Motosikleti trafikten sildirme
Reklamlar
-
Merhaba, doğru yere mi açtım konuyu bilmiyorum ama ben artık motosikletime pek binemiyorum. Şu an muayene, vergi borcu vs. hiç bir eksiği yok. Motosikletimi satmak istemiyorum, 1-2 sene sonra tekrar binmeye başlayabilirim. Sormak istediğim şey şu; motosikleti trafikten sildirip(hurdaya ayırmadan) ilerleyen zamanda tekrar ruhsat çıkarttırmam mümkün mü? Ya da aracımı trafikten çekme seçeneklerim neler? Bilenler yardımcı olursa sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
Yakın bir trafik şubesinde işlemlere başlayabilirsin. Benim çalıntı motoru trafik şubede çalıntı olarak işletmiştim. Vergiden vs muaf olmuştu. Ruhsata çalıntı damgası vurdular. Senin de faal olan ruhsatına iptal işlemi yaparlar sanırım. İnternetten araştırabilirsin. Ama şunu unutma işlemler bittikten sonra takipte kal, bağlı olduğu vergi dairesi yine de motoruna vergi (mtv) işleyebilir. Ben çalıntı motora ilk taksiti yatırmak zorunda kaldım
-
Hurdaya çıkan araç tekrar trafiğe çıkamaz. Motoru trafikten çekeceksin o kadar.
Vergi dairesinden borcu olmadığına dair belge alacaksınız. EK-1 formu dolduracaksın ve herhangi bir tescil kuruluşuna müracaat edip motoru trafikten çekeceksiniz.
Motorun plakası tescil bürosunca geri alınır ve "TRAFİKTEN ÇEKİLMİŞTİR" kaşeli Motorlu Araç Tecil Belgesi düzenlenerek size geri verilir. Motoru tekrar trafiğe çıkarmak istediğinizde muayenesini ve sigortasını yaptırıp tescil kuruluşuna müracaat edip Motorlu Araç Trafik Belgesi ve plakanızı alarak trafiğe çıkacaksınız. Trafikten çekme işleminde plaka numarası değişmez.
Saygılar.
-
Teşekkürler çok yardımcı oldunuz
-
trafikden sildirdiğinde mtv vergisindende muaf olacaksın. aracı tekrar trafiğe soktuğunda, o aradaki çekme süresinceki zaman içinde mtv ödemeyeceksin, trafiğe soktuğun tarihden itibaren mtv ödemeye başlayacaksın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)