Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

sıkışık trafikte aralardan gitmek

REKLAM ALANI
    hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Empati kurarak yanınızdaki aracın ne yapacağını kestirmek ve ayna hizaları çok yakın olan araçların arasından geçmeye çalışmamak işin sonunun kötü bitmesini engelleyen altın kurallar bence.

Ben de aradan gitme taraftarı değildim, ta ki öyle beklerken bir abinin yanaşıp camı açarak:"bizim gibi bekleyeceksen ne diye motora biniyon emu.. g...im" diyene kadar. O gün bu gündür o abiye eyvallah dememin peşindeyim :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha YBR 125 (2014)
    Alıntı blackfish adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhaba. forumda bu konunun doğruluğu yasallığı üzerine tartışmalar olmuş. benim sorum tamamen duran bir trafikte ya da çok ağır trafikte iki şerit (araba) arasından ya da sağ şeritte araba - kaldırım arasından geçmenin tekniği nedir? bazen ben dar diye girmek istemiyorum araya bakıyorum arkamda başka bi motor gitsene der gibi bakıyor. yol veriyorum sonra takip ediyorum ama santimlik yerlerden geçiyor insanlar. bazen trafik gerçekten sinir bozucu derecede tıkanık oluyor. neyse, honda nın eğitiminde ileri sabit bakıp ufak hareketler platformdan geçiyordum. ama dikiz aynası çarpar mı, çarpmaz mı geçebilir miyim gibi sürekli aklıma geliyor. kendim boş alanda nasıl pratik yapabilirim bunu???

cevaplar için şimdiden tşkler. uzun süredir kafamda bu konu.
    İstanbul'daki bazı araç sürücüleri düz yolda gitmeyi bile bilmiyor. Adam koskoca şeridi ortalayacağına, sol veya sağ tekerini şerit çizgisinde yürütüyor. Böyle dangalaklara korna ile taciz edin, hak ediyorlar çünkü. Çünkü şeritlerin aralarının bu kadar konumlanmamasının en büyük sebebi otomobil sürücülerinin şeritlerine düzgün konumlanmamasıdır.

Acemilikte en çok korkum aralardan gitmekti. Zamanla, trafik gına getirince aralara girmeye başlıyorsun. Aralardan gitmeyi zamanla öğreniyorsun. Ancak ben aradan geçeceğim zaman her zaman Fayda/Risk analizi yaparım. Yani o an aradan geçmem riskli veya gereksiz ise bana kazandıracağı 5-10 saniye için riskli bölgeye girmem, gerekire otomobil gibi dururum. Emniyet şeridi hariç, en sağ şeritteki aracın sağından gitmek çok tehlikelidir. Hele kamyon, otobüs gibi kör noktadan dolayı motosikletleri fark edemeyecektir.

Ayrıca Trafik 30 km/h hızla akarken aradan 60-70 km/h ile geçmek hem kendinin hem başkalarının hayatını riske eder.
    blackfish bunu beğendi.

Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    trafiği okumak,sonra dikkat,sonuncusuda kendinin değil başkalarınında hatalarını kurtarmaktır..bu üçünü yaptığınız sürece sırtınız yere gelmez

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)