Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial drift 52.800 km motor yenileme

Motovento
    REKLAM ALANI
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı Egee22 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çinli alıcam diyenlere bu paraya kaç km de olduğu belli olmayan eski ybr leri tavsiye ediyodunuz o ybr ler üste bu kadar km yapabilecekmiydi?çinli candır
    Ya güzel kardeşim sen şimdi ybr yi neden karıştırdın ki
    Cbf 150 için istediğini Söyleyebilirsin yağ yakar tekler parça kalitesi eh işte diyemiyorum o paraya kötü
    Fakat sağlamlık dediğin. Zaman ybr efsanedir 2 yılda 114000 km yapan arkadaş vardı motosikletin sadece egsoz paslanmış oda hep yağmur çamur gelmiş yani bende 25000 km kullandım Yağı 6000 km de bi değiştirdim orj zincir Dişli seti Japon D.i.d 80000 100000 gider sübap ayarı istemez katır gibidir
    Yani bi Çinli ile sağlamlık Yakıt konfor konusunda adı bile yan yana yazılamaz
    Adam gibi kullanan dünya turu yaptı 5 yılda 150000 km
    Ben bu km orj olarak bi çinlinin yapacağını sanmıyorum
    cıbırlover1 bunu beğendi.
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Japon alacağına mondial al 50.000km yap kaldır çöpe at daha karlı. Honda ya selam vermek 300 liradan başlıyor. Mondialde 500 liraya motor yeniliyor adamlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    pulsar ns200
    bende 8600km drift kullandım 163cc olunca daha bir atik oldu imkanınız var ise mcx yapın birde 200cc telli karburatör tadından yenmez.

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    aynen 500 tl ye motor eskisi gibi oluyor

nokiaxxx malesef parçaları sipariş geçtik orj. takılıcak

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rahmi Barutçu adlı eğitmende sıfır alıp 280.000 km yaptığı bi YBR125 i var. Motor hala taş gibi kız kardeşime verdim şuan o kullanıyor dedi.

Evet çinli candır 280 bine 5 buçuk kere motor yaptırsan burdaki hesapla 3.000 tl

Motosikleti
    ya aslında motora ne kadar bakarsan okadar gider köydeki ybr daha 29 bin kmde yürüyecekk dermanı yok

abi motorsiklete baya iyi bakmışsın hani diyolardı çinliler dandik hemen dağılır demekki neymiş kullanışa bağlıymış .

karşıyaka57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Yamaha İzmir servisine gittim.Adam ybr yi tamire getirmiş "İllallah ettim yeter artik bu motosikleti bidaha yaptirip sonra hemen satacagim elden çıkaracağım.Kesinlikle kimse yeni kasa ybr almasin vs" verip veriştiriyordu.Eski kasa ybr kullanicisi adam, yeni kasa almis 2 kere motoru açmışlar.Daha 8.000 km de ybr nin.Ve serviste tamir için sıra bekleyen yamahalarin 100 de 70 i yeni kasa ybr idi.
    Çok satıldığı için motosikletlerin çoğu ybr olabilir orasıda var ama ybr bozulmuyor değil yani o da arıza veriyor baş ağrıtıyor anladığım kadarıyla.Ben şahsen bisiklet gibi cılız, hiç gitmeyen selektör tuşu ve vites göstergesi olmayan, alt bagajı olmayan ybr ye 5.900 TL vermem.

Garantiden çıkmasın diye 2 senede kaç kere servise gitceksin ve kaç kere serviste fazladan para vereceksin orasıda var.Kendi mondialime 5 bakım yaptım tek masraf yağ ve wd 40 5 bakıma toplam 100 TL gitti

Ybr nin bakım ücreti 75 TL diye biliyorum.Ybr alsaydım 5*75=375 TL bakıma verecektim sadece.

Bir kere tık demedi Çinli motosikletim.Bende buraya 50.000-100.000 km resimlerini koycam seneye veya bir sonraki sene İnşallah.

Motosikleti
    doğru ybr lerde arıza açmıyor değil forumda biri ybr den sonra pulsar almış arızası arttı diyordu her motorda arıza olabilir kul yapısı ama gidipte ybr kötü diyemeyiz

hüseyin29 elimden geldiğince bakabildim ama yağ ekleyerek daha giderdi ama motora yazık Allaha şükür başka bir sorunum yok

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Yağ yakmaya baslamıs motosiklet için işte biraz daha gider (10.000 -20.000) acele etmeyin vb. yorumlara ben katılmıyorum. 100 km hız ile giderken motor kilitlendiğinde o adrenalini bi yaşayan bilir, sonu felaket bile olabilir.. O yüzden vakti geldi mi sağ sağlim yenilenmeli.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yağ yakan motosiklet ortalığı duman eder
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

Motosikleti
    yağ yakıyor dediğim mavi duman atmıyor sıkıştırınca eksiltiyor

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağ yakmaya baslamıs motosiklet için işte biraz daha gider (10.000 -20.000) acele etmeyin vb. yorumlara ben katılmıyorum. 100 km hız ile giderken motor kilitlendiğinde o adrenalini bi yaşayan bilir, sonu felaket bile olabilir.. O yüzden vakti geldi mi sağ sağlim yenilenmeli.
    Yağ yakan bi motosiklet nasıl motor kitler aydınlatırmısınız
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağ yakan bi motosiklet nasıl motor kitler aydınlatırmısınız
    Motosikletinizin motor bloğundaki yağı boşaltın ve gazlayın.

Araç motoru yağsız kalırsa ya da yağ pompası herhangi bir arızadan dolayı yağlama görevini yerine getiremezse araçta yatak sarması arızası ortaya çıkar. Motordaki yatakların yağsız kalması sürtünmeye neden olur. Sürtünme ile birlikte krank mili, yataklar ve piston kolu bağlantısı zarar görür. Bu parçalar yağsız kaldığında kısa bir süre içerisinde dönemez hale gelir ve sonunda sıkışırlar.
    Motor yatak sarmaya başlaması yağın eksilmesinden ya da bitmesinden kaynaklanacağı için direkt olarak aracın yağ göstergesi yanar. Aracın motor sesinin normalden farklı bir ses çıkarması da yatak sarması problemini işaret edebilir. Yatak saran araçta meydana gelen belirtiler arasında motordan duman çıkması da eklenebilir. Bu belirtilerden herhangi bir tanesi meydana geldiğinde vakit kaybetmeden araç durdurulmalı ve motor çalışmadan ilgili servislere götürülmelidir. Zaten bu belirtiler dikkate alınmaz ve araç sürülmeye devam edilirse motor tamamen durur.

Kardesim daha nice kilometrelere.
    Ayrica motoruna guzel baktigin ve cogumuz gibi doyumsuz olmayip, sabirla ve severek bindigin icin tebrik ederim.
    Sokollu, ^adm^ ve Mamba09 bunu beğendiler.

Motosikleti
    teşekkür ederim darısı sizin başınıza inşallah bütün parçalar gelmiş 1 günde fabrikadan birtek egzantrik zincirini söylemeyi unutmuşlar onu bekliyoruz

Maşallah bendede kuba kee100 var 2.5 yıldır tık demedi alet.nice 50binlere kazasız belasız

Motosikleti
    teşekkürler sizede inş.

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Yağsız kalması başka şey yağ yakması başka şey levent göcmen

Motosikleti
    yukarıdaki arkadaşın demek istediği aslında motor yağ yakarak yağsız kalırsa bu durum gerçekleşir

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:20 ----------

Motor yenilemeye gitmeden önceki son fotosu markete bile motorla giden biri için yayan kalmak zor :D

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)