yaya neden yaya geçidinden geçmiyor acaba yaya motora çarpmış gibi duruyor burda koşmasa motorlu geçip gidicek
Yaya mı motora çarpar yoksa motor mu yaya ya? Atasözümüz bu olaydan sonra çıkmıştır.
Bence ikisi de gayet kibar.Motosiklet hızlanıp bir an önce yayanın önünden geçeyim,kadıncağız da rahat rahat geçsin karşıya demiş.Kadın da biraz koşayım da bir an önce karşıya geçeyim motosiklette rahat rahat yoluna devam etmiş demiş.Ama yanlış hesaplar sonucu olay kadının motosiklete yandan kafa atmasıyla sonuçlanmış.Benim merak ettiğim olay bu motoru süren arkadaş hastanede olay nasıl anlatacak?;
Doktor : Nasıl oldu kaza?
Motorcu: Yolda gidiyordum kadının biri bi kafa koydu kendimi yerde buldum.
kim ne derse desin hatalı motorcu kardeş...
hadi kadın gerzek andaval embesil kurallara uymadan karşıdan kaşıya geçiyo. ama motorcu kardeşimiz de bu kadın insanının arkasından değilde önünden geçmeye çalışınca kaza meydana geliyo. motorcu dediğin kişi akıllı olacak abi...
Söylediklerinin yukarıda yazılı olan kısmına katılıyorum,fakat hatalı olan yaya. Nedenine gelecek olursak orası taşıt yolu ve, geçiş önceliği araçların.. İlk okul 1. sınıfta öğretilen bir madde var, karşıdan karşıya geçmeden önce, ilk önce sağa , sonra sola, sonra tekrar sağa bakıp, kontrollü bir şekilde taşıt yolundan karşıya geçilmesi gerektiğidir.
Şahsi yorumuma gelince motosiklet üzerinde bu tip durumlar yaşadığınız zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız, hareket eden bir objenin ne zaman ne yapacağı hiç belli olmaz, tıpkı bu gifteki gibi. Burada motosikletçinin yapabileceği 2 şey var, ya sağından, ya solundan geçmek. Burada doğru yaptığı solunu tercih etmesi çünkü yayaya doğru değil, ondan daha uzak olan noktaya manevra yapıyor, fakat yürüyerek geçmeye devam eden yayaynın depara kalkması herkesin öngörebileceği bir detay değil. Diğer türlü genelde yaya fark ettiğinde geri adım atar ve sen sağından geçmek istersen üzerine çıkabilirsin. Bu daha büyük olasılıktır, ama motosikletçi kardeş o gün gusüllü değilmiş diyebiliriz.
Ben bu yayanın yola adım attığını gördüğüm an fren yapardım. Motorcu hatalı demiyorum ancak ben motosikleti böyle sürüyorum. Yaya olsun diğer araçlar olsun hepsi her an önüne atlayabilir. Motorcu dediğin yaşamak istiyorsa diğer insanların/hayvanların hatalarını da telafi edecek.
kimin suçlu olduğunu konuşmak çok birşey değiştirmiyor böyle kazalarda bence kararsızlık zaten en büyük sebep oluyor. bize düşen alınacak tedbiri görmek dikkat dikkat....
yoksa ben suçlu olsam ne o suçlu olsa ne arabayla tıklamadık ki bir çuval incir berbat olmuş zaten.
Öküz değil inek bence o, öküz olsa daha farklı olurdu :D
Ya öküzün gızı nereye koştuğuna neden bakmıyorsun
Şahsi kanaatim motor sürücüsü de kadın
Burda 2 öküz var hem yaya hemde motoru kullanan öküz
Karşıya geçen gerçekten bir öküz olsaydı öküze ne diyecektiniz?
Neden yaya geçidini kullanmadın mı?
Ya da bir köpek!
Kedi!
Ve ya yaya akli dengesi bozuk ve ya kör, sağır, dilsiz ise katli vacib mi?
Ya da aniden annesinin elimden kurtulup yola fırlayan bir çocuk!!!
Üstelik koskoca yaya geçidini gördüğü halde yavaşlamayan motorlu arkadaş öküz değil de yaya mı öküz?
Yaya geçidi gördün mü yavaşlayacaksın.
Işıklara yaklaşırken yavaşlayacaksın.
Bunlar kural mecbursun.
Sizce motorlu arkadaş bu kurallara uyuyor mu?
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)