motorcu yayanın arkasına gidecekti,öküzlük yapıp önüne geçiyor,kadında köy tavuğu gibi kenarda bekleyeceğine motorun önüne atlıyor. sürücü öküz,kadın köy tavuğu..
Ya valla olay üzücü ama; yorumlar yarılmama sebep oluyor. Stres falan kalmadı bende : ))
Bayanlar kaza yapmaz yaptırır sözünün değişik bir versiyonu ile karşıkarşıyayız...
Sürücü hızını çok az azaltsa ve kornaya asılsa kadın endişeyle ya geri döner yada hızlıca karşıya doğru devam eder zaten motorcunun yolu açılır basit çözümü bu.
Bence burdaki yanlış durum motorcunun sola doğru yön değiştirmesidir.
İlerlerken yolu okuyosun zaten, ilerde yaya yola inince karşıya geçme ihtimaline karşı korna yapıp yayayı uyarması lazım.
Motorcu yayanın her hamlesine karşı sağ veya sol yapmadan hızını keserek düz devam etmeli veya durarak yayaya müsade edecek.
En zor ihtimalle kadın kornadan korkup olduğu yerde tutulur ise motosikletli yavaşca durmalı, yaya görünce temkinli olcan mecbur.Şimdi burda yazması kolay ama bir anlık dikkat kaybı bu gibi kazalara kazalara yol açabiliyor.
Bende ne zaman yola atlayan yayaya yol versem benim geçmemi bekler, ne zaman ''bu bekler herhalde'' dersem kesin yola atlar..
O yüzden bu tip durumlarda genellikle durabileceğim hızlara düşüyorum..
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.
ben sorunlu olarak yaya yı görüyorum ..motorcu kaçmaya çalışıyor sola direksiyon kırıyor ama yaya motorcunun üstüne koşuyor. öküz olan yaya
bencede yaya,,resmen motora odaklanmış,füze gibi üstüne gidiyo,gitmekle kalmıyor bide resmen hızla çarpıyo
Motosiklet sürücüsünün haksız olduğuna kanaat getirdim. Öküzün kim olduğu sorusuna cevabım bende gizli kalsın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)