İstiap haddiyle ilgili (Motosiklete kaç kişi binebilir?)
Reklamlar
-
12 Haziran 2006, 19:19
Arkadaşlar 1saat önce yaşadığım ilginç olaya bakın Antalya havalimanından bi arkadaşımla beraber(o arkamda artçıydı ve kaskı yoktu ) şehre dönüyorduk Altınova kavşağına gelirken 100metre kala 1tane trafik polis memuru yolun ortasına çıkıp direk kolları açtı sağa çek gibisinden kırmızı ışık yanmasına rağmen bana gel dedi neyse gittim yanına direk aramızda geçen dialoğu anlatıyım:
polis-ruhsatın warmı?
ben-war
polis-kaç kişilik yazıyor??(ne demekse)
ben-walla istiap haddi 1 kişi yazıyor sizce kaç kişilik ?
polis-1yazıyor 1kişilik artık 2.kişiyede ceza yazıyoruz
dedi ve ruhsatı aldı bu arada ehliyetim ruhsatta olduğundan bişey demedi ben artçının kasksızlığından dolayı ceza yerim diye düşünüyordum ancak adam ruhsatı werdi bana ve ilerde de war çevirme dedi sen dedi devam et arkadaşımada sende in gözüm benle gel dedi(bunuda anlamış değilim) tam o esnada başka motorlular geldi ve direk onlara yöneldi (bu arada adamın eli ruhsat kaynıyordu bikaç kişiyi çekmiş elemanlar kenarda bekliyorlardı )arkadaşta yaya olarak tali yola girdi işaretleştik ve ben de arkadaşın arkasından gittim (eğer adamın sözünü dinlesek arkadaş orada kalacaktı) yine bindirdim onu oradan geçmedik baya bi dolaşaraktan ewe kadar gelebildik
Not:Aslında iyice bi bu işin özünü anlayana kadar orda durur memurla baya bi uğraşırdım ama istiap haddini sorun etmese bile neden arkandaki kasksız ddiyip yine yapıştırırdı 49 YTL.herneyse ucuz atlattık ancak bu işin özünü ben anlayamadım yeni bi kanun falanmı çıktı bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum yoksa istiap haddi denilen şey sürücüyü kapsıyormu kapsamıyormu??
''Çekemedim Akça Kızın Göçünü , Yol Ver Bana Çubuk Beli Geçeyim''
AB RH (+)
Reklamlar
-
12 Haziran 2006, 19:35
kapsamıyor
araba da da 4 kişi yazar + söför
deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..
-
12 Haziran 2006, 19:39
-
12 Haziran 2006, 19:45
bencede kapsamıyor sürücü hariç 1kişi alabilirim diye biliyorum ancak bu adamın benimle hiç dalga geçer gibi bi hali yoktu biraz daha ciddi konuşsam belkide gerçekten cezayı yazacaktı acaba yeni bi kanunmu çıktı bununla ilgili eğer öyleyse way haline artçılarımızın :(
Not:Şuana kadar motosikletle hiç ceza yemedim ama yiceksemde hiç değilse mantıklı konuşan saçmasapan konuşmayan arabalı değilde motorlu genç trafik polisinden (şahinden) yemeyi tercih ederim.Umarım anlatabilmişimdir.
AB RH (+)
-
12 Haziran 2006, 19:48
Sürücü hariçtir!!!!!!!!Bu böyle biline.Ceza makbuzunu imzalamayınız.Zorla imza attıramazlar.
Onların karnı acıkmıştır.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
12 Haziran 2006, 19:52
kesinlikle hayır
eğer istiap haddi 1 kişi ise motora toplam 1 kişi biner
diğer kişilere ceza yazılır.
İnsanlara ne söylerseniz söyleyin karşı tarafın alabileceği kadarıyla sınırlıdır !
-
12 Haziran 2006, 20:06
İHTİYAR adlı üyeden alıntı
Sürücü hariçtir!!!!!!!!Bu böyle biline.Ceza makbuzunu imzalamayınız.Zorla imza attıramazlar.
Onların karnı acıkmıştır.
+1 haklısın biraz araştırdımda öyle bi kanun çıkmamış ya açlıktan ,ya sıcaktan ,ya da yakın zamanda emniyetten önemli bi şahsiyetin bi yakını motorla ilgili kötü 1 olay yaşamıştır olarak yorumluyorum sadece.
ustaoglu4840 adlı üyeden alıntı
kesinlikle hayır
eğer istiap haddi 1 kişi ise motora toplam 1 kişi biner
diğer kişilere ceza yazılır.
ok dostum peki senin motorunun ruhsatında kaç kişilik yazıyor merak ettim eğer 1 se hiç 2 kişi yazan ruhsat gördünmü??ve eğer gerçekten gördüysen rica etsem o 2kişi yazan ruhsatı buraya bi scan edip koyarmısın??
Saygılar...
AB RH (+)
-
12 Haziran 2006, 20:18
Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücüleri ile ilgili kurallar
Madde 66 -Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerine aşağıdaki kurallar uygulanır:
a) Ayrı bisiklet yolu varsa, bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yolunda,
Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde,
Bunlarından ikiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinde yan yana,
sürülmesi yasaktır.
b) Bisiklet sürenlerin en az bir elleri, motorlu bisiklet sürenlerin manevra için işaret verme hali dışında iki elleri ve motosiklet sürenlerin devamlı iki elleri ile taşıtlarını sürmeleri ve yönetmelikte belirtilen güvenlik şartlarına uymaları zorunludur.
c) Bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosiklet sürücülerinin, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişileri bindirmeleri ve yönetmelikte belirtilen sınırdan fazla yük taşımaları yasaktır.
Sürücü arkasında ayrı oturma yeri olan bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosikletlerle bir kişiden fazlası taşınamaz.
Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 3.600.000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.
http://www.ankaraemniyet.gov.tr/traf.../trf_kan_5.php
buna göre arkanızda artçı için yeriniz varsa taşıyabilirsiniz yemeyin trafik polislerinin numaralarını
-
13 Haziran 2006, 09:46
Süper Moderatör
TDK derki istiap içine alma içine sığdırmak anlamındadır (kök arapça)
İstiap haddi ise Deniz, kara ve hava taşıtlarının yük ve yolcu miktarlarını belirleyen sınır olarak g eçiyor.
Yani taşıtın alacağı kişi adeti yada tonaj dır, ama taşıt sürücüsüz tek başına ilerleyemeyeceği ve sürücüsüz düşünülemeyeceği için bu "istiap haddi" nin içinde sürücü belirtilmez. Sürücü zaten araç ile bir bütündür.
Zaten arkadaşımız üstteki mesajda kanunu yazmış açıkca.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
13 Haziran 2006, 09:53
devletin polisi de kanunu bilmiyorsa veya işine geldiği gibi uyguluyorsa kime güveneceğiz biz?
May the Force be with McLaren Mercedes
-
13 Haziran 2006, 10:04
hiç bilemiyorum walla nasıl bi adaletse bazı il ve ilçelerde motosikletlerin plakasız ve kasksız olarak oldukça rahat polislerin önünden vızır vızır geçtiklerini gördüm oysa bazı yerlerde eksiksiz bile olsan bahane bulup ceza kesiyorlar örneğin bi arkadaşımın R6 sının kafa grenajında "kurukafa" stickeri war diye polis bu dedi yasak dedi ve bi kılıfına uydurup ceza kesmişti :( sanki eyalet sistemi gibi bi durum sözkonusu galiba Türkiye de düşünsenize her ilde ve ilçede ayrı kurallar war birisi sıfır motor alıyor muayene süresi 3 sene sonra yazıyor başka biriside başka yerden alıyor ve 1sene sonrası yazıyor nolacak böyle bilmiyorum
AB RH (+)
-
13 Haziran 2006, 10:06
İstiap haddi
Yahu arkadaşlar benim YBR'nin ruhsatında istiap haddi 4 kişi yazıyor. Yani istesem 4 kişiyi bindirebilecek miyim? muahahahaha
Selamlar.
Haydar Varol
YBR'06
-
13 Haziran 2006, 10:13
hvarol, orta mesafe yolcu taşımacılığı bile yapabilirsin onunla sen artık
May the Force be with McLaren Mercedes
-
13 Haziran 2006, 12:08
Eyong adlı üyeden alıntı
TDK derki istiap içine alma içine sığdırmak anlamındadır (kök arapça)
İstiap haddi ise Deniz, kara ve hava taşıtlarının yük ve yolcu miktarlarını belirleyen sınır olarak g eçiyor.
Yani taşıtın alacağı kişi adeti yada tonaj dır, ama taşıt sürücüsüz tek başına ilerleyemeyeceği ve sürücüsüz düşünülemeyeceği için bu "istiap haddi" nin içinde sürücü belirtilmez. Sürücü zaten araç ile bir bütündür.
Zaten arkadaşımız üstteki mesajda kanunu yazmış açıkca.
Ewet , yönetimden ; beklenen açıklama geldi.
-
13 Haziran 2006, 12:21
yazık polislere kuralları onlardan daha iyi bilmesi gereken yoktur heralde.
Motorize07.com Antalya Team
-
13 Haziran 2006, 12:41
Önce haklarımızı ve yükümlülüklerimizi çok iyi bileceğiz ki yaşayabilelim.Çünkü ne yazıkki devletimizin vatandaş için var olmadığını çok genç yaşımdan beri biliyorum.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
07 Ağustos 2006, 12:50
-
07 Ağustos 2006, 12:54
wala benim su ana kadar gördüğüm motorlarda hep 2 kişi binio ama çingenelerde bu sayı 2-3 katına cıkabilio
-
07 Ağustos 2006, 12:56
Ruhsatta Her Zman 1 Kisi Yazar
-
07 Ağustos 2006, 13:10
evet ruhsatta 1 kişi yazıyor zaten fazlasıda mantıksız. 2 kişiden fazla binilmemeli. 2 kişi bindiği zaman bile motor ne kadar ağarlaşıyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler