarak görüşmende fayda var. Neden karşı çıkıyorlar? Maddi imkan yetersizliğinden mi? Sende mevcut para ile planladığın güzergahı gezemeyeceğini düşünüyorlarsa ve sanada ilave maddi destek çıkamıyorlarda sana bunun izahını yapmak yerine kendin paranı kazan diyor olabilirler. Yok bununla ilgisi yoksa sana duyulan güven eksikliği varsa konuşarak ve detayları konusunda kendini onlara ifade etmelisin diye düşünüyorum.
-
bilirkişi adlı üyeden alıntı
22 yaşında üniversite öğrencisiyim maddi olarak 1-2 hafta ege akdeniz veya karadeniz turu yapacak maddi gücüm ve cesaretim var.Yani harçlığımla.Ailem ise kendi paranı kazan ondan sonra naparsan yap diyor komşu ile bile giderken yüzlerce bürokrasiden geçiyorum.2 yıl daha beklemem mi gerek özgürlük için veya üniversitede gezip tozup kendini ifade edecek donanıma sahip olamazsam(ailemden bile çekiniyom yabancılarla nasıl iletişim kurarım) iş hayatında sadece diplomalı ezik iki laf edemeyen biri olarak yaşarım bu da beni özel sektörüün kölesi yapar gibi geliyo
Selam bilirkişi,
Biraz bütçen ve cesaretin var demişsin, peki;
Yeterli uzun yol tecrüben var mı?
Yeterli yol ekipmanın var mı?
Yeterli koruyucu ekipmanın var mı?
Acil durumlar için ekstra bütçen var mı?
Tek mi yoksa bir kaç kişi mi seyahat edeceksiniz?
Motosikletin böyle bir yolculuk için hazır mı?
Referans verebileceğin (ailene)başka benzer gezilerin var mı?
Aileler genelde bizim göremediğimiz kriterleri de görürler ve içgüdüsel olarak çocukları korumak vs isterler. Eğer yukarıda ki kriterler ile ilgili sıkıntı yoksa onları ikna etmen konusunda sıkıntı yaşayacağını sanmam
-
ben universitedeyken Allaha şükür maddi durumumuz da iyi olmasina rağmen part time işlerde çalıştım,kendi parami kazandim.bu dünyada maddi olarak ozgursen ozgursundur.onun icin bahanelere sığınma.kendi istediğimi yaparım dersen kendi paranla yapacaksin
-
dostum ben yeni mezun oldum 4 aydan beri çalışıyorum ve ne yapabiliyosan üniversitede yap gez toz hayatın tadını orda çıkar mezun olup çalışmaya başladıktan sonra (işine bağlı) bir daha zaman bulamıyorsun. ben bulamıyorum şahsen he hadi buldun diyelim o mükemmel arkadaş grubun olmuyor yanında. zamanında biraz öngörüyle harekete dip 4 seneyi hiç boşluk bırakmadan doya doya gezip tozup keyfini çıkardım bide çankkale gibi biyerde okuyunca deyme keyfimize. atla motoruna ekipmanını giy rotanı çiz çadırını al yanına birilerini bul yapıştır git gez
-
ee, durumun farkında olduğuna göre seni özgür (ve yetişkin) kılacak önlemleri almaya ŞİMDİ başla.
Ezik-ot olma. Kendini doğru ifade edebilen, gerekeni gerektiği yerde söyleyebilen biri olmaya ŞİMDİ başla.
Dünya buharlı geminin icadından sona bayağı küçüldü, hele şimdi varyaaa? avuç içi kadar bunu unutma..
Yani bir yere gelmek için yediğin/yiyeceğin ekmeklerin fırınlarını yakma...
Doğru seçimleri yapmaya çalış, bunun için düşünmeye ŞİMDİ başla.
İnandığın değerleri anlık çıkarın için satma. ( sonra gece uyku uyuyamazsın. ben hala ruhumu satmadım. satanları gördükçe kendilerini nasıl kandırdıklarını çok merak ediyorum.)
Gücünü ve zekanı en iyi ücreti verene kirala ama satma.
Ve, bir işi yapmadan/başlamadan önce kendine şu 3 soruyu mutlaka sor:
1. Ben bu işi yapabilir miyim? (yetenek-şartlar-para-güç-imkan-dayı,amca, hala, araba, kamyon o iş için hangisi gerekliyse ve bunların TEMİNİ/SENDE MEVCUTLUĞU..)
2. Ben bu işi yapmalı mıyım? (sana ne getirecek ne götürecek? tamam maaş 2 katı ama sana bu parayı vermek için senden ne istiyecekler? aklın/vicdanın kabul edecek mi? )
3. Ben bu işi nasıl yapmalıyım? ( bu kısmı sen belirleyeceksin...)
Hayatında hiç dayak yemediyen bir kereliğine dayak ye.. Bir kere dayak yemeden adam olunmaz. (nasıl birşey olduğunu anlaman lazım. )
Yerine göre davranmayı/hareket/hakaret etmeyi öğrenmeye ŞİMDİ başla ama KAYPAKLIK YAPMA. Yeri geldimi iltifat et, yeri geldimi( hak ettimi suratına söv )
Ha birde daha önce söylenmiş" ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok;
ne elbiseler gördüm içinde insan yok " lafındaki insan olmaya ŞİMDİ başla...
Musalla taşına geldin mi, arkandan iyi insandı Allah rahmet eylesin derlerse becermişsin demektir, amaan boş ver onu, lazım değildi derlerse geçmiş olsun.
Yazarın yaşı 38, diplomalı amele. ne paralar verdiler almadım, ne paralar verdiler sözümden dönmedim, kurşun veririz dediler yukarda Allah var dedim...
-
Kredi kartım var 500 lira limitli zor anımda onu kullanırım. Arabayla uzun yol tecrübem var ama babam günübirlik veriyo bu da beni mutlu etmiyor kendime ait motosikletle yazın düşünüyorum.motosiklet de daha yeniyim
-
sivil sektörde, kendi rantını oluşturmadığın müddetçe, ki bunun için bilgi birikimine mevzuat bilgisine vs birçok şeye ihtiyacın var, iş zor açıkcası.
-
Gençlerin, ailem bana her türlü olanağı sağlamak zorunda bende her istediğimi yaparım mantığı saçma geliyor. Biraz saygı gerekiyor aileye. Ama verdiklerinin fazlalığından dolayı değil. Size gösterdikleri saygı oranıyla. Hatta karşılıksız saygı gösterilmeli anne ve babalara.
Ailelerin, çocuklarının özgüvenlerini yok edercesine, çocuklarının hayatlarını sahiplenmeleri, onlarla ilgili her türlü kararda, son karar merci olarak kendilerini görmeleri de saçma.
Bir türlü orta yol bulamıyoruz.
Sanırım şu anda toplumda yaşanan en büyük sorun, Saygı eksikliğidir. Ve ne yazık ki bu, aile içerisinde de eksikliğini gösteriyor.
-
üniversiteye başladığımda hiç birşeyim yoktu. 3 senede motorla uzun yol ve kamp adına herseyi çalışarak aldım. babamdanda tek kuruş almadım. ailemin haberi bile olmadı ilk uzun yolumda. öğrendiklerindede birşey demediler. çünkü bir seyi kendi emeklerinle elde ettiysen kimse karışmaz.
-
Çalışmaya başlayınca da zamanın olmama durumu oluyor , ben bu yaz motorla sadece 4 gün kaçabildim mesela.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)