600cc enduro ile tecrubesiz uzun yol yapmak
Reklamlar
-
Ever motoru 600km uzakliktan alicam bunun disinda scooter ve 125cc tebrubelerim var 5-6000 km onun disinda zilyon tane motor surdum test surusu amacli evet beyler olmezsem eger guzel tecrube olur herhalde degil mi ? Ekipman tam olucak ama. Troll falan degilim gercekten cok ciddiyim tavsiyeleriniz falan nelerdir neye dikkat etmeliyim ? Tesekkurler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:00 ----------
Ayrica egitim falan almadim. Ama bisiklet ile 5600km macera yolculugum var sagdan sagdan koy yollarin agirlikli giderim seklijde dusunuyorum.
Reklamlar
-
Hocam gelebilirsin ama riske atarsin kendini oncelikle tanimadigin bir motor.. 125 e benzemez 600 luk enduro gerek agirligi gerek hizlanmasi tepkileri 125 lik gibi olmaz. Uzun yol hata afetmez bedeli agir olur, uzun yolda hizli viraj tecruben yoksa, kendini riske atarsin hem havalar soguk gizli buzlanma gibi tehlikelerde var.. Gidemezsin demiyorum ama kitap derki once uzun yol viraj egitimi..
-
çok soğuk çoook Allah kolaylık versin..
ekipman falan sayma boşuna o yollardan geçtik biz
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
çok soğuk çoook Allah kolaylık versin..
ekipman falan sayma boşuna o yollardak geçtik biz
Irmik mi seversin ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:42 ----------
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
Hocam gelebilirsin ama riske atarsin kendini oncelikle tanimadigin bir motor.. 125 e benzemez 600 luk enduro gerek agirligi gerek hizlanmasi tepkileri 125 lik gibi olmaz. Uzun yol hata afetmez bedeli agir olur, uzun yolda hizli viraj tecruben yoksa, kendini riske atarsin hem havalar soguk gizli buzlanma gibi tehlikelerde var.. Gidemezsin demiyorum ama kitap derki once uzun yol viraj egitimi..
Araba ehliyetimi aldigimda da ilk isim Istanbul Izmir yapmak oldu kisin ortasinda hemde. Sonrasinda da arabayi iyicr tanimistim..
-
Bi tavsiyede benden olsun. Sağdan git cüzdan bulursun
Bu soğukta koy otobüse bin sıcak sıcak git kardeşim....
-
Bu havada hiç gerek yok koy otobüsün bagajına git yazın yaparsın o yolu
-
Sakın deneme! özellikle bu kış şartlarında hiç deneme..
-
Valla asıl bu soğukta yağmurda enduronun zevki çıkar. Sadece kar olan bölgeyse yada buzlanma olan bir bölge ise koy kamyona gelsin. Onun dışında her türlü sürerek getir. Sonuçta uzun yoldasın artistlik yapmazsan yavaş yavaş sakin gelirsen birşey olcağını düşünmüyorum. Fakat gaza gelip hızlanırsan altındaki 125 cc ye benzemez kendileri.
Bu arada motor neydi ?
-
Ben olsam kar buz dinlemeden alıp gelirdim. Delikanlı adama soğuk ne yapsın
-
hayatında hiç düzgün motosiklet deneyimi olmayan bir tanıdığım antalya'da yaşarken izmit'ten bir f650 gs bulmuştu. satın aldıktan sonra nakliyat vs uğraşmamak için karayolundan getirmişti. sonra tutabilene aşkolsun. rusya, ukrayna, romanya derken en son bi ara iskandinav turu yapıyordu. ama bu mevsimde tabii ki yapılacak iş değil.
-
Troll değilim dedi , niye böyle yapıyonuz
-
berkcigdem adlı üyeden alıntı
Valla asıl bu soğukta yağmurda enduronun zevki çıkar. Sadece kar olan bölgeyse yada buzlanma olan bir bölge ise koy kamyona gelsin. Onun dışında her türlü sürerek getir. Sonuçta uzun yoldasın artistlik yapmazsan yavaş yavaş sakin gelirsen birşey olcağını düşünmüyorum. Fakat gaza gelip hızlanırsan altındaki 125 cc ye benzemez kendileri.
Bu arada motor neydi ?
Hocam motor Yamaha xt600e. Zaten canta falanda baglicam 100kiloyum 100-120 en fazla basarim oda hava guzelse.
-
Huyunu suyunu bilmediğiniz motorla bence riski fazla olur. Ama çok da keyifli olabilir. Hangi coğrafyadasınız bilmiyorum ama gizli buzlanma, çamurla karışık kar vs ye dikkat edin. Hayırlı olsun.
-
stupid adlı üyeden alıntı
Hocam motor Yamaha xt600e. Zaten canta falanda baglicam 100kiloyum 100-120 en fazla basarim oda hava guzelse.
Kar , buz , gizli buzlanma bunlara dikkat et bu zamanlarda yeter. yağmur falan önemli değil asıl en zevkli o zaman oluyor. Özellikle bozuk yola gireceksen yemede yanında yat. Zaten xt600 en keyifli 100 - 120 km hızlarda kullanılıyor.
-
Macit250 adlı üyeden alıntı
Ben olsam kar buz dinlemeden alıp gelirdim. Delikanlı adama soğuk ne yapsın
aklıma babamın sözü geldi. yoksul adam (diyelim biz) tepeye çıkmış. Ilık ılık rüzgar estikçe açmış gömleğinin önünü, es ulan yiğidin göğsüne göğsüne es diye gerilmiş. Biraz sonra rüzgar soğuk esmeye başlayınca buldun tabi bizim gibi garibanı esersin demiş
madem böyle bir giriş yaptık;
Yavaş giden hep gider
-
Bence sıkıntı olmaz sonuçta 100 hp değil
Doğru düzgün usturuplu gidersin yani
-
Yüksek cc deneyimini,kar,buz,soğuğu geçtik daha önceden "motosiklet" ile uzun yol deneyimin yoksa bir de üstüne hiç alışkın olmadığın bir motosiklet ile 5 dakikada bir bu tarz bir işe kalkıştığın için kendine küfür etmeye başlarsın.Gidersin gitmesine ama çok çok zorlanırsın.Yine de karar senin.Belki çok zevkli de olabilir tamamen süpriz.
-
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
stupid adlı üyeden alıntı
Ever motoru 600km uzakliktan alicam bunun disinda scooter ve 125cc tebrubelerim var 5-6000 km onun disinda zilyon tane motor surdum test surusu amacli evet beyler olmezsem eger guzel tecrube olur herhalde degil mi ? Ekipman tam olucak ama. Troll falan degilim gercekten cok ciddiyim tavsiyeleriniz falan nelerdir neye dikkat etmeliyim ? Tesekkurler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:00 ----------
Ayrica egitim falan almadim. Ama bisiklet ile 5600km macera yolculugum var sagdan sagdan koy yollarin agirlikli giderim seklijde dusunuyorum.
hocam ben de öyle bir makine getirecem tahminen mersinden olacak tecrübelerimiz de 125cc yerine 150cc koyarsak aynı:D getirdiysen tecrübelerinin aktarmanı bekliyorum.
-
her türlü gidersin. 125 cc ile izmir ankara yapiyorum ben. altindaki motor gucluyse uzun yol her zaman sehir ici trafiginden daha guvenlidir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)