Kararını vermişsin, malı mülkü de satmışsın
Ben istanbul'da yaşıyorum. Günde ortalama motosikletle 45 kilometre yol yapıyorum. Hava yağmurlu veya karlı ise arabayla gidiyorum.
Trafikde sinir oluyorum motosikletimle demişsin. Ben motosikletle gittiğim yolda 100 üzerinden 20 sinirleniyorsam, aynı yolu arabamla gittiğimde 80-90 sinirleniyorum. Arabayla giderken, emniyet şeridinden gidip, polis-kamera görünce önüme girmeye çalışan, akan şeritten gidip gidip, son anda döneceği yola giren v.s. türlü sinir oluşlar yaşıyorum. Bunlara yol vermemek için, burun sokma savaşlarına giriyorum. Bazen aynamı falan çarpıp geçiyorum arabamın.
Motosiklette böyle birşey yok. Emniyet şeritleri benim. Akan yoldan gidip gidip, son anda döneceğim sapağa giriyorum, kimse birşey demiyor motorcu olduğum için. Zaten bana kızmaya vakti olmadan, ben uzayıp gidiyorum. Yani ben trafikte sinir olmamak için motora binerken, senin sinir olduğun için arabaya geçiş yapman ilginç.
Belki trafik sıkışıklığı hiç olmayan biryerdesin diye, arabayla giderken de zaten sinir olmuyorsundur.
Toplamda bence, Anadolu'da İstanbul'a nazaran motorcuya saygı daha az. İstanbul'da motora saygı 100 üzerinden 15 ise Anadolu'da bu 5 falan. Benim izlenimlerim bu oldu.
Zaten vermiş olduğun ve uyguladığın bir karara saygı duyarım, fikirlerimi paylaşmak istedim.