Tek teker ve Stoppie hakkında...
Reklamlar
-
Öncelikle selamün aleyküm mt ailesi.
Bir kaç sorum olacak şimdi öncelikle motosiklet ile tek teker yaparken fazla yol alamıyorum ve motorun kafası hemen düşüyor.Selede biraz geriye doğru oturuyorum ve 1.viteste kaldırıyorum ama pek gidemeden düşüyor.Bu işin sırrı nedir ? Bide 1-2 kere gazı çok vermiş olmalıyım ki motor altımdan gidiyo gibi oldu hemen arka frene bastım indirdim yanılmıyorsam 50 derecelik bi açıydı.Bide tekerdeyken vites atma olayını nasıl yapıcaz?
2.sorumda kampana fren ile stoppie yapılır mı ve lastik yakılabilir mi?
Bu yazdıklarım yarı otomatik bir cub için geçerli ona göre bilen varsa söylesin
Reklamlar
-
Kampana frenle stoppie yapamazsın. Stoppie için disk frenin ani ve güçlü tutuşuna ihtiyacın var. Lastik yakmak için frene bile gerek yok ön tekeri kaldırıma daya gaza bas.
Ön kaldırma konusunda ise bişey bilmiyorum. 4 senedir vitesli motor kullanıyorum, farklı güçte ve ağırlıkta motorlar kullandım. Bikaç kere acemilikten ilk motorumun önünü 90 derece kaldırmıştım onun dışında tek teker deneyimim olmadı. İlk aldığım motor da manuel debriyajlı bir 100'lük cub'du. 1. vitesi aşırı torklu olduğundan hemen tekere gelirdi.
-
Aleyküm selam.
Tek teker yapmak için kask, eldiven, koruyucu dizlik takmayacaksin ki konsantrasyonun bozulmasın böylece düştüğünde ise kafan gözün yarilsinki birdahaki sefere yapmazsiz.az daha unutuyordum boş araziye gitme kalabalik trafikte yapki düşerken taksici veya minibüse çarparsan birde onlar seni güzelcene paralar böylece tek teker elinde eve dönersin.
Allah selamet versin dikkat et kendine
-
yav sinan XD ben sana öğretmedim mi
-
Zsrvc adlı üyeden alıntı
Aleyküm selam.
Tek teker yapmak için kask, eldiven, koruyucu dizlik takmayacaksin ki konsantrasyonun bozulmasın böylece düştüğünde ise kafan gözün yarilsinki birdahaki sefere yapmazsiz.az daha unutuyordum boş araziye gitme kalabalik trafikte yapki düşerken taksici veya minibüse çarparsan birde onlar seni güzelcene paralar böylece tek teker elinde eve dönersin.
Allah selamet versin dikkat et kendine
Kask eldiven dizlik hepsi tamam sadece teker yapmayı öğrenemedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Kampana frenle stoppie yapamazsın. Stoppie için disk frenin ani ve güçlü tutuşuna ihtiyacın var. Lastik yakmak için frene bile gerek yok ön tekeri kaldırıma daya gaza bas.
Ön kaldırma konusunda ise bişey bilmiyorum. 4 senedir vitesli motor kullanıyorum, farklı güçte ve ağırlıkta motorlar kullandım. Bikaç kere acemilikten ilk motorumun önünü 90 derece kaldırmıştım onun dışında tek teker deneyimim olmadı. İlk aldığım motor da manuel debriyajlı bir 100'lük cub'du. 1. vitesi aşırı torklu olduğundan hemen tekere gelirdi.
Öncelikle teşekkürler benim amacım böyle öne ağırlık verip teker yakarak dönmekti ama artık kaldırıma dayayıp yaparız
-
-
bpak adlı üyeden alıntı
Sırtlığı sakın unutma.
Tamda mesajı editlicektim tek eksiğim sırtlık ayarlamaya çalışcam onu da
-
sakın bu dediğin şeyleri honda c90 kod adlı şaheser ile yaptığını söyleme
-
Kampana frenle de stopie tabi ki yapilir ama lastiklerin ve asfaltin guzel olmasi gerekiyor. Vitesli motorda depoyu dizlerle hunharca sıkarak ve freni sonuna kadar sıkınca direksiyona ağırlık vererek stopie ye getiriyorum ama cup motorda nasil olur bilmiyorum. Tek teker de cup motorda nasi oljr bilmiyorum ama bilenler vardir iyi yapanlar da var. Sen de zaten yapmaya baslamissin pes etme calismaya devam korumalar tam ve calistigin alan uygun olsun saglicakla kal ;)
-
hey allahim ne cevherler var aramizda. kampana frenle stoppie falan. 1-2 milyarlik motorun amaci yakit tasarrufu-zaman tasarrufu yapmaktir. O motor dayanabilir mi sence ona?
Resmen 19 litrelik damacadan kola beklemek gibi birsey bu. hic motordan guzelce bir dusmedin heralde boyle hayaller kurduguna gore
ve inanki sen o cupla istedigini yap lastigi alevle oyle git ucurmadigin surece kimse seni takdir etmeyecek alkislamayacak cunku 10-15 le tekerde gitmek adamlarin gozunu yoruyor onlarin istedigi 100-150 ile tekerde gidenleri izlemek. Zaten asil stunt'da bana gore odur yetenek-cesaret orda belli eder kendini. bence bosyere motorunun canini alma kendinide riske atma
-
ogzcngdk adlı üyeden alıntı
sakın bu dediğin şeyleri honda c90 kod adlı şaheser ile yaptığını söyleme
Evet c90'la yapıyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:54 ----------
seta34 adlı üyeden alıntı
hey allahim ne cevherler var aramizda. kampana frenle stoppie falan. 1-2 milyarlik motorun amaci yakit tasarrufu-zaman tasarrufu yapmaktir. O motor dayanabilir mi sence ona?
Resmen 19 litrelik damacadan kola beklemek gibi birsey bu. hic motordan guzelce bir dusmedin heralde boyle hayaller kurduguna gore
ve inanki sen o cupla istedigini yap lastigi alevle oyle git ucurmadigin surece kimse seni takdir etmeyecek alkislamayacak cunku 10-15 le tekerde gitmek adamlarin gozunu yoruyor onlarin istedigi 100-150 ile tekerde gidenleri izlemek. Zaten asil stunt'da bana gore odur yetenek-cesaret orda belli eder kendini. bence bosyere motorunun canini alma kendinide riske atma
Kimsenin beni takdir etmesi önemli değil zaten şov için yapmıyorum
-
Hacı c90 a iyi bak 5 6 sene sonra kolleksiyonerler deli gibi arar. Temiz bakımlı tut boşver stopi ön kaldırma falan.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)