1 hafta sonra direksiyon sınavım var vites değiştirirken stop etmekten korkuyorum.125 cc lik bi motosiklet 1.vites ile max hızı nedir? 1.vites ile sınavı tamamlama imkanım var mıdır?
1 hafta sonra direksiyon sınavım var vites değiştirirken stop etmekten korkuyorum.125 cc lik bi motosiklet 1.vites ile max hızı nedir? 1.vites ile sınavı tamamlama imkanım var mıdır?
Kalkış yaptıktan sonra 2. Vitese al rahat rahat yeter sana 2 1 acemi olduğundan gaz kesersen motor öne kapanır acarsin Atılgan olur 2 de tolere eder ve dışardan anlaşılmaz
125cc motor 1. viteste 25-30km yapar bağıra bağıra ama o şekilde mevcut sınav sistemine göre sınavı geçemezsin. 2. 3. vitesleri de kullanman lazım. Kısacası diğer insanlara ayak uydur direksiyon sınavında, diğerleri 3. viteste giderken sen 1. viteste motoru bağırtırsan sınavdan kalırsın.
teşekkürler.
Denge çubuğundan geçerken hızını arttır ve hızlı geç, yavaş gidersen çubuk aşamasında zorlanabilirsin.
8 çizerken vites 2 de olsun yarım debriyaj ile 8 çiz daha rahat dönersin.
Sınavda trafiğin hızına uy, çok hızlanma çokta yavaş gitme, hangi şeritte gidiyorsan o şeridin ortasında git kenardan gitme.Sağa veya sola dönüş varsa dönmeden önce dönceğin yönün şeridine gir.Kırmızı ışıkta vitesi boşa almayla uğraşma debriyaja basarak 1.viteste bekle.Dönüşlerde sinyali unutma, döndükten sonra sinyali kapatmayı da unutma.İnşallah başarılı olursun heycanlı olmayana aşırı kolay bir sınav.
Arkdaşlar haklı, 1nci vites olmaz.. bileğininde gaza tam alışmadığını kabul edersek giderken akıcılığınız olmaz...
eğer mükünse 1 de kalkıp hemen 2 ye atın ...
Ben sınav sırasında acaba 3 e atsammı diye düşünmüştüm ama sonra yavaşlarken kaç kere vites düşüreceğimi şaşırırım diye 2 de kalmıştım .. yegane sorun kavşak dönüşünde yavaşlarken vites düşürme halinde oluşabilir (kavşakta durmak gerekebilir, ben durdum ama vites düşürmede ve takibinde hızlanırken arttırmada sorun yaşamadım)
parkur sınavında mesafe kısa olduğu için biz 2. vitese atmadan bitirmiştik parkuru
denge rampasında sıkıntı yaşamıştım sınavdan önce sınav yerinde pratik yaparken (pratik yapmaya izin verdiler bu arada) ama sınav esnasında sıkıntı olmadı(mümkün olursa sor sınava girmeden önce kendi eksiğini görürsün)
parkuru tamamlarsan işallah sıkıntı çıkmaz, trafiğe çıkmadan önce eğer kurs aracına binip önceki kursiyerleri izleme şansın varsa en azından kafanda birşeyler oluşur güzergah hakkında, şurada sinyal verir burada yolu ortalarım gibi...
sınav olup bittikten sonra mutlaka gözetmeni görüp bi Allah razı olsun demeyi ihmal etme...
Prosedüre göre her kursiyerin sınavda 30 dk kullanma hakkı var.
1-2 tur dan sonra alışırsın korkma
Ben ilk parkuru 1. viteste bitirdim. Trafikte artık 5'e kadar çıktım. Yavaşlamak istediğinde gaz kesmeden evvel debriyajı çek ki motor yığılmasın; hem dengen bozulmaz hem de "n'abıyo la bu mal?" demezler
Çok az tecrübem var kurs ders için arıycaz diyo ctsi günü olacak ne zaman vercekleri belli değil olmazsa sınav günü birilerinden rica edip yarım saatte öğrenmeye çalışcam.
kalk ve 2 ye al, tüm parkuru 2 de tamamla. 1 de çok zorlanırsın themaniacjoe' nun dediği gibi.
1. viteste çok torkludur hayvan, en ufak bi gaz açmanda öne doğru atlar, en ufak bi gaz kolunu salmanda öne doğru yığılır.
o yüzden 2. viteste devam ederek daha sakin kullanabilirsin.
hani ne zaman bu direksiyon sınavı ben kursu arıyorum tarih belli değil diyor. Sınav tarihi belli olmaz mı kurs bilmez mi nasıl bir kursa kayıt oldum acayip bişey
sürücü kursunu sıkıştır ve haftaiçinde bi kaç gün ders al 10 saat alma hakkın var hakkını kullan gerekirse şikayet etceğini söyle motoru kaldırdığında vitesi 2 ye at yoksa birde olmuyo kaldırmada pratik yapman gerek bu hafta itibari ile parkurda ani fren yaptırıp tekrar kaldırıyolar intercom veriyolar yolda gerektiğinde hızlan yavaşla gibi komutlar veriyolar
şimdiden hayırlı olsun
Bu videonun sana faydası olacaktır.
youtube : motorcu hikayeleri (motovlog) youtube - facebook adaletsurucukursu / Antalya /
Daha vites değiştiremeyen sürücü ehliyet mi alacak yani?
Kizacaksin ama bu halinle kalmanda fayda var, sas kaza ehliyeti alip gozu karartip yola cikarsan bedelini uzuvlarinla odersin..
1.vites çok atak oluyor ben tüm parkurda 2.vitesi kullandım.Sadece trafikte 3.vitesi kullandım
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)