İlk kazam virajlı köy yolunda mucurlara girdim ve kendimi çalılarda buldum
İlk kazam virajlı köy yolunda mucurlara girdim ve kendimi çalılarda buldum
her kez kaza yapar
yapmamış verdır elbet
10 aydır kullanıyorum
Bi kere otoparkta çok yavaş gitmeme rağmen dönerken gaz açınca yatırdım (o zaman otopark zemininin ne kadar kaygan olduğunu öğrendim)
Bi kez de motor değiştirince acemilik, durmak üzereyken sağa yatırdım.
Ama bunlar bana herhangi bir şey olmasına sebep olmadı.
Ekipman şart, öngörü olmazsa olmaz
Dünyanın en iyi sürücüsü olsan ve en iyi eğitimleri alsan dahi trafikte bitane şerefsiz aniden önüne kırar yada sıkıştırır kaza yaparsın.Ya da adam sürüş için hiç eğitim almamıştır, trafikteyken aynaları dahi kontrol etmez ama hiç kaza yapmamıştır.
Eğitimin tecrübenin artısı faydası zaten tartışılmaz ama kaza olayı hiç belli olmuyor nasip işte.Motosiklet kullanan herkesin başına ufak tefekte olsa kaza geliyor
14 aydır sürüyorum 1 kere kaza yaptım.ışıklarda bekliyordum yeşil yandı solda döndüm yere mazot dökülmüş 30km hızla daha ne olduğunu anlamadan yere yapıştım birazda fazla gaz vermiştm motorda yeniydi.ne motora nede bana bişi oldu.sadece pantolonum biraz yırtıldı.şöyle bir senaryoda var eğer ışığa takılmasaydım gelişine 50 60 la oray giricektim karşı yola savrulup başıma iş gelebilirdi.
sen ne kadar iyi sürersen sür tek teker 200 300kmh vs git sen hata yapmasan bile başkasının dandik bir hatası bile 'sinyal vermeme aynaya bakmama' gibi sakat kalmana veya ölümüne sebep olabilir.
Aklıma geldide burada bir üye vardı nickini unuttum. "Düşmeyen motosikletçi yoktur, henüz düşmemiştir." sözü tartışılıyordu forumda, üyemiz ise kendisinin yıllardır kullandiğını ve bir tane bile kazasının olmadığını söyleyip o sözü saçma buluyordu.Aradan ne kadar gecti bilmiyorum ama bir kaza haberi gelmişti kendisinden. :D
Oluyor illaki ufakta olsa yatırmalar, düşmeler.Benimde oldu birkaç kez ama hepsi hafifti.
Soruyu araba kullanıp kaza yapmamış olan var mı? Diye değiştir sonra tekrar düşün.
3 sene oldu 1 kez arazide refleks olarak ön freni sıktığım için düştüm.Hiç bir yerimede bir şey olmadı sadece sol aynam kırıldı..
Caddede bir çok kaza atlattım ama hiç düşmedim .. Dikkatli ve bilgili olan adam düşmez arkadaşım kendini bileceksin..Yolu trafiği okumak çevrendeki araçlara hakim olacaksın onların saçma sapan hareketlerini önceden görüp kendini ona göre ayarlaman lazım .. Motor kullanmak oturduğun yerde serçe parmağınla simit çevirmeye benzemez ..
herkes düşer motosikleti zevk için kullanan insanlar daha bilinçlidir daha az kaza yapar. motosikleti iş ve ulaşım aracı olarak gören kişiler daha çok kaza yapar. trafiğe daha fazla girmeleride buna etkendir ama asıl etken bir telaş ile işi bir an önce bitirme hevesidir.
yeni başlayanların kaza riski daha azdır aşırı derece temkinlidir denge kayıpları harici kazaya karışmaz.
önemli olan ben artık oldum diyenlerin yaptığı kazalardırki bir çoğu çok ciddi yaralanmalar ve ölümle sonuçlanır.
trafikde sadece bizler yokuz arabalar ve ağır vasıtalar dalgınlıkları veya kör noktalarında olmamız sebebiyle ciddi kazalar yaşarız.
motosiklet bir aşktır en azından benim gibi düşünenler için.. keyif almak istiyorsam motosiklete binerim ulaşım içinse arabaya ama araba bana her zaman yürüyen tabut gibi gelmiştir uçak ise uçan tabut.. özgürlük 2 tekerdedir benim gibiler için...
motosiklet binicileri ikiye ayrılır:
Düşmüş olanlar, düşecek olanlar!.. diye henüz yazılmamış ben yazayım dedim. kesin yani..
herkes 1 kere düşmeli düştükten sonra sürüşünüz kalıcı olarak değişir daha dikkatli olursunuz
düşmeden motorcu olunmaz derler, doğrudur.
bir müsibet bin nasihatten iyidir misali biraz.
Trafik kurallarına uyuyorsan, dikkatli bilinçli ve güvenli kullanıyorsan, ekipmanların tamsa, motorunu ve tepkilerini iyi biliyorsan çok çok imkansız kazalar harici bir sıkıntı olmaz. bunları yapmıyorsan zaten kazayı yada olası sonuçları baştan kabullenmişsin demektir.
Raptor Riders
http://www.raptorriders.com.tr/
Sons Of Anarchy
ben 70 le yandan arabaya vurdum amnulans kaldırdı hiçbiyerim kırılmamış 2 hün rapor verdi
Düşmeyen motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır.
Sallıyorum 10 yıldır ben hiç düşmedim diyen adam ya yalan söylüyordur yada bu adamdan bulma olasılığın 1.000 de 1 dir belkide yada virajda kayıp düşmeleri kazadan saymıyordur illa arabaya çarpması gerektiğini düşünüyordur kaza demek için:
Sağımda solumda kim motosiklet sürüyorda en az 1 kere kaza yaptıklarını bilirim.
Ama önemli olan bu düşmeleri yada kazaları hangi hızda ve hangi ekipmanla yaptığınızdır.
Eğitim be ekipman kaza oranınızı ve alacağınız hasarı minimuma indirir.
Ama motosiklete binipte en azından virajda kayıpta düşmeyenin olmaması imkansız gibi birşey. Ki zaten düşünce insan kendine geliyor sürüşünü sorguluyor ve düzeltme seçeneğini seçiyor genelde.
Çok tatli yumusacik düşüşlerim oldu, butun site, mahalle gördü anlam veremedi gayet kendimce kalkttim ne bana ne motora bisi oldu.. Taaki e5 te karsidan karsiya gecen cocuga carpana kdr.. motor peg manet bisi olmadi ufakti, yalniz ben yerde guzel sürükledim hala sirt cantami takarken sol kolum zor gecior, bi tutun hele diorum yanimdakilere ole geciriyorum kolu
Düsmez kalkmaz bir Allah, olur oyle
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)