Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

MONDİAL 150 MCX ROADRACER MI YOKSA MONDİAL 125 MH DRIFT Mİ?

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Mertcan39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rahatlamama gerek yok sadece söyledim iyi günler ben yakıt tüketimimi uzun yolda 134 km yi 25 tl ye gidip gelmiştim

oguzhanlal okadar çok yakıt tüketimini ölçen biri değilim azldığında eklerim bir kaç kez uzun yola çıkarken denedim 35 tl ye 268 km yaptım ve içinde vardı daha
    Sen pulsar al o mcx i geç driftende az yakıyormuş.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    CT.ATC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Mr Vulture(30k) > X-Treme Max 150
    Yakıt konusu çok çetrefilli, cbf ybr çok hissiz motorlar devirlenmesi nispeten yavaş çünkü amaca uygun az yakması uzun ömürlü olması gerek. Silindir ve hacim arttıkça daha fazla güç geldiği için motosiklet daha az yakıyor benim görüşüme göre. Valla hayvan gibi kullandım daha 3.5 litre yi geçmedi. Zamanında karbüratör temizliği, buji, hava filtresi, lastik basıncı zincir temizliğini aksatmazsanız saçma sapan rakamlar görmezsiniz. 3.5 litre bence 162 cc torklu bir motor için fazla değil. Fazla olan genel itibariyle commuter sınıfının teknoloji yoksunu olup 250 cc arasında pek fazla yakıt farkı olmaması. Ama ne kadar para o kadar köfte olduğu da bir gerçek 15 bin liralık makina ile 4 bin liralık makinayı karşılaştırıp benim ki daha az yakıyor demek biraz saçma.

truck123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mh Drift 125
    Drift iyidir 60 liraya 400 430 km gidiyor karisik kullanimda benimki

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı CT.ATC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yakıt konusu çok çetrefilli, cbf ybr çok hissiz motorlar devirlenmesi nispeten yavaş çünkü amaca uygun az yakması uzun ömürlü olması gerek. Silindir ve hacim arttıkça daha fazla güç geldiği için motosiklet daha az yakıyor benim görüşüme göre. Valla hayvan gibi kullandım daha 3.5 litre yi geçmedi. Zamanında karbüratör temizliği, buji, hava filtresi, lastik basıncı zincir temizliğini aksatmazsanız saçma sapan rakamlar görmezsiniz. 3.5 litre bence 162 cc torklu bir motor için fazla değil. Fazla olan genel itibariyle commuter sınıfının teknoloji yoksunu olup 250 cc arasında pek fazla yakıt farkı olmaması. Ama ne kadar para o kadar köfte olduğu da bir gerçek 15 bin liralık makina ile 4 bin liralık makinayı karşılaştırıp benim ki daha az yakıyor demek biraz saçma.
    Bende mcxte var o yüzden söyledim vede çok yakıyor 80nin üzerine çıkmaya gelmiyor alt tarafı bir 100 yapacak kendini yırtacak ve 5 litre yakacak küçük hacim herzaman az yakmalı ne o öyle 250 gibi yakıt evet bende r25 te var mondiyle aynı yakıyor buda bir gerçek hatta sakin kullanırsam dahada az yaktırabilirim. Sizce hangisi daha karlı hani teknolojiden bahsetsek anlarım 15 bin liralık 4 bin liralık motor mevzusunu ama haddinden fazla yakması ucuz olmasımı azıcık mantık.

CT.ATC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Mr Vulture(30k) > X-Treme Max 150
    Alıntı YZFR25R6 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende mcxte var o yüzden söyledim vede çok yakıyor 80nin üzerine çıkmaya gelmiyor alt tarafı bir 100 yapacak kendini yırtacak ve 5 litre yakacak küçük hacim herzaman az yakmalı ne o öyle 250 gibi yakıt evet bende r25 te var mondiyle aynı yakıyor buda bir gerçek hatta sakin kullanırsam dahada az yaktırabilirim. Sizce hangisi daha karlı hani teknolojiden bahsetsek anlarım 15 bin liralık 4 bin liralık motor mevzusunu ama haddinden fazla yakması ucuz olmasımı azıcık mantık.
    Mcx ile vultuere aynı bloğu kullanıyor. benim makina 3.5 litreyi geçmiyor ki genelde 80 90 civarı kullanıyorum bazen tapagaz. R25i ilk 100 km rodajda kullandım tam 100 km de ortalama 3.2 litre yaktı ki 5.500 devir 75in altına da üstüne de çıkmadım. Benim motordan az yakıyor ama teknoloji farkı. Ben sizin ön yargınızı kırmak için yazdım yoksa kimse bu motorları kıyaslamıyor. Muhtemelen sizin motorda bir sıkıntı vardır hala mcx sahibiyseniz iyi bir ustaya gösterin. Az yaksın az gitsin dersen o zaman ybr boxer vs yöneleceksiniz bu kadar basit. Gidişi beni gayet tatmin ediyor varsın yarım litre fazla yaksın, ilk 0-70 km/h inazuma ile kafa kafaya gidiyor daha ne olsun(denemişliğim var)

Rider95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F
    2013 ten beri mcx sahibiyim.
    150 lik commuter motorlar arasında en güçlülerinden biri diyebilirim.
    Dik bayırları 110-115 le çıkabiliyorum. Tvs-cbr125-yzf125 le kalktık arkadaşlarla tork olarak 0-90-100 aynı gidiyor.Sonrası yavaş yavaş geçip gidiyorlar.top speed 120 benim alette cbr yzf 125ler 135te kalıyorlardı.
    Yakıttada doğru ayarlar yapıldıgında çok yakmıyor.
    Çok sıkıştırmassanız sizi üzmez mcx150.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    pulsar ns200
    Almışken 150mcx al ama benim görüşüm 13 tane motor kullandım benim görüşüm 1.ybr 2.cbf 3.tvs gerisi sıkıntı alıcan ama gerisi var bunun 2. eli parça bulunabilirliği parça kalitesi hakkınızda hayırlısı olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    mondial z-one 150
    Alıntı nokiaxxx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Almışken 150mcx al ama benim görüşüm 13 tane motor kullandım benim görüşüm 1.ybr 2.cbf 3.tvs gerisi sıkıntı alıcan ama gerisi var bunun 2. eli parça bulunabilirliği parça kalitesi hakkınızda hayırlısı olsun.
    söylediğiniz motosikletler 5800-6000 aralığında sıfır fiyatları var.ikinci el almak istemiyorum.o nedenle düşünemiyorum.150 mcx le ilgili daha fazla olumlu yorum alıyorum.ilginize ve yorumunuza teşekkür ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    MELİH;3819623]söylediğiniz motosikletler 5800-6000 aralığında sıfır fiyatları var.ikinci el almak istemiyorum.o nedenle düşünemiyorum.150 mcx le ilgili daha fazla olumlu yorum alıyorum.ilginize ve yorumunuza teşekkür ederim.[/QUOTE]

Elden ybr al sen bende mcx var çok kötü bir motor çok yakar hiç gitmez vede kendi kendine dağılır sonra alıpta pişman olma.

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    MELİH;3819623]söylediğiniz motosikletler 5800-6000 aralığında sıfır fiyatları var.ikinci el almak istemiyorum.o nedenle düşünemiyorum.150 mcx le ilgili daha fazla olumlu yorum alıyorum.ilginize ve yorumunuza teşekkür ederim.
    Elden ybr al sen bende mcx var çok kötü bir motor çok yakar hiç gitmez vede kendi kendine dağılır sonra alıpta pişman olma.[/QUOTE]

yaw dağılır dağılırda 53 bin km dir bi kere yolda kalmadım bi kere civatam düşmedi nasıl kullanıyorsunuz bu motorları gitmez dediğin motor ybr den çok gidiyor
    Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Elden ybr al sen bende mcx var çok kötü bir motor çok yakar hiç gitmez vede kendi kendine dağılır sonra alıpta pişman olma.
    yaw dağılır dağılırda 53 bin km dir bi kere yolda kalmadım bi kere civatam düşmedi nasıl kullanıyorsunuz bu motorları gitmez dediğin motor ybr den çok gidiyor[/QUOTE]

Ne kadar hızlı gidiyor acaba ikiside aynı sürati görüyor.Dağılır dağılmaz demeyin egzozu dağılır ses yapar titreşimle birlikte çekilmez hale gelir arka freni kitler kendi kendine motor yürümez sağı solu pas yapar.Vede senin motordada bu problem var mertcan39.

Motosikleti
    yaw dağılır dağılırda 53 bin km dir bi kere yolda kalmadım bi kere civatam düşmedi nasıl kullanıyorsunuz bu motorları gitmez dediğin motor ybr den çok gidiyor
    Ne kadar hızlı gidiyor acaba ikiside aynı sürati görüyor.Dağılır dağılmaz demeyin egzozu dağılır ses yapar titreşimle birlikte çekilmez hale gelir arka freni kitler kendi kendine motor yürümez sağı solu pas yapar.Vede senin motordada bu problem var mertcan39.[/QUOTE]

Allaha şükür tarlayada soktum dağa taşada vurdum titreşimden bi yeri gevşemedi yada dökülmedi eksozum bi kere dağıldı yalanım yok ondada bi kaynak attırmıştım 10 tl ye sanayideki çocuklar sıcak eksoza su dökünce kaynak koptu sanırım içinden ben 2800 tl ye aldım ve 53000 bin km bozulmadan götürdü kırklareli istanbulda yaptım kırklareli keşanda korkmadan bence siz çok abartıyorsunuz forumda bir konu var ybr den pulsara geçmiş adam ybr nin sorunlarını anlatıyor o nası olcak
    Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Allaha şükür tarlayada soktum dağa taşada vurdum titreşimden bi yeri gevşemedi yada dökülmedi eksozum bi kere dağıldı yalanım yok ondada bi kaynak attırmıştım 10 tl ye sanayideki çocuklar sıcak eksoza su dökünce kaynak koptu sanırım içinden ben 2800 tl ye aldım ve 53000 bin km bozulmadan götürdü kırklareli istanbulda yaptım kırklareli keşanda korkmadan bence siz çok abartıyorsunuz forumda bir konu var ybr den pulsara geçmiş adam ybr nin sorunlarını anlatıyor o nası olcak [/QUOTE]

Ybr sorun çıkarmaz vede ne konuda sorun anlatıyor pulsar sorunsuzmu Mertcan39 ybr, mcx, r25 bu motorlar bizde mevcut hepsini biliyorum nasıllar arkadaş sormuş bende söylüyorum zamanında mcx almadan önce bende forumda bir arkadaş sorunlu diyordu ben genede aldım ve pişman oldum o yüzden almasın.

Motosikleti
    Allaha şükür tarlayada soktum dağa taşada vurdum titreşimden bi yeri gevşemedi yada dökülmedi eksozum bi kere dağıldı yalanım yok ondada bi kaynak attırmıştım 10 tl ye sanayideki çocuklar sıcak eksoza su dökünce kaynak koptu sanırım içinden ben 2800 tl ye aldım ve 53000 bin km bozulmadan götürdü kırklareli istanbulda yaptım kırklareli keşanda korkmadan bence siz çok abartıyorsunuz forumda bir konu var ybr den pulsara geçmiş adam ybr nin sorunlarını anlatıyor o nası olcak
    Ybr sorun çıkarmaz vede ne konuda sorun anlatıyor pulsar sorunsuzmu Mertcan39 ybr, mcx, r25 bu motorlar bizde mevcut hepsini biliyorum nasıllar arkadaş sormuş bende söylüyorum zamanında mcx almadan önce bende forumda bir arkadaş sorunlu diyordu ben genede aldım ve pişman oldum o yüzden almasın.[/QUOTE]

dediğim gibi adamda sorun çıkarmaya başladı diyor ben kime inanayım şimdi sen mcx e her yeri dökülüyor diyorsun ben dökülmüyor diyorum adam ybr sorun çıkarıyor diyor başıma sen çıkarmıyor diyorsun belkide kötüsü sana denk geldi adamın 3. cbf i diğerlerini 80 bin 90 bin yapmış en son cbf i daha 5000 kmde sorun vermeye başlamış geçenlere kadar konu vardı honda cbr blok kırmıştı yolda giderken o zaman cbr da kötü cbf te kötü size göre

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    mondial z-one 150
    Ne kadar hızlı gidiyor acaba ikiside aynı sürati görüyor.Dağılır dağılmaz demeyin egzozu dağılır ses yapar titreşimle birlikte çekilmez hale gelir arka freni kitler kendi kendine motor yürümez sağı solu pas yapar.Vede senin motordada bu problem var mertcan39.[/QUOTE]

Arkadaşlar,sadece driftle mcx arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz diye sormuşrtum.Farklı markaları modelleri kafamda eledim. sadece bu ikisi hakkında bilgisi görgüsü fikri olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.mcx şu anda önde gidiyor.4 zamanlı 150 cc hacimli motorun yakıtı 3 aşşağı 5 yukarı bellidir. 2.5 - 3.2 litre civarında yakar. fazla yakarsa sorun var demektir.yük,yol,hava durumu bunu etkiler.lütfen farklı markalalarla kıyaslama yapacak arkadaşlar,ilgili forumlara yönelirse daha iyi olacak. teşekkürler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Ybr sorun çıkarmaz vede ne konuda sorun anlatıyor pulsar sorunsuzmu Mertcan39 ybr, mcx, r25 bu motorlar bizde mevcut hepsini biliyorum nasıllar arkadaş sormuş bende söylüyorum zamanında mcx almadan önce bende forumda bir arkadaş sorunlu diyordu ben genede aldım ve pişman oldum o yüzden almasın.
    dediğim gibi adamda sorun çıkarmaya başladı diyor ben kime inanayım şimdi sen mcx e her yeri dökülüyor diyorsun ben dökülmüyor diyorum adam ybr sorun çıkarıyor diyor başıma sen çıkarmıyor diyorsun belkide kötüsü sana denk geldi adamın 3. cbf i diğerlerini 80 bin 90 bin yapmış en son cbf i daha 5000 kmde sorun vermeye başlamış geçenlere kadar konu vardı honda cbr blok kırmıştı yolda giderken o zaman cbr da kötü cbf te kötü size göre[/QUOTE]

Mondial 2010 yılında bu drift mcx modellerini getirdi ve bizde 2014 yılında aldık kullandık ve daha 2 haftada sıkmaya başladı gitmemesini geçtim birkere çok rahatsız titriyor egzozu zırıldıyor sele sert frenler tutmuyor arka fren basar basmaz kitliyor amaortisörler sert lastikler yol tutmuyor ve sürekli farları patlıyor vede gidon paslıyor bu kadar yeterlidir heralde bu modelden soğumaya.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:46 ----------

Melih bu ilk motorunmu olacak bu kadar çok istiyorsan satayım benim mcxi sana al kullan bana hak veririsin Bu arada ben motora bakmıyorum değilim yağı sezon öncesi değişti motor çok kullanılmadı km 6 binde vede motor temiz fakat ben ne yapayım motor kendi kendine dağılıyorsa.

Motosikleti
    dediğim gibi adamda sorun çıkarmaya başladı diyor ben kime inanayım şimdi sen mcx e her yeri dökülüyor diyorsun ben dökülmüyor diyorum adam ybr sorun çıkarıyor diyor başıma sen çıkarmıyor diyorsun belkide kötüsü sana denk geldi adamın 3. cbf i diğerlerini 80 bin 90 bin yapmış en son cbf i daha 5000 kmde sorun vermeye başlamış geçenlere kadar konu vardı honda cbr blok kırmıştı yolda giderken o zaman cbr da kötü cbf te kötü size göre
    Mondial 2010 yılında bu drift mcx modellerini getirdi ve bizde 2014 yılında aldık kullandık ve daha 2 haftada sıkmaya başladı gitmemesini geçtim birkere çok rahatsız titriyor egzozu zırıldıyor sele sert frenler tutmuyor arka fren basar basmaz kitliyor amaortisörler sert lastikler yol tutmuyor ve sürekli farları patlıyor vede gidon paslıyor bu kadar yeterlidir heralde bu modelden soğumaya.[/QUOTE]

250 cc japon motorlarında bile dandik lastik olduktan sonra bence lastik konusunu elemelisin 2013 yılında drifti aldım 2 kez farım bozuldu barkın abi sert amortisörler iyidir diyor sende kötü gidonumdada paslanma yok şuana kadar değişenlerimi yazayım 2 kez gösterge 1 i garantiden 1 i kaza yaptım 1 kez egsozum kazadan dolayı 2 kez far karenajı onlarda düşmeden kalkmadan 2 kez arka sinyaller başka hiçbir yeri değişmedi ne amortisörüm patladı ne birşey

1 sene boyunca alt yapı çalışması vardı şehir içinde bunları yaşadık ve ne amortisörüm patladı ne birşey bence pas olsa bende olur

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Ben zaten amaortisörü patladı demedimki tamam sen örnek verebilirsin ama bu amortisörler kaya gibi sel çok sert artçı binen bu ne böyle diyor r25e artçı alıyoruz daha kimse bişey demedi ybr desen zaten yıllardır rahat.

Motosikleti
    Fotoları atabilsem buraya ne kadar temiz baktığımı anlarsın fakat mondial işte sorunlu.
    iyi bakılan motor götürüyor aynı beni götürdüğü gibi çok iyi bakmışsınızda götürmemiş belli attığım fotolar belli kullandığım yerler belli herşey kullanıcıda biter piyasada onca mcx cg var apaçi gençler devir kestire kestire gidiyor bozulsa onların bozulur )

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Ben hiç kullanamıyorum demedim sadece kullanım açısından uygunsuz motor merak etme motor bakımlı kötü kullanan biri değilim fakat mondial sıkıntılı motor buda bir gerçek işte isteyen inanır isteyen inanmaz.Çok istiyorsa vereyim arkadaşa alsın gitsin.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler