Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yeni scooter aldım honda fizy sorularım var

REKLAM ALANI

Vitesli ve scooter arasında çok git geller yaşadıktan sonra trafikteki yerimi anlamak amaçlı aileminde baskılarıyla scooter aldım . Temiz ve uygun fiyatlı Honda fizy bulunca aldım . Yavaş yavaş birşeyleri öğreniyorum zamanı gelince artık maddi durum ve keyfime göre scooter veya vitesli ile yükseltmemi yaparım

Aldığım honda fizy sorunsuz gibi gayet atik tek marşta çalışıyor ancak sorun yaratmaması açısından birkaç sorum olacaktı .

Bu honda fizy'lerin yağını nasıl kontrol ediyoruz bitik olup olmadığını nerden anlıyoruz ? Hangi yağı tavsiye edersiniz ve nerede satılır ? https://www.youtube.com/watch?v=iAvtqXHXwn0 Bu videodaki ile aynı şekildemi yapıyoruz ?

Yoksa sen hiç uğraşma götür ustaya baksın mı dersiniz ? Onun dışında kontrol etmem gereken birşey varsa tavsiyelerinizi bekliyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:34 ----------

http://www.motosikletaksesuarlari.com/search/scooter acaba bunun gibi bir yağı bahausta bulmam mümkün mü ? anladığım kadarıyla bu yağ honda fizy'e uygun

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Yağ cubugu sağ tarafta fanın yanında olur. Bunu siz yapabilirsiniz fakat daha ilkmotor galiba oyüzden bırakın ŞUANLIK usta yapsın.
    Yağ olarak İpone yada motul bulursan iyi olur ama Castrol de cok güzel olur.

EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Alıntı hebelee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vitesli ve scooter arasında çok git geller yaşadıktan sonra trafikteki yerimi anlamak amaçlı aileminde baskılarıyla scooter aldım . Temiz ve uygun fiyatlı Honda fizy bulunca aldım . Yavaş yavaş birşeyleri öğreniyorum zamanı gelince artık maddi durum ve keyfime göre scooter veya vitesli ile yükseltmemi yaparım

Aldığım honda fizy sorunsuz gibi gayet atik tek marşta çalışıyor ancak sorun yaratmaması açısından birkaç sorum olacaktı .

Bu honda fizy'lerin yağını nasıl kontrol ediyoruz bitik olup olmadığını nerden anlıyoruz ? Hangi yağı tavsiye edersiniz ve nerede satılır ? https://www.youtube.com/watch?v=iAvtqXHXwn0 Bu videodaki ile aynı şekildemi yapıyoruz ?

Yoksa sen hiç uğraşma götür ustaya baksın mı dersiniz ? Onun dışında kontrol etmem gereken birşey varsa tavsiyelerinizi bekliyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:34 ----------

http://www.motosikletaksesuarlari.com/search/scooter acaba bunun gibi bir yağı bahausta bulmam mümkün mü ? anladığım kadarıyla bu yağ honda fizy'e uygun
    Hayırlı olsun, kaça aldın ve kaç kmde?

Birde 2 kişi sele tekere değiyor diyordu bi ark.

Alıntı EthanHunt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun, kaça aldın ve kaç kmde?

Birde 2 kişi sele tekere değiyor diyordu bi ark.
    3250 TL ' ye aldım 22bin km'de 2012 model kuryeden çıkma değil . Satıcısıda zaten bilgili motorcu bir abiydi . Konusunda bir hayli gezdim almadan önce 2 kişi binince çok alçalıyor çukurlarda sorun yaratıyor okumuştum ama sele tekere değiyora kadar değil . 2 kişi deneme fırsatımız olmadı ama ağır biri değilim ağır biriyle binsem bile sorun oluşturacağını hissetirmedi bana.

İlk motorum olduğu için net karşılaştırmalar yapamıyorum artı eksisini pek anlayamıyorum . En azından şu an benim için atik olmasına rağmen hızlı bir motor değil 90'dan sonra çok yavaş artıyor 100'ü anca bulur (yokuş aşağı 110 u bulan var). Şimdilik benim için yetiyor daha öncesinde elektrikli motor tecrübem olduğundan dolayı scooter'a hakimim ama şu yaptığı hızla beni uzun süre tatmin edeceğini sanmıyorum. Merak ettiklerinizi sorabilrsiniz elimden geldiğince cevaplarım .

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------

Alıntı Bthndmrl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağ cubugu sağ tarafta fanın yanında olur. Bunu siz yapabilirsiniz fakat daha ilkmotor galiba oyüzden bırakın ŞUANLIK usta yapsın.
    Yağ olarak İpone yada motul bulursan iyi olur ama Castrol de cok güzel olur.
    Ustaların çok para aldığını duydum ama gitmek zorunda kalacağım galiba . MOTOR yağından başka çok fazla yağ çeşidi varmış onlarda çok önemli mi ? Motoru aldığım kişi bakımlarını vs yaptırıp garaja koymuş 1 aydır garajda hiç çalışmadan bekliyordu . Motor yağını değiştirmediği için yaptığı masrafları anlatan birisinin yazısını okudum korkum oluştu

Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    4 senelik, 22.000 kilometredeki scooter'a 3250 lira vermek.. Vaovv.
    bindiregandi bunu beğendi.

Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4 senelik, 22.000 kilometredeki scooter'a 3250 lira vermek.. Vaovv.
    git bir piyasasını araştır girdiğin her konumda boş boş konuşuyorsun sen yorma kafanı benim harcadığım paraya
    nazar48 bunu beğendi.

Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Malum sitedeki ilk ilan:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-honda-fizzy-125-temiz-6500km-de-263884571/detay

Ben bunu 3000'e alırım. Ki benzerleri de aynı fiyatlara satılıyor. Neyse, Sizin gibiler de olmasa millet aç kalacak.

Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Malum sitedeki ilk ilan:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-honda-fizzy-125-temiz-6500km-de-263884571/detay

Ben bunu 3000'e alırım. Ki benzerleri de aynı fiyatlara satılıyor. Neyse, Sizin gibiler de olmasa millet aç kalacak.
    istanbulda yaşamıyorum orada olan bolluk , fiyatlar ankarada yok ben yaptığım tercihten pişman değilim çünkü o fiyata alternatifim yok scooter için ilanlara bakarsan anlarsın . Sana burada bu fiyata bu kadar km'li fizy almışım doğru mu yaptım diye sormuyorum motor hk bilmediğim şeyleri öğrenmek amaçlı bir başlık açtım biliyorsan cevaplarsın bilmiyorsanda doğru veya yanlış gelip burada moralimi bozma . Merak ediyorsan 3 bin TL' ye temiz olduğunu düşündüğüm bir fizy buldum gittim baktım pek iç acıcı durumda değildi hasar kaydına baktığında 3300 liralık bir hasar kaydı çıkmıştı fotoğraf , açıklama , görüntüler her zaman asıl olanı göstermiyor

Motosikleti
    Şu an yok.
    Ben Fizzy'mi 3 sene önce o fiyata yani 3.250 ye satmıştım. Paketçi sucu vs motoru değilse bence gayet mâkul bir fiyata satın almışsınız. Hayırlı olsun, Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

Alıntı Yurdukoru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben Fizzy'mi 3 sene önce o fiyata yani 3.250 ye satmıştım. Paketçi sucu vs motoru değilse bence gayet mâkul bir fiyata satın almışsınız. Hayırlı olsun, Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Motor dıştan bakınca çok temiz duruyor çalışmasındada bir sorun yok gibi gaz verince titreşim haliyle biraz daha artıyor ama çokta hissedildiği söylenilemez . Satın aldığım sahibi kardeşi için almış o da kullanmayınca 1 ay gibi bir süre garajda bekletmiş aldığı kişide memurdu (onunda numarasını verdi) şehrinde temizini bulamadığı için şehır dışından gidip almış hatta , sanmıyorum kuryeden çıkma olduğunu .

hebelee bunu beğendi.

Dostum hayırlı olsun fiyat gayet normal.bu motorlar için 22bin km bişey degil.ilk motorumda bende bişeyden anlamıyordum ama şuan tüm bakımlarını kendim yapıyorum zamanla oluyor hepsi.dengesiz yorumlara cevap bile verme kazasız belasız kullanmak nasip olsun
    hebelee bunu beğendi.

Alıntı ehil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sağol kitapçığı bende de var selenin altında duruyormuş bakıp bakıp birşeyler yapmaya çalıştım ama gözüm korkunca devam etmedim

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:36 ----------

Alıntı EMRE_R19 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum hayırlı olsun fiyat gayet normal.bu motorlar için 22bin km bişey degil.ilk motorumda bende bişeyden anlamıyordum ama şuan tüm bakımlarını kendim yapıyorum zamanla oluyor hepsi.dengesiz yorumlara cevap bile verme kazasız belasız kullanmak nasip olsun
    teşekkür ederim birkaç kere ustaya gidip yaptığını izlesem yavaş yavaş genel şeyleri öğrenirim . motorumun arka lastiği kış ön lastiği yaz sizce bu havalarda sürmemde bir sakınca varmı yollar bölüm bölüm buzlu olabiliyor

Motosikleti
    Honda Activa S 125
    Motorda sıkıntı yoksa km ye takılmayın. Kazasız sürüşler dilerim.

Alıntı nazar48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorda sıkıntı yoksa km ye takılmayın. Kazasız sürüşler dilerim.
    teşekkür ederim benim hissetiğim bir sorun yok umarım gerçekten yoktur şu karlı ayazlı havalar bitsin motoru aldığım abinin tavsiye ettiği biri var ona götüreceğim

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)