Rodaj konusuna dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama bence sıkıntı ustadan kaynaklı. ne yaparsanız yapın motorun o kadar çok yağ yakması çok anlamsız göründü. En iyisi motoru işini bilen bir ustaya emanet etmek
Rodaj konusuna dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama bence sıkıntı ustadan kaynaklı. ne yaparsanız yapın motorun o kadar çok yağ yakması çok anlamsız göründü. En iyisi motoru işini bilen bir ustaya emanet etmek
hocam büyük ihtimal senin ustan 10 tl den kaçayım derken eski contalarla birlikte taktı üst kapağı falan ve motorun bu yüzden yağ yakıyor yoksa yeni silindir takılan bir motosikletin yağ yakması imkansız birşey. Ustanızı değiştirin 10 tl ye yeni bir conta takımı alıp ustanızın takmasını isteyin zaten silindiri sökecek ve bakacaktır bu işten anlayan biriyse neden yağ yaktığınıda görür görmez anlar zaten 60 70 tl gibi birde işçilik almaları lazım fazlasını ödemeyin tanıdık ustaya gitmeyin! tanıdık olunca emin olun baştan sağma yapıyorlar işlerini başında bekleyin izleyin neyi nasıl yaptığını zaten özeniyorsa kendisini belli eder hemen motoru bırakıp gitmeyin sorunun ne olduğunu kendi gözünüzle görün
Hocam kusura bakma ama şimdi gülesim geldi. Amacım tvs iyidir veya cbf daha iyidir değil
Doğruya doğru, tvs sağlam titrer. Hem fikirim.
Gözünü seveyim cbf 150 ye yağ eksiltmiyor deme. Belkide 10 u geçik cbf 150 kullancısı ile konuştum. Ayrıca cbf 150 sahibi arkadaşlarımda var. Bilmediğim bir motosiklet değil yani cbf. Akrabamda arasında dahi cbf 150 sahibi var.
Tekrarlıyorum tvs nin titreşim harici cbf ten hiçbir geri kalan yanı yoktur. Aksine + ları vardır.
Burdan herkes tvs alsın cümlesi çıkmaz tabi. Kişi ihtiyaçlarına göre cbf i tercih edebilir.
Fakat şuna emin olunki tvs apache kötü bir motosiklet değil kendi sınıfı içinde.
Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?
hocam transalp ile örnek veriyosun dikkatini çekerim. onu bi ayrı tut. TA 10 yaşında da olsa 20 yaşında da olsa yolda koymaz. Ama çinli hintli japon ne olursa olsun motosikletine bakmazsan oda sana bakmaz. evet düşük kalitede araçlar daha çok sıkıntı çıkarabilir ama bakımı ihmal etmeyin ve tabi biraz gücününz varsa tabiki tercihinizi japon italyan alman gibi kalite seviyesi yüksek motosikletlerden yana kullanın
The Albatros pır pır High. TAaa Far Saw.
Teşekkür ederim herşey için
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:19 ----------
Daha önce konu açmıştım yağ eksiltme ile ilgili çare bulamadim. Silindiri taktirdigim yere gittim cevap
Bence bu motorsikeleti sat dedi şaka gibi
Ben silindir + işçi emeği sana 700 tl para verdim diyecektim boşver dedim. Muhatap olamadim aç insan tartışır dedim. Şimdi 3 seçeneğim var :
Ve sorunum yağ eksiltme ve motoru ilk çalıştırdığım da sadece duman atma pis koku rengini sorarsanız hocam beyaz, mavi duman atıyor mu diye sorarsanız mavi duman nasıl birşey bilmiyorum.
1-Hava filtrem eski onu cikartayim diyorum motor hava alamazsa duman atar düz mantık. Birde hava filtresinin olduğu hazne hep yağ birikintisi var.
2-Motosikleti yağ yaktığını bildirerek satmak dürüstlük pahalı birşey sattığım kisiye yağ yakıyor uğraşmıyorum ben diyecegim üzerine para koyup 0 ybr alayım diyorum.
3-Motosikleti tut çöpe at iyi geceler hocalar cümleten motosikelet apache 2009 Tvs
Forumdan takip ettiğimiz kadarıyla tvs apache çok sağlam bir motosiklet diye biliyoruz.Yaptıramayacaksanız açık sözlülükle arızasını söyleyip piyasa fiyatının biraz altına satın.
Konuyla pek alakası yok ama geçenlerde 4.000 km de olan R25 i bakım için servise götürdük.Bakımdan bir hafta sonra arıza yaptı, yağa su karışıyormuş vs motor 1 hafta serviste yattı sonra hallettiler.Tamir olduktan sonra motora 1 hafta daha bindik, sonra fan arızası verdi yağ eksiltti falan garantili bakımlı olan motora serviste baktılar ettiler birde orda 150 lira daha para bayıldık.
Üstünden 200 km yol yaptık motosiklet yolda yağsız kalmış ve malesef yatak sardı.Şuan güzelim motor serviste yatıyor.Hani Japon arızalanmaz diyenlere gelsin bu motordan soğutan rezil olaylar?
Benim mondial bir yaşını doldurmadan bu arızaları verse yatak sarsa varya herkes başlar Çin malı alınmaz demedik mi vs. ağzına geleni söylerler.Servis bakımlı 8 aylık R25 bir dünya arıza verdi yatak sardı anlatıyorum, adamlar " arada çıkar öyle birşey olmaz"diyip geçiyorlar.Servis garantiden yaptırmazsa Japon Japon diye inleyeceğiz artık.
abi R25 denen motorun ben çok sağlam bişey olduğunu düşünmüyorum. Bizim arkadaşta var bi tane karşıma aldım motoru inceledim biraz. o Lambda sensöründen çıkan tel öyle ortada yatıyor. dışardan beyine gidiyor. Hani çaktırmadan asılsam koparsam. eleman motoru çalıştıramayacak ve 2 saat motora sövecek
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)