akşam saatlerinde -15de motora bi bakayım dedim depriyaj maneti çekilmiyor depriyaj telini kontrol ettim sıkıntı yok balata donmuş olabilir mi?
akşam saatlerinde -15de motora bi bakayım dedim depriyaj maneti çekilmiyor depriyaj telini kontrol ettim sıkıntı yok balata donmuş olabilir mi?
Olabilir.
vitesi bosa al, arka tekerin dondugunu kontrol et, jikeyi ac ve ayak marsindan motoru calistir
Aynısı Kemal Tuğrul Sümer'in Harley marka motoruna olmuştu.Herif videoda dünyanın küfürünü etti.Demek ki bunun motorun markası ile alakası yok! Ancak bu soğuk havalarda bu durumun önüne nasıl geçilebilir? Acaba motoru viteste park ettiğimiz için mi oluyor?
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Benim MT7 aldığımdan bu yana öyle..
Sabahları vitesteyken debriyajı çekerek kesinlikle ileri geri hareket ettiremezsin.
Boşa alıp o şekilde yerinden çıkarıyorum.
Isınıp yağ viskozitesi biraz artınca kolaylaşıyor ama yinede debriyaj çekiliyken arka teker dönecem ben diye direniyor.. :p
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
vitesi boşa geçmiyor ki
Debriyaj halatının içinden geçtiği kablo kanalında su varsa o donmuş, o yüzden hareket etmiyordur manet.
kabloda sıkını yok balata filan donmuş galiba blogun altına mangal közü koydum duzeldi
benimde arabanı şanzımanı donmuş sabah pürmüzle açtım eğer elinizde varsa küçük tüp ve pürmüzle daha kolay oluyor çıplak motorlarda ısıyı küçük birnoktaya yoğunlaştırdığından etrafa zararda vermiyor
Motora koyduğunuz yağ donuyor yaşadığınız yerlere uygun yağ koysanız olmaz diycem de -15 derece nedir
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
benimde dün sabah jikle dondu amk yolda kaldım motor tekliyor tekliyor gitmiyor elle geri çekerek düzelttim yola devam ettim
10 40 castrolpower1 koydum
Yahu anladık, "-de" yerine göre ayrı veya bitişik; "ya da" ayrı; "-mi" soru eki ayrı yazılır ancak doğaldır, bunlar karışabilir. Noktalama işareti, büyük küçük ayrımını da anlıyorum, kimse o kadar da titiz olmak zorunda değil. Peki arkadaş TEPRİYARJ yazsaydın bari. Kelimeyi doğru yazmaya özen göstersek en azından olmaz mı? Bazen hakikaten neredeyim ben diyorum. Bu forumda acaba kaç tane sokaklarda "a*uğa ko** GARDAŞ hebeladkjhdfs" diye konuşan adam var çok merak ediyorum.
Değerli plegus depriyaj kelimesinin kökü depmekten geliyor
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
debriyaj oldumu şimdi-)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)