ruhsatında yazar zaten 1 yazıyorsa 2 kısı bınebılırısn 0 yazıyosa kımse bınemez 1 tek surucu bıner
ruhsatında yazar zaten 1 yazıyorsa 2 kısı bınebılırısn 0 yazıyosa kımse bınemez 1 tek surucu bıner
İstihap haddi 1 Kişi diye yazıyor ruhsatta. Yani şöforü saymadıklarına göre!
yani çok tehlikeli burda benim motora 3 4 kişi binen de var ama çok tehlikeli yaw
bizim burda HHH çepel motora (sepetli) 8 kişi gördüm
İnsanlara ne söylerseniz söyleyin karşı tarafın alabileceği kadarıyla sınırlıdır !
ben sepetliye 10 kişi binen gordum abii bu bir rekor olabilir motor haykırıyodu beni kurtarın dıye ... en fazla siz ve bir yolcu binebilr ama en iyisi ve garantilisi sadece sizin binmeniz
hayır hocam sadece sofor bınebılır yasal olarak 1 kısılık cunku .ben sepetliye 10 kişi binen gordum abii bu bir rekor olabilir motor haykırıyodu beni kurtarın dıye ... en fazla siz ve bir yolcu binebilr ama en iyisi ve garantilisi sadece sizin binmeniz
Arkadaşlar ruhsatta 1 kişi şeklinde ifade edilir ve o bir kişi motosikleti kullanan kişinin arkasına binecek kişi sayısını belirler.er5 adlı üyeden alıntı
ruhsatta yazan kişi sayısı şöförü göstermiyor..
[B][COLOR="DarkOrange"]CBF 150 ADANA[/COLOR][/B]
Ruhsatta belirtilen sayı şöför hariç sayıdır!!!!
İşin özü [B]VARMAK[/B] değil [B]YOLDA OLMAK[/B]'tır. :cat:
Lutfen konu açarken "arkadaşlar önemli" gibi birşey yerine, mesajın içeriğini açıklayan birşey yazarmısınız?
---
Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R
normal kosullarda 1 veya 2 kisi ama buralarda 4-5 arasi degisebilio
[B][U]The Bodyguard & The Punisher[/U][/B]
[I][U]Galatasaray Sk. 1905 Uefa & Süper Cup Champion[/U][/I]
standart adlı üyeden alıntı
olaya yasal açıklık getirelim :
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu 66 ıncı maddesi:
BİSİKLET,MOTORLU BİSİKLET VE MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ İLE İLGİLİ KURALLAR:
Madde 66 - Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerine aşağıdaki kurallar uygulanır.
...
....
c) Bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosiklet sürücülerinin, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişileri bindirmeleri ve yönetmelikte belirtilen sınırdan fazla yük taşımaları yasaktır.
Sürücü arkasında ayrı oturma yeri olan bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosikletlerle bir kişiden fazlası taşınamaz.
(Değişik fıkra: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 3 600 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
bu konu kilidi yer.. çünkü amacına çoktan ulaşmış..
CBR 600F Honda,
resmi olarak sepetsiz motora 1 tane artçı gelir. Yurdum insadın bunu katlayabilir.
Ayrıca rekor denemesi olarak bir motora 45 kişinin bindiğini okumuştum.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Ruhsatta Yazan, şöför Hariç Yolcu Sayisidir. Polise Sorduydum.
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Arkadaşlar merhaba,
benim KLE 500'ün ruhsatında istiap haddi olarak 1 kişi yazıyor, yani iki kişi binersek ceza yeme durumu olur mu? Bir arkadaşımın arkadaşının başına böyle bişey gelmiş galiba, doğruluk payı var mıdır?
Ruhsatında 2 kişinin binebileceği yazan motosikletler var mıdır?
Veya istiap haddini 2 kişiye çıkartabilir miyiz?
Saygılar.
benimkinde 2 kişi yazıyor 100 lük mondial.
07-gєηçℓιк
bende hiç ruhsatta iki kişilik yazan motor görmedim galiba vergiden düşürmek için yapıyolar. beni bi keresinde polis uyarmıştı istesem iki kişi biniyosun diye ceza yazabilirim demişti. ama bidaha hiç bi polis bahsetmedi bundan. gerçi ceza yazmak istedikten sonra bulup bişey yazarlar.yani pek kafaya takılcak bi durum değil.
illaki YBR
yeni ruhsatlarda "istiap" haddi diye bir ibare yok. koltuk sayısı var. eski ruhsatlar için geçerli miydi bu istiap haddi bilmiyorum ama, öyle olsa bile, "istiap haddi" sürücü hariç kapasitedir. sürücü hiç bir zaman "istiap (taşıma) kapasitesi" içinde sayılmaz. buna takılacak polise bunu öğretirsiniz...
bence motosiklet tek kişilik bir araç 2 kişi gezmeye karşıyım
2 kişilik tir motor ama bazı russatlarda tek yazıyor....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)