Nedir bu takas fiyatı saçmalığı ?
Reklamlar
-
Arkadaşlar sahibindende motosikletlere bakıyorum neredeyse yarısında
Takas fiyatı diye bişey var be bu meblah motorun yüzde 25 40 una denk biçimde
5 binlik motosiklette değil 20binlik motora takas fiyatım 26 diyen var
Ben bi mantık getiremiyorum bu duruma
Reklamlar
-
Öyle zırva adamlardan motor almazsınız olur biter.
-
takas fiyatı şudur, iki şekli var:
1) benim 10bintlik motorum olsun satıyorum bunu. şimdi bana birisi 15.bintlik fiyat biçtiğinde benim fiyatım (uluslararası takas fiyatı belirleme kurumunun belirlediği yasaya göre) 13bin tl oluyor. yani 2bin tl ödeyerek ürünü alabiliyorum.
2) yine 10bintlik motorum olsun. bana 7bintlik motor teklif edildiğinde, takas fiyatı 12bintl oluyor yani üstüne 5 bin tl almam gerek.
yani her iki şekilde de karlı oluyorsunuz. saçmalığın daniskanı, ben de mantığını anlamış değilim. ahlaklı olmak, sadece cinsellikle alakalı değildir, bunun en basit örneği bu bence.
-
Öyle yazan vatandaşlardan araba veya motor almayın, aracınızı yada motorunuzu takasa vermeyin. Gidip kime satıyorlarsa satsınlar.
-
bunun kardeşi, pazarlık payı var. ikisinin arası çok iyidir.
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
-
-
bu işin ticaretini yapmıyosan takas fiyatı diye bişey yoktur. ilanda gördüklerin alamayacağı parayı takas yoluyla almaya çalışanlar. mesela araba isteyip üzerine 5 lira koyamıyosa 15 liralık motora 20 deyip altına takas olur der.
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
-
Yani öyle düşünme takas teklifleri öyle saçma geliyor ki insanlarda ne yapsın kafadan gelmeyin diye böyle yapıyor..Misalen bana yeni gelen takas teklifi bende SIFIR pulsar var daha rodajda adam bana 261394983 bu +4500 Tl teklif ediyor..Benim sıfır motoru öldürmüş pazarlıgını yapıp düşürmüş kendinin motorunuda yüceltmiş, Bir kez pazarlık yapmıyor iki kez pazarlık yapıp fiyat kırıyor...Deseki senin sıfır pulsara 7500TL vereyim dese anlarım makul sayarım derim vermem o ayrı mevzu ama eyvallah der anlarım ..Bir de kendi 2012 çan çin çuna 3 TL fiyatdan almamı söylüyor...Bende nazikçe sağol kardeş düşünmüyorum diyorum..
Takas fiyatı bu yüzden oluşuyor..
-
yav takas fiyatı mantıklıdır.
neden mantıklıdır.
adam kendi 2. el motorunun sıfırı 9000 tl iken, 10000 tl ye ilana koyup senin ederi 13500 olan motoruna üstüne takas artı 3000 vereyim diyo.
-
-
Motosiklet Eğitmeni
Güzel biseydir.
Mesela adam 30 bin liraya motosikletini satiyor.
Takas fiyati 35 bin lira yazmis.
Benim de 4 bin lira eden bir motosikletim var.
Takasa giriyoruz.
Takas yapmazsam 30 bin liraya alacagim motosiklete
takas yaparak 31 bin lira verip aliyorum.
Üstüne de benim motosikleti veriyorum.
Bunun anlasilmayacak nesi var?
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Takasın kendisi saçmalıktır. Neden kendimi sadece takas kabul eden bir iki kişinin aracı ile sınırlayayım. Aracını sat, parasını cebine koy, ondan sonra istediğin araç için çatır çatır pazarlık yap, gözüne kestirdiğini ustaya göster ve al. Şimdiye kadar " araca araç " takas yaptım diyen kimseyi duymadım. Teoride mümkün ama hayatın olağan akışına ters . Daireye karşılık araç + nakit para verirsin; bu mümkün. Dükkan devri için araç veren de gördüm.
-
Bana da Cbr 250 mi satarken dükkan teklif etmişlerdi takas olarak kafa kafaya. Bikere mantıken o dükkan dan sen kar elde edebiliyo olsan bir motor uğruna ekmek kapını hiç eder misin ? Pek sanmıyorum...
-
Fiyatı şişirilmiş motoru takas teklif edersen adamın takas fiyatı da illa ki farklı olacaktır. Kızmamak, kişisel algılamamak lazım.
-
Uğur adlı üyeden alıntı
Para olayı yine iyi. Geçen araba ilanıma arsa,daire,sera takas teklifleri gelmişti.
İşin garibi açıklamada alenen nakite ihtiyaç vb ibarelere rağmen bu teklifleri gönderenlerin bazı fonksiyonlarının çalışmadığını düşünüyorum
Şu da forumda gördüğüm bir teklifti
http://i.hizliresim.com/RyR9bZ.jpg
aslında takas yok diye yazmak zorunda değilsiniz sağ tarafta takasa evet yada hayır diye belirten bi ilan yazısı zaten var. yahu nasıl birşeyse açıklama kısmına yazma gereği duyuyoruz artık büyük yazıyla ünlem koyarak belirttiğim halde gece 12 de arayıp bakkal takas edelim diyen vardı
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
-
Eskiden herşey takasla olurmuş sonra lidyalılar para diye bişey bulmuş..
Yoksa libyalılarmı? Trakyalılar olmadığı aşikar.
Rakı olsa da içsek
-
Bana mantıklı gelebilecek tek senaryo satılamayan malın başka bi mal ile değişmesi.
Misal elinizde hiç satılamayan 15.000TL lik Honda var. Abi gel sana şu Pulsarı veriyim üstüne de 4.000TL diyorsun. Dolayısıyla satıcı biraz istemeyerek malı değiştirmek adına takas yapıyor. Ve elindeki Pulsarı hemen satışa koyuyor. BU aradaki zaman ve noter evrak masrafını yansıtıyor.
Yine de pek mantıklı değil ama olabilecek senaryo budur bence.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)