sıkışık trafikte aralardan gitmek
Reklamlar
-
arkadaşlar merhaba. forumda bu konunun doğruluğu yasallığı üzerine tartışmalar olmuş. benim sorum tamamen duran bir trafikte ya da çok ağır trafikte iki şerit (araba) arasından ya da sağ şeritte araba - kaldırım arasından geçmenin tekniği nedir? bazen ben dar diye girmek istemiyorum araya bakıyorum arkamda başka bi motor gitsene der gibi bakıyor. yol veriyorum sonra takip ediyorum ama santimlik yerlerden geçiyor insanlar. bazen trafik gerçekten sinir bozucu derecede tıkanık oluyor. neyse, honda nın eğitiminde ileri sabit bakıp ufak hareketler platformdan geçiyordum. ama dikiz aynası çarpar mı, çarpmaz mı geçebilir miyim gibi sürekli aklıma geliyor. kendim boş alanda nasıl pratik yapabilirim bunu???
cevaplar için şimdiden tşkler. uzun süredir kafamda bu konu.
Reklamlar
-
Zamanla olacak müdür. Sen sürmene bak, arkadan gelenleri çok ipleme
-
Gecen taak diye vurdum aynaya devam ettim mecburen.. birde aralardan gecerken bolca ara gaz veriyorum ve dugun alayi gibi korna caliyorum.. ancak her daim aradan gecmek buyuk risk..
-
boşverin abi yaa araba gibi kullanın işte... ondan sonra neden üstümüze kırıyorlar neden otobüsün kenarında sıkışıp kalıyoruz. Benim de aradan geçtiğim oldu ama doğru bi davranış değil bence.
-
Aralardan geçerken mutlaka yavaş git ve motorun orda olduğunu belli etmek için aragaz ver
Tır kamyon gibi araçların arasına girmemeye çalış
-
Şehir içinde hiçbir zaman en sağ şeridin sağından araba, kamyon, otobüs vs. sollamayın. En sağ şeritte giden adam benzinliğe yada yol ayrımına girecekken sağ aynasına bakmaz ( bakma gereği de yok çünkü en sağda zaten o var), aniden sağa döner, arabaya yandan girersiniz.
Yolcu otobüsü durunca sağından sollamayın, kapılarını açar yolcu indirir yayayla çarpışırsınız. (acemi ve öküz motocuların yaptığı en büyük hatadır, birde otobüsten inen yolculara kızıp bağıran cinsleri bile vardır, siz siz olun bunu sakın yapmayın)
Araba durursa yine sağından sollamayın, sağ taraftan kapı açılır, yolcu inebilir, ya kapıya ya yolcuya çarparsınız.
Daha birçok örnek verilebilir. Kısaca en sağdan sollamayın!!
Aradan gitmek ise bir sanattır, inanılmaz dikkat ve ustalık gerektirir, ayrıca büyük risk taşır. Çünkü genellikle sıkışık trafikte yan şeritte ufacık bir boşluk gören araba sürücüsü, aynaya bakmadan ani manevrayla yan şeride burnunu sokmaya çalışır. O anda size yandan çarpıp sonrada "görmedim bilader" deme ihtimali yüzde 99 dur.
Bence acemiyken aralardan gitmeyi hiç denemeyin.
Aslında ustayken de yapmamak lazımda insan kendini tutamıyor, başlıyor aralardan kıvrıla kıvrıla gitmeye
-
Bu akşam Bakırköy den işten çıktım Avcılara gelmem 1.5 saat sürdü inanılmaz bir trafik vardı nedeni belirsiz.Geçilebilecek yerde geçtim aralardan ama genel de araba gibi gittim şeridim de bende.Siz de bence çok fazla riske girmeyin bir sürü şey olabilir.Misal artçım bu gün bir anlık ufak popo hareketi ile yerleşeyim yerime derken motoru savurdu aradan geçerken bariyer ve araba arasın da pinpon topu gibi sekiyordum az kalsın son anda topladım
-
Thermosifon adlı üyeden alıntı
Bu akşam Bakırköy den işten çıktım Avcılara gelmem 1.5 saat sürdü inanılmaz bir trafik vardı nedeni belirsiz.Geçilebilecek yerde geçtim aralardan ama genel de araba gibi gittim şeridim de bende.Siz de bence çok fazla riske girmeyin bir sürü şey olabilir.Misal artçım bu gün bir anlık ufak popo hareketi ile yerleşeyim yerime derken motoru savurdu aradan geçerken bariyer ve araba arasın da pinpon topu gibi sekiyordum az kalsın son anda topladım
hocam ben bugün seni görmüş olabirim sefaköy civarında olduysa eğer, valla benim de taksimden avcılara gelmem 1.5 saat sürdü benimde
konuya gelirsek hocam altında duke var kuryenin geçtiği her yerden geçer, ben aragaz vererek kendimi rahatta hissediyorum, belki devir arrtığından oluyor belki de psikolojik fakat zamanla olacak bir şey sonuçta.
-
Merdo adlı üyeden alıntı
hocam ben bugün seni görmüş olabirim sefaköy civarında olduysa eğer, valla benim de taksimden avcılara gelmem 1.5 saat sürdü benimde
konuya gelirsek hocam altında duke var kuryenin geçtiği her yerden geçer, ben aragaz vererek kendimi rahatta hissediyorum, belki devir arrtığından oluyor belki de psikolojik fakat zamanla olacak bir şey sonuçta.
Taksim yine iyi ben bakırköy den o saatte geldim anca Arkam da sarı saçlı bir erkek arkadaş oturuyordu bizi gördüysen onu görmemen imkansız kendisi yabancı direk sırıtıyor
-
Nerden nasıl gidiyosanız gidin ama bomboş yolda bile ara ara datdat diye korna çalarak gidin.Gören görmeyen araçlara ikaz oluyor, KORNA KORNA KORNA.
Önünüzdeki araç ile aranızda bıraktığınız takip mesafesi boşluğuna her an başka bir araç dalcakmış gibi temkinli olun, o boşluğa girebilcek araçları kontrol edin datdat kornayla uyarın girmesinler diye.En çok bu şekilde oluyor kazalar.
Ya aralara girmeyin dicemde motosiklete binince aralara girmeden durabilmek biraz zor
-
Bazı arkadaşlar da kornanın bo.. çıkarıyor ama afederisiniz.Bu gün birini gördüm istisnasız her saniye basıyor önü de gayet açık rahat rahat ara ara çalıp gidebilir sağ taraftan ama gel görki.Araba da olan ben olsam sinir olurdum.Bencilce davranmiyacaksın orada araç sürücüsüne de saygın olacak.Adamın kafasını mikmeye hakkın yok zaten iş dönüşü stres trafik daha stres herkez gergin biri önüne kırar iner çakar iki tane sonra noldu.
-
sigara gibidir, bağımlılık yapar. severiz...
-
Motosiklet kornası pek rahatsız etmez, hayvan gibi basmayın zaten.Yoldayken ara ara kısacık datdatlar ile ben burdayım demekte büyük fayda var.
Emin olun bu küçük alışkanlık çok fazla fayda sağlıyor çünkü trafikte malesef görünmüyoruz ve iplenmiyoruz.O yüzden korna bi nebzede olsa "hey bende bir aracım ve benim önüme kırma, şeridime dalma" diye ikaz ediyor.
Anlamayan öküzler gene anlamaz, tak diye önüne kırar korna çalsanda ama seni tehlikeye atabilme ihtimaline karşı basitçe datdat diye korna ikazını yap .
-
Tek kişiyken yapması daha güvenli ve zevkli harekettir.Trafikte araba sürücülerine selam vere vere giderim aralardan :D (kulaklarım çınliyor sanki).Bir gün şöyle bir anim oldu anlatmadan geçemeyeceğim.Bir bayan sürücü beni gerçekten tehlikeli bi şekilde solladı ve hızlı gidiyor sürekli korna vs.İlerde trafik tıkandı ve usulca yanina yanaştım :D Güldüm selam verdim giderken en son direksiyona vuruyordu hunharca :D böyle güzelikleri vardır :D
-
Thermosifon adlı üyeden alıntı
Taksim yine iyi ben bakırköy den o saatte geldim anca
Arkam da sarı saçlı bir erkek arkadaş oturuyordu bizi gördüysen onu görmemen imkansız kendisi yabancı direk sırıtıyor
Arkadaşınız transparan kask mı takıyordu
-
Arabaların içine bakın bol bol , kimin kafa öndeyse , elinde telefon var demektir risk katsayısı (RK) 2 , saçlar biraz daha uzunsa RK 3 (hanımlar kızmasın) , saçlar beyaz ise RK3 , arasında geçeceğin araçların önünde bir boşluk oluşmuşsa RK5 , içine hiç bakma o sürücü zaten trafikten kopmuş demektir. İçini görebildiğim kadar hızla gidiyorum duran trafikte. Bir de son olarak ön tekerleklerin konumunu da sürekli tarayın. adam farkında değildir bile ama trafik hareket geçtiğinde minicik bir gaz verip senin geçeceğin 60 cm in 20 cm ini kapatabilir.
-
cevaplar için tşkler. aslında yazılan bi çok şeyi ben de sürerken sürekli fark ediyorum. yalnız bugün sirkeci samatya arası dayanamadım trafiğe. açıkcası sabırlı ve temkinliyim genel olarak. ama bugün debriyaj da sert sanırım benim ellerim kasılmaya başladı, bunaldım girebileceğim her aaraya girdim. hatta bi ara yolun durak boşluğunu girdim. hızlanıp öndeki minübüsün önüne geçerim derken trafik hareket etti. minübüs ilerleyince kaçış yolumu kapattı. korna çalmıyorum mecbur kalmadıkça. ama korna çalsaydım belki de kaldırıma podoslama çıkmak zorunda kalmayacaktım. insanın kendisi söz konusu olunca araba sürücüsüne saygı da lüks kalıyor.
-
Arabalar gibi şeritde gitmek sıkışık trafikte tehlikeli bence, arkanızdaki sizi görüyor ama beyni "unidentified object" olarak sinyal veriyor ve bir sonraki hedefe yani sizin önüzdeki arabanın tamponuna odaklanıyor fren mesafesini ona göre odaklıyor.
-
anlık analiz edip trafiği okuyabilen kornaya basmaz. diğer ulaşım araçları içinde geçerli
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
-
İstanbul trafiğinde iki aynanın sığdığı her boşlukdan geçebilirsin, mübahtır
bunu yaparken kimseyi ürkütme,aşırı korna çalma,abartılı egzost varsa bağırttırıp durma ters tepebilir..
soldan da kapı açılacağını düşün (sağı yazmaya bile gerek yok aklından çıkardığın an belki yarın belki yarından da yakın yapışırsın )
ve duran trafik de 20-25 i geçme,25-50 arası akan trafikde de bir tık hızlı git,kaldırıma çıkarsan vede yayalarla karşılaşırsan üzerlerine sürme geçmelerini bekle...çok kalabalıkla mı karşılaştın,biri laf atarsa diğerleri de destekler zararlı sen çıkabilirsin...park ediyormuş gibi in motordan bekle...
unutma herkes işine ,evine gitmeye çabalıyor stres yüksek,şu metropolde motosikletlerimiz sayesinde trafikde en mutlu bizleriz..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)