Kalp Krizi Geçirenler Motosiklet Kullanabilir mi ?
-
Selamlar, ben 41 yaşında bir motoseverim. Enduro tipi sürüş yapıyorum .2 yıl önce bir kriz geçirdim, alt küçük damarlarımdan biri tıkanmış ama kalbim kendi kendien bypas yapmış. 2 yıldır ilaçlarmı alıyor ayda bir gibi de arkadaşlarla max 300 km lik geziler yapıyorum. (Sıcak havalarda)
Geçenlerde doktorum aradı ve, motorumu satmamı, bisiklete bile binmememi söyledi, Yalnız burda babamın doktora gaz verdiğinide düğşünmüyor değilim. Nette biraz araştırma yaptım ama somut bişeylere rastlayamadım.
Özellikle kardiyolog hekim arkadaşlar başta olmak üzre aydınlatırlarsa, yada benim durumumda olan, stent takılı olan yada bypaslı sürücüler varsa, nasıl kullanıyorlar, nelere dikkat diyorlar paylaşırlarsa sevinirim.
Reklamlar
-
yaşta çok fazla değilmiş geçmiş olsun
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
Geçmiş olsun.
Açıkçası başka bir doktora gidip danışmakta fayda var. Forum üzerinden doktor dahi olsa görüş bildirilmesinin sağlıklı olacağını düşünmüyorum.
-
Hocam böyle bir mevzu burdan araşturılırmı. Gidin bir başka doktora görünün, nasılsa sigortanız vardır.
-
Arkadaşlar, geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler,
hekimlerimiz maalesef bu tip konularda, binmesen iyi olur diyip geçiyorlar, ben tabiri caizse kendim gibi "damdan düşenleri" arıyorum
-
bisiklete bile binmemeyi ben şahsen doğru görmüyorum,burda bir yanlışlık var,ne yani hiç bir aktivite bile yapma kös kös evde otur ,bu sefer kalp damarın daha çabuk tıkansın öylemi yani,,çok mantıksız,benim babamın 4 kalp damarıda tıkanmıştı by pass oldu ama doktor kesinlikle hareketli olucan aktivitelere katılıcan yoksa evde oturur hareketsiz durursan yine tıkanır diye yanımızda uyarmıştı doktor babamı
mantıklısı aktif olman,gezmen,görmen,hareketli olman,,ayrıca motor kullanınca ne oluyor anlamıyorum,sanki maratona çıkıp çok zorlanıyorsunalt tarafı motor kullanıcan,motor seni kullanmıycak
-
Gecmis olsun ameliyat olsaydiniz gogus kemikleriniz acilacak ve tekrar tel halkalar ile tutturulacakti cunku kaynamayacakti, bu hali ile kaza aninda gogus acilma riski var ama siz ameliyat olmamissiniz. Usutme durumu sizi etkiler sadece kanimca..
-
motoruna binmeye devam et,hayattan kopma motor özgürlük demek bilirsin,,gönlünce dolu dolu yaşa,yapmak istediklerini yap içinde ukte kalmasın,,hiç birimiz lahana değiliz bidaha dünyaya gelmiycez,bugün ölsen en geç yarın topraktasın
-
Tıbbi bir birikimim yok o yüzden uzman görüşü gibi almayın..
Babam kalp krizi geçirdi o yüzden olayları biraz biliyorum.. Kalpte büyüme,aritmi yoksa yani sadece damar tıkanıklığı durumlarında kalp başka damarlar açabiliyor.. 20 li yaşlarında bu damarlar oluşamadığı için zaten çok tehlikelidir ama ilerleyen yaşlarda 3-4 hakkımız bile olabiliyor.. Anjiyo yapıldı ve balon ile açılıp stent takıldıysa eskisinden daha iyi oluyor.. Efor testinde de bu kendini gösteriyor zaten..
Onun yanında babama 4 doktor kesinlikle dalmak yok dedi(10 mt max zıpkınla balık avı) 5. Doktor az derinlik dalışlar iyi olur damarların genişleyip büzüldükçe tekrar tıkanma ihtimali azalır dedi.. 5. Senesi hala bir sıkıntı yok..
Ama mutlaka windstopper ile göğsünüzü koruyun bence.. Ve tabiki işin uzmanına danışıp iyice sıkıştırın.. Sigara içiyorsanız da mutlaka bırakın zaten ölmüş gözüyle bakıyorlar..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler