Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Arkadaşlar bir sorum var...

REKLAM ALANI
    karşıyaka57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Selamın Aleyküm beyler.Bir kaza yaptım ve yüzde yüz haklı bulundum.Motosikletimi tamirciye götürdüm, hasarlı yerlerin fotoğrafını ve kaza ile ilgili belgeleri tamirciye verdim.Motosiklet ile evime geldim yani eksper motosikleti görmedi.

15 gün geçti ve tamirci benden dosyayı kapatıp işlemlerin başlaması için tahmini hasarın 100 de 30 u olan 600 TL işçilik talep etti.Daha motosikleti bırakmadım tamirciye.Bu para sonra sigortadan senin hesabına yatacak dedi.

Tamirciye pek güvenemedim.Bu prosedür nasıl işliyor tamirciye para vereyim mi?
    Yolu iyi okuyun ve durabileceğiniz kadar hızlanın.1 saniye 1 can demektir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tahmini hasar derken? Eksper daha motoru görmemiş, hiç bir şeye onay vermemiş. 15 gün süre geçmiş ve hiç bir işlem başlamamış. Koşarak uzaklaşın oradan

Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Belki tanırsınız İzmirde Anadolu Caddesinde Motorcu Ejder.Sorduğumda prosedür bu şekilde, dosyayı kapatmam için 100 de 30 verceksiniz dedi.

Motosikleti ilk götürdüğümde de 100 de 30 ücreti işlem öncesi verceksin demişti bende bu kadar tutacağını tahmin etmediğimden tamam demiştim.Şuan aklıma yatmadı yani masraf belli değil tamir olmadı işlem görmedi ne parası bu anlayamadım.

Şimdi ben tamirciye ne diyeyim tavsiyesi olan var mı?

Motosikleti
    Activa-Pcx-cbr250r-Xj6N-BAVYERALI :) K1200R
    Benden %30 u talep etmeden motorumu tamir edebilecek bi servis buldum de ki zaten öyle olmasi gerek

Ver kardeşim belgeleri diyor daha sonra tanındık, bilindik bir yere gidiyorsunuz. Dosya kapatmak veya açmak onun kararın da mıymış eksperin mi? Çıkacak masrafı bilmiyor ama para istiyor öyle mi? Ben size şöyle söyleyeyim 1500 tl civarı belki daha fazla parça hasarı olan kazamda tamirci 250 tl almıştı işçilik olarak. %30 bunun iki katı eder. Atıyorum 3 bin lira hasar olsa, tamirciye 1000 tl mi verecekler. Vay babam vay
    Kimi servisler tamir ve işçilik parasını önceden talep ediyor bunun doğrusu ne bilmiyorum. Ama bu tutar eksperin onay verdiği parça ve işçilik masrafları kadar oluyor. Kafadan şu kadar, bu kadar olmaz. Kuruşu kuruşuna tüm amsraflar belli olur, paranın sizin hesabınıza o tutarda yatacağı garantilenir daha sonra siz de para verirsiniz veya tamirat sonunda verirsiniz

sen masrafin tamamini bile odesen, sigorta sirketi sana hepsini verecek. para senin hesabina yatacak. yanlisim varsa biri duzeltsin.

Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Bende o meseledeyim yani şöyle bir durum var tamirci diyor ki sonra parayı sigortadan alacaksın.

Ama sigortadan ne kadar alacağım dahi kesinleşmeden niye ödeme yapacağımı anlamadım.Ne biçim vaziyetler yahu.Tamirciye paramın olmadığını söyleyeceğim ki zaten o kadar param yok.

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    Hocam o tamirciye pek yaklaşma sen
    Ben aydındayım burda işini temiz yapan bi usta var düşünürsen yardımcı olurum.

Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    İlk işlemleri orada başlatmış bulundum malesef, şimdi napcam bilmiyorum.Eksperi arayıp soracağım napmam gerektiğini.Net olarak bu prosedürleri bilen var mı yani işlem sırası nasıldır eksper onayı, tamirat, hesaba para yatması vs

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:29 ----------

Eksperi aradım ekper "büromu arayın plakayı verin kaza kaydı ile bilgi versinler" dedi.

Büroyu aradım plakayı söyledim, kayda baktılar.Toplam 2300 TL olarak bunun 230 TL si işçilik diye belirtilmiş tamirci tarafından.
    Eksperin mailine fotoğraflar atılacak sonra duruma göre bu mebla onaylanacak sanırım.

Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Beyler bilen varsa destek olabilir mi?

Anladığım kadarıyla 600 TL yi tamirciye vereceğim.Tamir olduktan sonra sigorta şirketi benim banka hesabıma paramyı yatıracak.Kafamdaki soru şu, şuan parçalar sigortadan onaylanmadı, paramın salak olma ihtimali var mı?

bsongoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Almak Üzere
    Alıntı karşıyaka57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler bilen varsa destek olabilir mi?

Anladığım kadarıyla 600 TL yi tamirciye vereceğim.Tamir olduktan sonra sigorta şirketi benim banka hesabıma paramyı yatıracak.Kafamdaki soru şu, şuan parçalar sigortadan onaylanmadı, paramın salak olma ihtimali var mı?
    Aynı durum benim başıma geldi. Tüm evrakları, fotoları ve motoru servise verdim. Eksper geldi ve onay verdi. Tramere bilgileri girdi ve %100 haklı çıktım. Sonrasında servis yedek parçaları sipariş etti. Parçalar geldiğinde motoru götürdüm ve yapıldı. Servis, tamir fotolarını ve diğer evrakları sigorta şirketine yolladı. Herşey dahil 1900 tl tutarını servise ödedim. 8 iş günü sonrasında sigorta parayı bana ödedi. İşin olağan seyri budur.

Bana kalırsa motor tamir olmadan ve evraklar sigortaya gitmeden tek kuruş ödeme derim. Bunun öncesinde tramerden %100 haklı sonucunun da çıkması lazım tabi.

Geçmiş olsun.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı bsongoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı durum benim başıma geldi. Tüm evrakları, fotoları ve motoru servise verdim. Eksper geldi ve onay verdi. Tramere bilgileri girdi ve %100 haklı çıktım. Sonrasında servis yedek parçaları sipariş etti. Parçalar geldiğinde motoru götürdüm ve yapıldı. Servis, tamir fotolarını ve diğer evrakları sigorta şirketine yolladı. Herşey dahil 1900 tl tutarını servise ödedim. 8 iş günü sonrasında sigorta parayı bana ödedi. İşin olağan seyri budur.

Bana kalırsa motor tamir olmadan ve evraklar sigortaya gitmeden tek kuruş ödeme derim. Bunun öncesinde tramerden %100 haklı sonucunun da çıkması lazım tabi.

Geçmiş olsun.
    sigorta parayı 8 iş günü sonra veriyoda peki benim cebimde para yoksa ne olacak ?

bsongoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Almak Üzere
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sigorta parayı 8 iş günü sonra veriyoda peki benim cebimde para yoksa ne olacak ?
    Valla o da sistemin bir yanlışı diyebiliriz. O konuyla ilgili servisle anlaşma sağlanabilir belki. Para ödenene kadar motor bırakmak ya da senet sepet, kredi kartı vs. Servisle konuşmakta fayda var.

Hocam madem 230 TL işçilik verilmiş, siz ne to 600 TL işçilik vereceksiniz onu anlamıyorum

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)